Vymena rozvodov pri 100t ?
Moderátori: franticek6, buci_vectra
- gagu
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Jan 2010, 23:14
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Vymena rozvodov pri 100t ?
Som pred vymenou oleja a vsetkeho, co okolo toho treba. V servise sa ma opytali, ci si uz nechcem dat vymenit aj rozvodovy remen, co ma trocha prekvapilo. Odovodnili to tym, ze je to predsa guma, co sa casom roztahuje, moze odierat na bokoch ... Pripadné reztrhnutie je mala tragedia. Cize skorsou vymenou asi nic nepokazim (?).
Mam s tym nazorom suhlasit? Pokial viem, pri tomto type motora je vymena predpisana pri 150t. Na druhu stranu skorsou vymenou budem mat istotu, ze bude o motor dobre postarane.
Mam s tym nazorom suhlasit? Pokial viem, pri tomto type motora je vymena predpisana pri 150t. Na druhu stranu skorsou vymenou budem mat istotu, ze bude o motor dobre postarane.
Zafira II, 1,9 CDTI, 88 kW
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Všetko záleží iba na Tebe, ale načo meniť niečo čo má stanovený interval výmeny 150000km o 1/3 životnosti skorej??? Servis chce zarobiť takže sa nečuduj,že Ti odporúča skoršiu výmenu 
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
-
iurai
- clio1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Aug 2009, 12:16
- Auto: Zafira A
- Kontaktovať používateľa:
mal som s auta zo starej toyoty remeň ktorý mal nabehaných cca 300 000km a bol iba trošku dopraskaný z vnútra inač mu nič nebolo a ani motoru ked som ho rozoberal... isto by som si dal skontrolvať stav remeňa k nejakému odborníkovi ale doslovnému nie špekulantovi.... alebo aj viacerím radšej a potom sa rozhodneš...
Opel Zafira-A, 2.2 DTI, r.v. 2003
Opel Zafira-A, 1.8i, 85 kw, r.v. 2000 - ex
Škoda Felícia Combi 1.3 MPI, 50kw, r.v. 1996 - ex
Toyota Carinna II, 1.9D, 51kw, r.v. 1987 - ex
-
iurai
- clio1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Aug 2009, 12:16
- Auto: Zafira A
- Kontaktovať používateľa:
no to máš kajo pravdu ale aj kvoli remeňu teraz kamarátovi asi pred mesiacom roztrhlo remeň a to menil rozovdy a vravel že mal ešte dákych 30 000 km pred výmenou...
Opel Zafira-A, 2.2 DTI, r.v. 2003
- pilot
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Júl 2010, 21:14
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Nazdar pani,ked uz som narazil na tuto temu mam otazku aj ja,v servisnej knizke som sa docital ze moj typ motora ma interval vymeny rozvodov 60tis km,auto ma od vyroby 10/03 najazdenych 65tis,je uz asi najvyssi cas???aj co sa veku auta,teda aj remena tyka,ked je este povodny z vyroby,motor Z18XE,dakujem za radu
Opel Zafira 1.8 B,LPG,Elegance 92kw
-
red baron
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
vsetci ostatni (alebo aspon vacsina) to aspon napisu spravne.
Milo: nechcem ta drbat aj ja, ale uz ta davnejsie macil raz naponenul, ze nemas poucovat ostatnych aby nepisali velkymi pismenami (stava sa to v tvojom pripade uz pravidlom za kazdym takto napisanym prispevkom), nakolko na tomto fore na to nemas kompetencie ako moderator. Napominanie a riesenie naslednych dosledkov je uloha moderatora, a ten vzdy zvazi, ci je dany príspevok uzivatela pripustny, alebo nie. Koniec koncov, v pravidlach platnych tu na fore nie je nic uvedene ohladom (ne)pisania velkych ci onakych pismen.
Milo: nechcem ta drbat aj ja, ale uz ta davnejsie macil raz naponenul, ze nemas poucovat ostatnych aby nepisali velkymi pismenami (stava sa to v tvojom pripade uz pravidlom za kazdym takto napisanym prispevkom), nakolko na tomto fore na to nemas kompetencie ako moderator. Napominanie a riesenie naslednych dosledkov je uloha moderatora, a ten vzdy zvazi, ci je dany príspevok uzivatela pripustny, alebo nie. Koniec koncov, v pravidlach platnych tu na fore nie je nic uvedene ohladom (ne)pisania velkych ci onakych pismen.