Budíky po štarte klesnú na nulu

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
Auto: Astra J

Budíky po štarte klesnú na nulu

Príspevok od používateľa Rasto »

Po naštartovaní mi ručičky palivomeru a otáčkomeru klesnú na nulu a hneď vystúpia opäť na pôvodné hodnoty. Čo by to mohlo robiť?
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

čeeeeče, aj mna by zaujimalo, bo mne na zafire robi to iste...
ja som to teda pripisoval tomu, ze pri starte je odber prudu vacsi, tak asi preto.
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 12:00
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Re: Budíky po štarte klesnú na nulu

Príspevok od používateľa alino »

Rasto napísal:Po naštartovaní mi ručičky palivomeru a otáčkomeru klesnú na nulu a hneď vystúpia opäť na pôvodné hodnoty. Čo by to mohlo robiť?
Vychádzam z toho, že oba tieto prístroje majú rovnakú chybu. Čo majú spoločné a čo nesúvisí s inými údajmi býva stabilizátor napätia v prístrojovke, pokiaľ tu už nie sú krokové motorčeky na budíkoch.
Marshal
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Nov 2006, 01:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marshal »

ja som kupoval funglovku astru G a robi mi to od zaciatku ale iba na palivovej rucicke takze to asi bude nejaka vyrobna kozmeticka vada.
Opel Astra G
dufusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Feb 2007, 23:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dufusko »

Marshal napísal:ja som kupoval funglovku astru G a robi mi to od zaciatku ale iba na palivovej rucicke takze to asi bude nejaka vyrobna kozmeticka vada.
To si systém diagnostikuje všetky obvody. Tak isto je to aj na iných značkách áut. To je v poriadku , horšie by bolo , keby to nerobilo.
Opel Astra F 1.6i C16NZ
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

dufusko napísal: To si systém diagnostikuje všetky obvody. Tak isto je to aj na iných značkách áut. To je v poriadku , horšie by bolo , keby to nerobilo.
Predchádzajúca Astra to nerobila, tak ma to trochu zaskočilo.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Rasto napísal:
dufusko napísal: To si systém diagnostikuje všetky obvody. Tak isto je to aj na iných značkách áut. To je v poriadku , horšie by bolo , keby to nerobilo.
Predchádzajúca Astra to nerobila, tak ma to trochu zaskočilo.
Nie je mi jasné, prečo u jednej astry si testuje otáčkomer a palivomer, u inej iba palivomer.
Octávie majú všetky budíky už s krokovými motorčekmi a do prístrojovky musí ísť stále plus.
Keď sa na chvíľu stratí a pretože elektronika nevie kde ostali ručičky ,dáva definovaný počet impulzov, aby sa mohli vrátiť aj z max. výchyľky na nulu a až potom akoby z definovaného stavu krokujú na požadovanú hodnotu. Toto sa deje len po vypnutí batérie /30/. Mám dojem, že to klesnutie na nulu a potom vystúpanie by mohlo byť toto, ale u octávie sa normálne stále plus nevypína.
studna

Príspevok od používateľa studna »

pri startovani sa mi vypne radio .. ale iba na chvilu .. co to moze byt?

[sry, nemohol som si odpustit]
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

studna napísal:pri startovani sa mi vypne radio .. ale iba na chvilu .. co to moze byt?

[sry, nemohol som si odpustit]
Ak je to počas štartovania, toto robia viaceré typy aut - je to dané výrobcom.
Dôvod môžem len hádať, odľahčenie batérie pri štartovaní. Niektoré autá vypnú počas štartovania rádio aj svetlá okrem parkovačiek.
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

alino napísal:Nie je mi jasné, prečo u jednej astry si testuje otáčkomer a palivomer, u inej iba palivomer.
Octávie majú všetky budíky už s krokovými motorčekmi a do prístrojovky musí ísť stále plus.
Keď sa na chvíľu stratí a pretože elektronika nevie kde ostali ručičky ,dáva definovaný počet impulzov, aby sa mohli vrátiť aj z max. výchyľky na nulu a až potom akoby z definovaného stavu krokujú na požadovanú hodnotu. Toto sa deje len po vypnutí batérie /30/. Mám dojem, že to klesnutie na nulu a potom vystúpanie by mohlo byť toto, ale u octávie sa normálne stále plus nevypína.
S tým otáčkomerom je to tak, že začne vlastne ukazovať otáčky až po naštartovaní. Ale zdá sa mi, že tá predchádzajúca Astra ukazovala otáčky už pri štartovaní. Palivomer počas štartovania zíde na nulu a po naštartovaní opäť na pôvodnú hodnotu a urobí to pri každom štarte. Nemôže to byť spôsobené veľkým poklesom napätia pri štarte = odchádzajúca baterka? Motor naštartuje inak v pohode.
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Rasto napísal:
alino napísal:Nie je mi jasné, prečo u jednej astry si testuje otáčkomer a palivomer, u inej iba palivomer.
S tým otáčkomerom je to tak, že začne vlastne ukazovať otáčky až po naštartovaní. Ale zdá sa mi, že tá predchádzajúca Astra ukazovala otáčky už pri štartovaní. Palivomer počas štartovania zíde na nulu a po naštartovaní opäť na pôvodnú hodnotu a urobí to pri každom štarte. Nemôže to byť spôsobené veľkým poklesom napätia pri štarte = odchádzajúca baterka? Motor naštartuje inak v pohode.
Pokles napätia pri štartovaní to samozrejme robiť môže. Bolo by treba odskúšať toto s dobrou batériou. Skús odskúšať, keď by mala ukazovať aj teplota /zohriaty motor/, či aj jej údaj klesne.
Naozaj neviem aké budíky má tvoja astra, ale pri krokových motorčekoch keď padnú na nulu chvíľu sa tam chvejú, a potom nastúpajú. Teraz keď ešte raz čítam, tak máš asi normálne budíky, pretože digitálne to urobia pri zapnutí zapaľovania a nemá to súvis so štartovaním. Tak to bude tým poklesom na vnútornom stabilizátore v prístrojovke.
Marshal
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Nov 2006, 01:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marshal »

Bateriou to asi nebude ako som uz pisal ja som kupil novu astru G tym padom aj baterka bola nova a robilo to od zaciatku.
Opel Astra G
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Marshal napísal:Bateriou to asi nebude ako som uz pisal ja som kupil novu astru G tym padom aj baterka bola nova a robilo to od zaciatku.
Myslím si,že by bolo dobré zistiť, či to má robiť bežne. Toto ale nemá žiaden vplyv na nič, je to naozaj len kozmetická "vada". Elektricky by to bolo vysvetliteľné, ak nepoužívajú stabilizátor na 5V v prístrojovke, ale 12V. Pri štartovaní môže byť krátkodobý pokles pod 12V a prejavilo by sa to takto.
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

alino napísal:Pokles napätia pri štartovaní to samozrejme robiť môže. Bolo by treba odskúšať toto s dobrou batériou. Skús odskúšať, keď by mala ukazovať aj teplota /zohriaty motor/, či aj jej údaj klesne.
Naozaj neviem aké budíky má tvoja astra, ale pri krokových motorčekoch keď padnú na nulu chvíľu sa tam chvejú, a potom nastúpajú. Teraz keď ešte raz čítam, tak máš asi normálne budíky, pretože digitálne to urobia pri zapnutí zapaľovania a nemá to súvis so štartovaním. Tak to bude tým poklesom na vnútornom stabilizátore v prístrojovke.
Skúšal som to so zohriatym motorom a klesne aj budík teploty vody na nulu a späť. Skúsim ešte zmerať na akú hodnotu klesne napätie batérie počas štartovania.
Viktor_16

Príspevok od používateľa Viktor_16 »

mne zacali padat rucicky pri starte, konkretne otackomer a rychlomer, a chvilu na to mi odysiel alternator :D . Predtym to nikdy nerobilo.
dedo.miki

Príspevok od používateľa dedo.miki »

Tie výpadky budíkov a rádia sú zapríčinené poklesom napätia pod 10V a to pri štartovaní. Štartér má velký odber a napätie preto klesá bežne pod 10V niekedy aj pod 9Važ8V. Stabilizátor v prístrojovke pracuje len nad 10V a pri menšom napätí už nedokáže udržať napätie na potrebnej úrovni a vtedy spadnú ručičky a vypína rádio.Stačí ak je baterka trochu slabšia a napätie pri štartovaní klesá viac a už je to poznať na budíkoch.Tento problém pokial štartuje auto tak netreba riešiť.
shipply
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Aug 2007, 13:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shipply »

je to tu sice odveci ale mam podobny problem na omege rucicka palivomeru je stale na nule ked ale vytiahnem konektor na cerpadle a vyskratujem drotikom tie dva posledne kabliky co su na zvazku tak palivomer normalne nabehne a ukazuje cca 15 az 20 minut potom zase klesne na nulu a musim to znovu zopakovat aby to ukazovalo a rucicka teploty je tiez stale na nule a asi po hodine jazdy mi sotva ukaze nejakych 50 stupnov aj napriek tomu ze sa mi niekolkokrat zopne ventilator a teplota je okolo 90 ked ju meram na motore neviete niekto poradit co s tym? uz som skusal kadeco a chystam sa vybrat budiky ale neviem co by som tam mal hladat aku zavadu na oktavke takuto zavadu vraj sposobuje nejaky cip co sa posobenim zahrievania odlepi a robi studene spoje
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - ELEKTRO"