Nestartuje
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- Milankoo
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Máj 2011, 17:38
- Auto: Astra G
- Bydlisko alt: Turna nad Bodvou
Nestartuje
Zdravim,dnes sa mi stala cudna vec - siel som z autom asi 20 km a rozsvietila sa mi kontrolka baterky zastavil som a nechal pusteny motor kontroloval som kable a nic vsetko v poriadku,dal som dolu plusak z baterky a motor zhasol ,,skontroloval som este raz vsetky kable a sadol do auta a teraz problem -- otocim klucom zozsvietia sa kontrolky nazhavy potom zhasne kontrolka a ked potocim do startovaciej polohy nic sa nedeje --,,nakoniec dosiel svagor z otcom trosku sme ho roztlacily a ihnet chytlo ,,, alternator funguje aj kable su v poriadku.Nevie mi niekto poradit aky je tam problem???
Opel Astra 2.0 DTI r.v. 2003
- p.s.
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Karlovarsko
s toho jak to popisuješ bych soudil na to že ti odešel altík nebo možná už nešel delší dobu a vybila se ti baterka skoušels třeba jinou baterku či start přes kabely?
podle čeho soudíš že je altík o.k.?? svítí kontrolka nabíjení a po startu zhasne?? dává 13.8V až 14.3V??
podle čeho soudíš že je altík o.k.?? svítí kontrolka nabíjení a po startu zhasne?? dává 13.8V až 14.3V??
opel vectra B 1.6 74KW 1996-ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Sep 2010, 20:29
- Auto: Zafira A
Podle toho, co jsi popsal, bych začal alternátorem. Píšeš, že je ok. Jaké máš napětí na baterce při běžícím motoru?
Pak můžeš zkusit toto. Rozsviť dálková světla a otoč klíčem na startování. Jestli budou svítit bez poklesu intenzity, je v háji startér ( uhlíky, spíš spínač). Jestli pohasnou nebo zhasnou, je baterka death.
Pak můžeš zkusit toto. Rozsviť dálková světla a otoč klíčem na startování. Jestli budou svítit bez poklesu intenzity, je v háji startér ( uhlíky, spíš spínač). Jestli pohasnou nebo zhasnou, je baterka death.
Zafira 2,2DTi 2005, bez EGR ventilu
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Milankoo
- Pravidelný užívateľ
chcel som sa pustit do startera ale mi jeden autolakernik povedal ze najlepsie bude ked zajdem za nejakym elektrikarom aby mi to spravil poriadne a premeral mi us aj celu elektriku,,,,tak ze neviem ale asi zoberiem zo sebov nejakych 120 eur a odnesiem ho do servisu tu nedaleko za par hodin by malo byt auticko tip top,co poviete na to??? Je to lepsie sam alebo servis tu v Moldave nad Bodvou
- beton
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Aug 2011, 08:52
- Auto: Signum
Ja si myslim tiez ze to bude starter...Milankoo napísal:chcel som sa pustit do startera ale mi jeden autolakernik povedal ze najlepsie bude ked zajdem za nejakym elektrikarom aby mi to spravil poriadne a premeral mi us aj celu elektriku,,,,tak ze neviem ale asi zoberiem zo sebov nejakych 120 eur a odnesiem ho do servisu tu nedaleko za par hodin by malo byt auticko tip top,co poviete na to??? Je to lepsie sam alebo servis tu v Moldave nad Bodvou
To zbadas aj sam ked ho vyberies a das dolu vrch,tak tam najdes zhorete uhliky :roll:
Signum 2,2 DTI
- Milankoo
- Pravidelný užívateľ
Praveze ho nechcem rozoberat sam lebo sa bojim ze sa mi rozsipe a potom ho us neposkladam,,,,,je lahke vymenit tie uhliky ????beton napísal:Ja si myslim tiez ze to bude starter...Milankoo napísal:chcel som sa pustit do startera ale mi jeden autolakernik povedal ze najlepsie bude ked zajdem za nejakym elektrikarom aby mi to spravil poriadne a premeral mi us aj celu elektriku,,,,tak ze neviem ale asi zoberiem zo sebov nejakych 120 eur a odnesiem ho do servisu tu nedaleko za par hodin by malo byt auticko tip top,co poviete na to??? Je to lepsie sam alebo servis tu v Moldave nad Bodvou
To zbadas aj sam ked ho vyberies a das dolu vrch,tak tam najdes zhorete uhliky :roll:
- Milankoo
- Pravidelný užívateľ
Ak sa mozem spytat chcel by som vediet ci ho drzia len nejake sroby alebo je nejak priletovany,,,aby som ho vedel potom nasadit naspetbeton napísal:Nemusis ho rozoberat,tam su dva srobiky a to das len kryt dolu...
Staci tam len nakuknut a to budes vydiet ze co je..
Alebo ho len vyber a daj ho skontrolovat,ja som mal tento problem a oprava ma vysla 60e ale ja som to mal cele rozpadnute