Elektrické turbo
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Elektrické turbo
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- troodon
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Nov 2008, 23:17
dalsia srandicka co si moze BMW dovolit aby vyhrali motor roku a zakaznikovi to nevadi lebo na take auticko ma.. aj tak je to volovina ako cele pojatie dnesnych agregatov vratane ich trapnych pokusov znizit spotrebu - usmevne veci ako start/stop, rekuperacia a podobne.. straty su celkom inde a tie sa neeliminuju.
Osbone by som sa uberal smerom diesel/elektrickeho pohonu v kombinacii s bateriami.
Osbone by som sa uberal smerom diesel/elektrickeho pohonu v kombinacii s bateriami.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
- troodon
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Nov 2008, 23:17
to nie je, samozrejme, len je najefektivnejsi pokial budeme spalovat nepriamo ropu. verejna doprava by mala byt zdarma lebo je efektivnejsia ale to uz sme mimo elektriicke turbo - niekedy mam pocit ze kvoli marketingu tu mame take "revolucne" riesenia.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
- JRD McLAREN
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 21:40
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
- palix
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
Ten dielel-elektrický pohon by mohol byť dobrý. Nafťák má v nízkych otáčkach vysoký krútiaci moment a nízku spotrebu - bolo by to efektívne.
Minule som čítal niečo o Opli Ampera - celkom podarené autíčko. Ak dôjde elektrina, ide ako normálne auto na benzín, normálnoou spotrebou.
Mám ale taký pocit, že autá budúcnosti budú ekologické a nie rýchle a výkonné, aj keď elektormotor má celkom dobrú charakteristiku. Raz budeme spomínať na výkonné 3 valce 1,2 HTP a taká 1,4-ka bude snom majiteľa ekovozidla . Pri vysokých cenách energii aj tak budeme jazdiť na bicykloch.
Minule som čítal niečo o Opli Ampera - celkom podarené autíčko. Ak dôjde elektrina, ide ako normálne auto na benzín, normálnoou spotrebou.
Mám ale taký pocit, že autá budúcnosti budú ekologické a nie rýchle a výkonné, aj keď elektormotor má celkom dobrú charakteristiku. Raz budeme spomínať na výkonné 3 valce 1,2 HTP a taká 1,4-ka bude snom majiteľa ekovozidla . Pri vysokých cenách energii aj tak budeme jazdiť na bicykloch.
Opel Astra G, r.v. 2007
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Elektromotor je ekonomicky, výkonovo aj účinnosťou na tom oveľa lepšie, ako motor s vnútorným spaľovaním. Problémom je zatiaľ nevyhovujúci zdroj energie, hlavne jeho obnova. Zatiaľ nie sú na trhu sekundárne články s potrebným výkonom, ktoré by bolo možné nabiť za pár minút a ešte k tomu s veľkou účinnosťou.