vybíjanie akumulátora

Moderátor: dulo

Matwej
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 21 Jún 2011, 19:12
Auto: !! Zmeň si model auta !!

vybíjanie akumulátora

Príspevok od používateľa Matwej »

Ahojte, už si neviem rady... ked auto odstavím a po cca 15-20hodinách chcem naštartovať tak nevládze, baterka je nová 80Ah čiže ten odber musí byť dosť veľký... ako by som mohol zistiť čo je v aute taký žrút elektriny? :-/
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

vo velmi hrubom priblizeni meranie prudu tecuceho cez pol akumlatora a vytahovanie poistiek.

alebo vytahovanie jednotlivych poistiek, a meranie prudu co ide cez danu poistku. potrebujes ampermeter na 10-20A.

ale toto auto je zlozite, a mozno tak samotnu pricinu neobjavis

zaujimave su prudy uz od 50 mA vyssie
Matwej
Nový užívateľ
Nový užívateľ

diagnostikou sa to asi zistiť nedá či nieje niečo prerazené alebo čo :-/ lebo najprv som si myslel že mi to robí rádio so subwooferom a tak, lebo je napojené na stály prúd, ale skúšal som poistku vytiahnuť a bola vytiahnutá kým bolo auto odstavené do rána a ráno presne tak isto akokeby bola dnu :-/
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

praca pre autoelektrikara, a moze to ist rychlo, alebo hladanie moze aj dlho trvat

kym ti no nie je odstranene, finta pri odstaveni auta:

vyskusaj najprv, ze ci ti idu dvere klucikom odomykat

vypni motor
otvor kapotu
zamkni auto
odpoj 1. pol baterie

pred startom

otvor dvere, kapotu, klucik nenechavaj v aute, zapoj bateriu
Matwej
Nový užívateľ
Nový užívateľ

hej ved ked má auto dlho stáť tak to robím presne ako píšeš, len všetko vynuluje komplet, rádio, kilometre, spotreby všetko, ale vždy lepšie ako nenaštartovať ked to potrebuješ :D a ked sme už pritom, nevieš náhodou či sa dajú nastaviť hodiny a dátum nejak inak ako s origo rádiom? lebo ja tam mám 2din alpine čiže mi vypadlo tlačítko settings, tak či je aj dáka iná varianta nastavenia
Napísať odpoveď

Návrat na "OMEGA, SIGNUM, INSIGNIA - ELEKTRO"