VeCe samovoľné vypínanie tempomatu
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Aug 2010, 14:22
- Auto: Vectra C
VeCe samovoľné vypínanie tempomatu
Ahojte,
Vectra C, 110kw, Z19DTH, 2005.
Neviem ci uz bola takato tema, ale chcem sa spytat: tempomat sa mi niekedy z nicoho nic vypne. Viete koli comu to moze byt? Niekedy mam pocit, ze to robi cez hrbolce, inokedy aj v mensej pravotocivej zakrute.
viem, ze sa to vypina ked stlacim spojku alebo brzdu, ale tie nestlacam.
Co ma napadlo:
1. spojka bola menena pred asi 2-3 mes, mozno tam nieco zle nastavili/zapojili.
2. Niekedy pise hlasku: check breaklight switch. Ale to uz pise asi 3 roky, a problem s tempomatom mam len posledny mesiac, mozno trocha viac.
3. Este som nemenil pruzenie/tlmice, vlastne nic s podvozkom, a citim v zakrute, ze jemne vynasa na hrbolcoch, cize bude na case to asi vymenit.
Ma s takym problemom niekto skusenosti?
Da sa z niecoho (diagnostiky, nejakych elektro suciastok) zistit preco sa v dany moment tempomat vypne?
Dakujem za odpovede
edited by admin
Vectra C, 110kw, Z19DTH, 2005.
Neviem ci uz bola takato tema, ale chcem sa spytat: tempomat sa mi niekedy z nicoho nic vypne. Viete koli comu to moze byt? Niekedy mam pocit, ze to robi cez hrbolce, inokedy aj v mensej pravotocivej zakrute.
viem, ze sa to vypina ked stlacim spojku alebo brzdu, ale tie nestlacam.
Co ma napadlo:
1. spojka bola menena pred asi 2-3 mes, mozno tam nieco zle nastavili/zapojili.
2. Niekedy pise hlasku: check breaklight switch. Ale to uz pise asi 3 roky, a problem s tempomatom mam len posledny mesiac, mozno trocha viac.
3. Este som nemenil pruzenie/tlmice, vlastne nic s podvozkom, a citim v zakrute, ze jemne vynasa na hrbolcoch, cize bude na case to asi vymenit.
Ma s takym problemom niekto skusenosti?
Da sa z niecoho (diagnostiky, nejakych elektro suciastok) zistit preco sa v dany moment tempomat vypne?
Dakujem za odpovede
edited by admin
Vectra C, 2005, 110kW
-
- Nový užívateľ
- Kat
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
moze byt prave v tom brzdovom spinaci.
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
- EsTo
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 31 Júl 2007, 13:56
- Auto: Omega B
- Bydlisko alt: Brno
- Kontaktovať používateľa:
Chyba bude v tom brzdovom spínači...niekde na hrboľci alebo v zákrute s ním trochu potrasie a už vydá signál že brzdí, tým pádom sa asi vypne tempomat...toť môj názor 8)
Opel Omega B+ 2001 2.6V6 Sport 132kW Y26SE LPG
Opel Astra F 1995 1.7TD Isuzu 60kW -ex
Opel Calibra A 1992 2.0i Turbo 4x4 150kW C20LET - na jar na predaj
Opel Sintra 1999 2.2 DTi 85kW X22DTH
Junge Hase auf vier Rädern....Nehovor hopla, pokým nemáš Opla
Opel Astra F 1995 1.7TD Isuzu 60kW -ex
Opel Calibra A 1992 2.0i Turbo 4x4 150kW C20LET - na jar na predaj
Opel Sintra 1999 2.2 DTi 85kW X22DTH
Junge Hase auf vier Rädern....Nehovor hopla, pokým nemáš Opla

- troodon
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Nov 2008, 23:17
- Auto: Astra G
pred vymenou spinaca odporucam ho vyskusat este nastavit, presne ako spojkovy spinac sa nastavuje.
Stlac spojkovy/brzdovy pedal na podlahu a trn ktory je na spojkovom/brzdovom spinaci povytiahni smerom k pedalu - pojde to trosku ztuha mozno ale netreba sa bat-bude to trosku rapkat ako sa postupne ten trn bude vytahovat. Potom iba pusti pedal spojky/brzdy a ten sa sam vrati do normalnej polohy a ten trn zatlaci na spravne miesto v tom spinaci.
Stlac spojkovy/brzdovy pedal na podlahu a trn ktory je na spojkovom/brzdovom spinaci povytiahni smerom k pedalu - pojde to trosku ztuha mozno ale netreba sa bat-bude to trosku rapkat ako sa postupne ten trn bude vytahovat. Potom iba pusti pedal spojky/brzdy a ten sa sam vrati do normalnej polohy a ten trn zatlaci na spravne miesto v tom spinaci.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
možno problém s CIM-om prípadne kontaktami v ňom
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Pod pojmom diagnostika si nepredstavujem len vycitanie pameti zavad....Ale aj LIVE DATA:.... :roll:
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
- Nový užívateľ
-
- Nový užívateľ
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Okt 2010, 19:08
myslim ze tam nie je ziadny problem. ako spominal robi to pri hrbolcoch alebo zakrutach. je to normlane spravnie sa dobre fungujuceho esp a tempomatu. esp zaznamena bud nerovnost alebo zakrutu a automaticky vypne tempomat. pises ze spojku nestlacas. cize ak ides po rovnej ceste povedzme 70 km/h a vletis zrazu do zakruty na tempomante taktiez v 70ke tak sa necuduj ze vypne.
pisem z vlastnej skusenosti.
cize mas to podla mna v poriadku.
inak preco chodis na tempomate do zakrut, ci uz mensich alebo vacsich? tempomat je na dialnice podla mna :roll:
pisem z vlastnej skusenosti.
cize mas to podla mna v poriadku.
inak preco chodis na tempomate do zakrut, ci uz mensich alebo vacsich? tempomat je na dialnice podla mna :roll:
VeCe 2.2 16V direct sedan
-
- Nový užívateľ
ja chodim v meste alebo mimo mesta tiez s tempomatom, do zakruty tiez. Nebeham do nich, viem, ze esp to vypne, len raz sa mi to stalo, ale myslim take uplne malicke zakruty, ake su na obchvate, kde si nastavim 80-90 a pritom staci len 2cm tocit volantom a hned sa to vyplo. Pravdepodobne ten spinac bol spinavy. Aj som sa snazil pozerat v noci, ci neuvidim zamnou niekde odraz z brzdovych svetiel, ale neuspesne. Aj ked raz autobusar, ktory bol za mnou na mna blikol, ale on sa lepil na 50ke v meste (isiel som 55), a boli 2 pruhy na jeden smer. Vtedy som uvazoval nad tym, ci to nemoze byt prave koli tomu ze na nejakom hrbolceku mi zasvietilo svetlo z brzd.
Hlavne je ze stacilo trocha ocistit
Hlavne je ze stacilo trocha ocistit

Vectra C, 2005, 110kW
- lubo22
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
Re: VeCe samovoľné vypínanie tempomatu
ahojte mozno aj mne by ste poradili nejaku vecicku na tempomat? samovolne sa mi asi nevypina nepouzivam ho casto ale ide o to ze mi uz nejde.
povodne mi isiel ale odpadla mi nejaka pruzina od spojkoveho pedala a uz od vtedy tempomat nejde
ta pruzina bola uz dorabana podla mna.
tempomat spustim iba vtedy ak pordzim spojkovy pedal nohou vtedy ho zapnem a ak pustim spojkovy pedal upadne dole asi 1cm a potom tempomat vypne.
nejaku fajn radu ako by som to urobil?
povodne mi isiel ale odpadla mi nejaka pruzina od spojkoveho pedala a uz od vtedy tempomat nejde

tempomat spustim iba vtedy ak pordzim spojkovy pedal nohou vtedy ho zapnem a ak pustim spojkovy pedal upadne dole asi 1cm a potom tempomat vypne.
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Mar 2008, 22:07
Mne sa tiez vypinal. Idealne vycitat chyby u mna to boli kontakty. Vyber packu precisti kontakty v cime, to iste s packou, rozober ju a precisti kontakty.
Vectra C Caravan (2008) Z19DTH
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Mar 2008, 22:07
Ta tlacna pruzina tam ma byt, prave preto Ti nefungujr tempomatlubo22 napísal:ahojte mozno aj mne by ste poradili nejaku vecicku na tempomat? samovolne sa mi asi nevypina nepouzivam ho casto ale ide o to ze mi uz nejde.
povodne mi isiel ale odpadla mi nejaka pruzina od spojkoveho pedala a uz od vtedy tempomat nejdeta pruzina bola uz dorabana podla mna.

Vectra C Caravan (2008) Z19DTH
- lubo22
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
marek5 mi to pofotil a on tam take nieco nemal. a neviem sam kde to ma byt. skusim ju pohladat dufam ze ju najdem odfotim a poslem ale podla mna to je dorabka. a sam neviem kde ju dat
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex