Auto brzdí samo

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Had21
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Jún 2011, 11:33
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Auto brzdí samo

Príspevok od používateľa Had21 »

Ahojte, ako som prešiel toto fórum, nikde som nevidel, že by sa niekomu stalo to čo mne, takže si dovolím založiť túto tému.

O čo ide:
Zvláštna závada - auto počas jazdy samovoľne začne pribrzdievať, čím´ďalej idem, tým je to intenzívnejšie až sú z toho horúce disky. Najviac (a vždy prvý) pravý predný, v poradí za ním ľavý predný a hneď ľavý zadný. Pravý zadný prakticky nikdy (lebo to nenechám ísť tak dlho). Závada sa objavuje úplne NÁHODNE, neni možné ju nejak vyvolať, takže mám v servise (v rámci záruky) dosť problém dokázať, že auto fakt brzdí a celé som si to nevymyslel.
Nefunguje to tak, že by som zabrzdil a ostalo to visieť - začne to z ničoho nič väčšinou tak po pol hodine jazdy, ale niekedy ani tri hodiny v kuse nič.
Keď zastavím a vypnem motor, auto zostane stáť aj v briežku bez ručky a kvaltu. Keď vtedy zošlápnem brzdový pedál a povolím ho, auto odbrzdí a zas je všetko v pohode.
Prosím o každú radu, čo by to mohlo byť. Ď.
Opel Corsa C 1.3CDTi, Star Silver, od 6.11.03
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

tipoval by som na hlavny brzdovy valec alebo ABS
red baron

Príspevok od používateľa red baron »

až by bol hlavný brzdy by zostávali visieť .... skôr by som si typol že bude to ABS - ko ....
Používateľov profilový obrázok
clio1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Aug 2009, 13:16
Auto: Zafira A
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa clio1 »

a nemôžu to byť pridreté brzdové valčeky(ak sú všetky 4 ks kotúčové brzdy) ak typujeme že je to auto staršie ak nie tak to ABS-ko to môže robiť ale mohol by si povedať o aké auto sa jedná a aj rok výroby...
Opel Zafira-A, 2.2 DTI, r.v. 2003
Opel Zafira-A, 1.8i, 85 kw, r.v. 2000 - ex
Škoda Felícia Combi 1.3 MPI, 50kw, r.v. 1996 - ex
Toyota Carinna II, 1.9D, 51kw, r.v. 1987 - ex
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 23:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Vpravo vpredu ostáva niekedy visieť brzdový piestik.
Tým pádom sa p.p. brzdič začne zohrievať.
Kvapalina sa ohriatim začne rozpínať a začne v systéme vytvárať tlak, ten sa dostáva k ďalším brzdám...
Ďalej to už poznáš
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Had21
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Dík za rady, osobne tipujem na tú poslednú, aj keď ani HBV by som nevylučoval. Ja som skôr uvažoval o brzdovom posilovači - že tam je nejaký vyrovnávací ventil, čo má nedovoliť podtlaku presiahnuť určitú hodnotu, ale nerobí čo má a tak podtlak pri jazde narastá až tak že sa to začne prejavovať ako zošlápnutie brzdy...(preto pomôže vyšlapať pedál pri vypnutom motore) Ale ten pridretý piestik by mohol najpravdepodobnejšie byť riešenie.

Len dodám: Neni to Opel :oops: (preto som to zašmoulil sem medzi - "všeobecne - čo sa inde nehodí") - ale auto jak auto, nie?! Je to Hyundai i20, r.v. 2011. Robí to od nova. Už som s touto chybou bol v servise dva razy a "im sa to neprejavilo".

ABS to nebude určite, ani ESP - to už som skúšal. Keď vyhodím poistku (spoločnú pre obe) tak to začne robiť po čase tiež a aj prejav je rovnaký.

Ak niekoho niečo napadne, prosím prihodiť to sem. [-o<

Jo a všetky 4 sú kotúčové. Keď to takto brzdí tak sa to prejaví aj v brzdovom pedáli - nemá žiadnu vôľu a aj pri slabučkom dotyku začne brzdiť dosť zostra.
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 23:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

To, že to auto má ESP mení situáciu.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Had21
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Takže záhada je vyriešená a chyba napravená.

Po výmene od výroby vadného brzdového posilovača je všetko v cajku. Ďakujem všetkým, čo sa snažili pomôcť a dávam sem riešenie pre všetkých neborákov, ktorých v budúcnosti niečo podobné postretne.
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"