X20DTH - netaha, ale kontrolka nesvieti
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Daron
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 26 Aug 2010, 21:28
- Auto: Iná značka
X20DTH - netaha, ale kontrolka nesvieti
Precital som si par tem, ale moj problem je odlisny, tak som vytvoril novu. Dufam, ze mi pomozete.
VeBe x20dth mame uz rok a pol a od zaciatku obcas svietila check engine kontrolka. Mal som podozrenie na EGR, ale ked som ho vycistil, tak sa stale obcas rozsvietila. Inak som nepozoroval ziadne problemy.
vcera som zacal pozorovat ubytok vykonu. zhruba na 1700-1800 otackach, kde nastupuje turbo a motor ma tahat, tak netaha, len pomaly idu hore otacky, no vykon ziadny. Ten naraz ktory predtym davalo turbo tu uz nebol.
dnes rano zase bez problemov, motor isiel ako ma. Pekne tahal, turbo "kopalo" pri cca 1700-1800 otackach boj zjavny narast vykonu.
No a teraz vecer, isiel som 3 kratke trasy, 2 dlhe - cca 20km a turbo nic. Motor netaha, resp. taha velmi slabo. Turbo ako by vobec nenaskocilo.
Zaujimave je to, ze check engine kontrolka nesvieti, takze motor nic nesignalizuje. Nemoze to byt niekde uvolnena hadicka, ktoru som teraz v noci nevidel? Alebo naozaj mi neostava nic ine ako diagnostika?
A poslena vec, neviem ci to nejak suvisi, alebo je to len nahoda, no palubny PC mi hlasil dnes vecer pocas jazdy malo oleja, tak som ho dolial. No mohla to byt len nahodicka.
Ak by tu bol niekto z okolia MI z diagnostikou a vedel pomoct, dajte mi prosim nejaky kontakt. Viem ze v KE vas je viac, no zeby som sa s tym chcel trepat 60 km a este hore Dargovom, to velmi nie, ide to jak favorit.
VeBe x20dth mame uz rok a pol a od zaciatku obcas svietila check engine kontrolka. Mal som podozrenie na EGR, ale ked som ho vycistil, tak sa stale obcas rozsvietila. Inak som nepozoroval ziadne problemy.
vcera som zacal pozorovat ubytok vykonu. zhruba na 1700-1800 otackach, kde nastupuje turbo a motor ma tahat, tak netaha, len pomaly idu hore otacky, no vykon ziadny. Ten naraz ktory predtym davalo turbo tu uz nebol.
dnes rano zase bez problemov, motor isiel ako ma. Pekne tahal, turbo "kopalo" pri cca 1700-1800 otackach boj zjavny narast vykonu.
No a teraz vecer, isiel som 3 kratke trasy, 2 dlhe - cca 20km a turbo nic. Motor netaha, resp. taha velmi slabo. Turbo ako by vobec nenaskocilo.
Zaujimave je to, ze check engine kontrolka nesvieti, takze motor nic nesignalizuje. Nemoze to byt niekde uvolnena hadicka, ktoru som teraz v noci nevidel? Alebo naozaj mi neostava nic ine ako diagnostika?
A poslena vec, neviem ci to nejak suvisi, alebo je to len nahoda, no palubny PC mi hlasil dnes vecer pocas jazdy malo oleja, tak som ho dolial. No mohla to byt len nahodicka.
Ak by tu bol niekto z okolia MI z diagnostikou a vedel pomoct, dajte mi prosim nejaky kontakt. Viem ze v KE vas je viac, no zeby som sa s tym chcel trepat 60 km a este hore Dargovom, to velmi nie, ide to jak favorit.
Opel Vectra B 2.0 DTI 16v Sport /2000/
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Škaredá kontrolka ti nevyhorela náhodou?
Inak, skontroluj všetky podtakové vedenia, pozri, ale naozaj pozri tie gumené kolienka a hadičky, či nemajú na sebe nejaké puklinky, trhlinky a podobné inky
Nájdi si tému o podtlakových solenoidoch, skontrolovať...
Tvoj problém nieje podla mňa ničím výnimočný... klasický problém dieslov... buď nejde turbo, alebo neštartuje, alebo padá nafta... alebo všetko z toho...
A napíš, na čo si prišiel...
Inak, skontroluj všetky podtakové vedenia, pozri, ale naozaj pozri tie gumené kolienka a hadičky, či nemajú na sebe nejaké puklinky, trhlinky a podobné inky
Nájdi si tému o podtlakových solenoidoch, skontrolovať...
Tvoj problém nieje podla mňa ničím výnimočný... klasický problém dieslov... buď nejde turbo, alebo neštartuje, alebo padá nafta... alebo všetko z toho...
A napíš, na čo si prišiel...
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
- Daron
- Bronzový užívateľ

Kontrolka urcite nevyhorela, lebo dnes preblikla. No keby "odislo" turbo, tak by svietila v kuse, alebo sa mylim?
zajtra na to pozriem, ja si myslim ze to bude hadicka. Keby to turbo dosluzilo, tak prestane ist a hotovo. A nie ze vcera neslo, dnes pojde, zajtra zase nejde...
zajtra na to pozriem, ja si myslim ze to bude hadicka. Keby to turbo dosluzilo, tak prestane ist a hotovo. A nie ze vcera neslo, dnes pojde, zajtra zase nejde...
- buci_vectra
- Moderátor

To ti úplne presne povedať neviem, ale myslím, že nemusí nutne svietiť kontrolka keď nejde turbo...
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
Vtiahne tiahlo turba po nastartovani do podtlakoveho valceka? Ano ci nie?
Ked budeme vediet toto, mozme skusat co dalej.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... sc&start=0
Ked budeme vediet toto, mozme skusat co dalej.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... sc&start=0
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
- buci_vectra
- Moderátor

Čiže neopravené, len náhodou to zase ide...
Len na to do leta nezabudni
Len na to do leta nezabudni
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
- Daron
- Bronzový užívateľ

V garazi nie je dost miesta na taku pracu a naozaj netuzim po tom, aby som zmrznutymi rukami 2 hodiny menil hadicky v aute. Preto som rad, ze to funguje a ked bude lepsie pocasie, urcite sa to opravi.
Rozmyslam nad tym, ze sa uz vymenia vsetky tie hadicky, predsa to uz ma viac ako 11 rokov.
Rozmyslam nad tym, ze sa uz vymenia vsetky tie hadicky, predsa to uz ma viac ako 11 rokov.