predná náprava
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Nov 2011, 12:04
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
predná náprava
zdravím, mám takýto problém. Auto mi začalo ísť samovoľne do ľavej strany. Volant musím držať asi30 až 40° vytočený doprava aby šlo rovno. Kolesá boli vyvažované pred nahodením, geometria je že vraj v poriadku... Viem že je to takto ťažko povedať ale čo to môže byť ?riadenie, tlmiče??
https://t.me/pump_upp" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Pravidelný užívateľ
mám teraz zimné plecháče 185/70 R14, som myslel že to bude pneumatikami lebo letné som už mal dosť malý dezén, to sú elektróny R 15 , ale po výmene sa nič nezmenilo... stále to ťahá
-
- Pravidelný užívateľ
ku tým stupňom 30 je to určite aj viac, dosť to ťahá ten volant, keď ho pustím začne sa vyrovnávať a auto ide doľava. A že vraj je v poriadku to mi tvrdil predchádzajúci majiteľ ale už som asi tomu prestal veriť...
- buci_vectra
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
V takýchto prípadoch sa zrejme oplatí byť paranoidný a bývalým majiteľom neveriť a skutočný stav si dať overiť :roll:
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
-
- Pravidelný užívateľ
neviem dnes vyskúšam aj to koleso či nezohrieva aj s tým neutrálom, bol som mimo zopár dní. Aj keď je pravda , že som mal taký pocit že auto troška ťažšie ťahá, neviem či to má s tým niečo spoločné ale možno to bol len pocit...
-
- Pravidelný užívateľ
takže koleso neni horúce, ani auto nespomaľuje, asi mi neostáva nič iné len ísť na geometriu
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Jan 2012, 12:51
A S GEOMETRIOU TO NEMA NIč SPOLOČNÉ. Geometria je to že ti nastavia volant aby si ho nemal tak naklonený ako píšeš. A ak Ti taha auto tak vela do jednej strany a prednú nápravu maš ok, myslím naozaj ok, tak to je v pneu, myslim tym ze je vysekany dezen na jednej strane kolesa, aj ked len nepatrny. Ja mam to iste, mam tam nahodene ne VECE 03., 245/45/17 ale prava pneu je vysekana a taha ma to aj kjed len trochu do pravej strany, lebo ked som kupil auto nejaky tiež odbornik jazdil na prasknutej pružine a nefunkčnom tlmiči nejaky ten čas a takto to dopadlo. VLASTNA SKÚSENOSťcoyotitko napísal:takže koleso neni horúce, ani auto nespomaľuje, asi mi neostáva nič iné len ísť na geometriu
- lubo098
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
Geometria je na nastavenie odklonu/zaklonu - zbiehavosi/rozbiehavosti naprav a ma vela spolocne s tahanim auta do stran.patopresov napísal: A S GEOMETRIOU TO NEMA NIč SPOLOČNÉ. Geometria je to že ti nastavia volant aby si ho nemal tak naklonený ako píšeš.
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
- Lubec
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
- Auto: Iná značka
Kamarat ani netusis, co vsetko geometria znamena a dokaze.patopresov napísal:A S GEOMETRIOU TO NEMA NIč SPOLOČNÉ. Geometria je to že ti nastavia volant aby si ho nemal tak naklonený ako píšeš. A ak Ti taha auto tak vela do jednej strany a prednú nápravu maš ok, myslím naozaj ok, tak to je v pneu, myslim tym ze je vysekany dezen na jednej strane kolesa, aj ked len nepatrny. Ja mam to iste, mam tam nahodene ne VECE 03., 245/45/17 ale prava pneu je vysekana a taha ma to aj kjed len trochu do pravej strany, lebo ked som kupil auto nejaky tiež odbornik jazdil na prasknutej pružine a nefunkčnom tlmiči nejaky ten čas a takto to dopadlo. VLASTNA SKÚSENOSťcoyotitko napísal:takže koleso neni horúce, ani auto nespomaľuje, asi mi neostáva nič iné len ísť na geometriu
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
- buci_vectra
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Tak, tak... :roll:Lubec napísal:Kamarat ani netusis, co vsetko geometria znamena a dokaze.
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov