Kúpa Zafiry
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- EsTo
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 31 Júl 2007, 13:56
- Auto: Omega B
- Bydlisko alt: Brno
- Kontaktovať používateľa:
Kúpa Zafiry
Môj známy sa rozhodol pre kúpu niečoho 7-miestneho a nejako sa mu zapáčila Zafira...konkrétne model 2005 (to je asi A-čko) a mňa ako bleskom trafeného hneď pýtal o rady aký motor, akú výbavu na čo si dať pozor.....
Ja Zafiry veľmi nepoznám, tak by som vás chcel poprosiť o nejaké rady pred kúpou.
edit:
Vonia mu len nafta, takže benzín nepripadá do úvahy, taktiež jedine manuál.
Ja Zafiry veľmi nepoznám, tak by som vás chcel poprosiť o nejaké rady pred kúpou.
edit:
Vonia mu len nafta, takže benzín nepripadá do úvahy, taktiež jedine manuál.
Opel Omega B+ 2001 2.6V6 Sport 132kW Y26SE LPG
Opel Astra F 1995 1.7TD Isuzu 60kW -ex
Opel Calibra A 1992 2.0i Turbo 4x4 150kW C20LET - na jar na predaj
Opel Sintra 1999 2.2 DTi 85kW X22DTH
Junge Hase auf vier Rädern....Nehovor hopla, pokým nemáš Opla
- fabre
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Auto: Astra J
jožku, 2005 bol prelomový rok, čiže môže to byť aj Ačko aj Bčko.
Ačko disponuje (podľa wikipedie) 2 dieselovymi motormi- 2.0 a 2.2 oba DTi
Bčko- 1,7 CDTi /2 výkonové vyhotovenia/ a 1,9 CDTi /4 výk. vyhot./
viď http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Zafira
ale čoho sa vystríhať a podobne, to už nemám šajnu. možno signum by vedel poradiť, keď robí v opli a vraj pokukuje po zafire
Ačko disponuje (podľa wikipedie) 2 dieselovymi motormi- 2.0 a 2.2 oba DTi
Bčko- 1,7 CDTi /2 výkonové vyhotovenia/ a 1,9 CDTi /4 výk. vyhot./
viď http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Zafira
ale čoho sa vystríhať a podobne, to už nemám šajnu. možno signum by vedel poradiť, keď robí v opli a vraj pokukuje po zafire
- clio1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Aug 2009, 12:16
- Auto: Zafira A
ak A-čko tak len 2.2 DTI môžem odporučiť silný výkon aj pri plne naloženom aute to jest 7 ludí a box na streche.... ak B-čko tak tam ten 1.9 CDTI 110kw a 1.7 robili iba okolo roku 2010 sa mi zdá...ja by som bral asi tú B-čkovú ale mne sa nepáči dizajn až tak ako na starej....je to aj o vkuse!Prajem šťastný výber....!:)
Opel Zafira-A, 2.2 DTI, r.v. 2003
Opel Zafira-A, 1.8i, 85 kw, r.v. 2000 - ex
Škoda Felícia Combi 1.3 MPI, 50kw, r.v. 1996 - ex
Toyota Carinna II, 1.9D, 51kw, r.v. 1987 - ex
- EsTo
- Opelclub VIP člen
Tak teda upresním....malo by to byť A-čko, práve tie posledné kusy z 2005.
Dnes sme našli jednu Zafiru v celkom schopnom stave ale je to motor 2.0 DTi, ktorý nikto z vás nepsomínal :? bude slabý? Radšej teda 2.2-ku ?
Chcel by som hlavne vedieť, na čo si dať pozor pri kúpe, aby sme nevybrali nejaký vrak....teda niečo o autách viem a viem aj rozoznať kedy je v dobrom stave a kedy nie, ale Zafiru nepoznám vôbec :oops:
Nejaké tie muchy Zafirácke
Dnes sme našli jednu Zafiru v celkom schopnom stave ale je to motor 2.0 DTi, ktorý nikto z vás nepsomínal :? bude slabý? Radšej teda 2.2-ku ?
Chcel by som hlavne vedieť, na čo si dať pozor pri kúpe, aby sme nevybrali nejaký vrak....teda niečo o autách viem a viem aj rozoznať kedy je v dobrom stave a kedy nie, ale Zafiru nepoznám vôbec :oops:
Nejaké tie muchy Zafirácke
- Bruno
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
zafira + 7 miest obsadenych + zapnuta klima + 2.0 DTi :arrow: zla kombinacia.
mam 2.0 DTi - nie az taky zly motor , zvykol som si , ale pri plne zatazenom aute , zapnutej klime a 12% stupani je mi do placu , na strane druhej pre kazdodenny zivot beznej rodiny v pohode.
Dost teda bude zalezat ako bude "zirafa" vyuzivana.
mam 2.0 DTi - nie az taky zly motor , zvykol som si , ale pri plne zatazenom aute , zapnutej klime a 12% stupani je mi do placu , na strane druhej pre kazdodenny zivot beznej rodiny v pohode.
Dost teda bude zalezat ako bude "zirafa" vyuzivana.
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
- EsTo
- Opelclub VIP člen
Zirafka bude čisto len rodinné autíčko, žiadne zahraničné štreky...proste len okres
- Kat
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ja mam tiez 2.0 DTI vo Vectre B a na bezne pouzitie v pohode.
pri plne obsadenom aute a zapnutej klime je to veru s vykonom horsie ale da sa zvyknut.
ak budes mat na vyber, tak radsej tu silnejsiu 2.2 DTI, zalezi samozrejme aj od stavu vozidla.
pri plne obsadenom aute a zapnutej klime je to veru s vykonom horsie ale da sa zvyknut.
ak budes mat na vyber, tak radsej tu silnejsiu 2.2 DTI, zalezi samozrejme aj od stavu vozidla.
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
- clio1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Aug 2009, 12:16
- Auto: Zafira A
no ono tak tak väčšinou býva najprv len na vozenie po meste ale ked už máš také auto aspoň mňa to hned lákalo ísť do chorvátska tak som bol minulý rok a boli sme 6-ti a box na streche plus klíma pustená a pri predbiehaní v pohode...takže podla môjho názoru radšej 2.2 DTI troška viac spapá ako 2.0 DTI.
A ešte jedno plus 2.2 DTI má rozvodovú reťaz...!:)
A ešte jedno plus 2.2 DTI má rozvodovú reťaz...!:)
Opel Zafira-A, 2.2 DTI, r.v. 2003
- fabre
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Auto: Astra J
chlapi, bratranec ma poprosil, že začal premýšľať o Zafire B a žeči mu nepozriem nejaké nedostatky, klady a poznatky od majiteľov. chce dieselový agregát. cenu mi nepovedal. budem sa musieť spýtať.
skôr mi dal inštrukcie, že teda taký diesel, aby mal dobrú spotrebu(ja dokladám, že samozrejme bez DPF, ak taký vôbec je :roll:), klímu, manual...
teraz majú doma octavku 1.9tdi 66kw a citroen xsara 2.0hdi a tie na svoj objem žeru dosť málo a tým sa oháňa. tak mám obavy, aby mi potom nehundral, že koľko to žere.
podľa tabuľky na wiki ( http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Zafira) by boli cenovo prístupné verzie bližšie k roku 2005, teda EU3 1.9CDTi 148hp alebo tá istá verzia len s vyšším krúťakom alebo EU4 1.9CDTi 118hp alebo 148hp . kódy motora neviem a keď mám pravdu povedať, ani sa mi nejako nechce hľadať všetky tie kódy a potom pracne pozerať čo hovoria na ten a ten motor. a nebodaj mi potom povie, že ju nechce tak ktorý by ste do nej odporučili?
nejaké recenzie som našiel, len som to nestíhal zatiaľ čítať. a keď mám pravdu povedať, už im nejako prestávam veriť. a myslím, že nejaký majiteľ Bčkovej Zafiry sa iste nájde na fore, ktorý bude ochotný vyplodiť pár riadkov o svojej dievke
skôr mi dal inštrukcie, že teda taký diesel, aby mal dobrú spotrebu(ja dokladám, že samozrejme bez DPF, ak taký vôbec je :roll:), klímu, manual...
teraz majú doma octavku 1.9tdi 66kw a citroen xsara 2.0hdi a tie na svoj objem žeru dosť málo a tým sa oháňa. tak mám obavy, aby mi potom nehundral, že koľko to žere.
podľa tabuľky na wiki ( http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Zafira) by boli cenovo prístupné verzie bližšie k roku 2005, teda EU3 1.9CDTi 148hp alebo tá istá verzia len s vyšším krúťakom alebo EU4 1.9CDTi 118hp alebo 148hp . kódy motora neviem a keď mám pravdu povedať, ani sa mi nejako nechce hľadať všetky tie kódy a potom pracne pozerať čo hovoria na ten a ten motor. a nebodaj mi potom povie, že ju nechce tak ktorý by ste do nej odporučili?
nejaké recenzie som našiel, len som to nestíhal zatiaľ čítať. a keď mám pravdu povedať, už im nejako prestávam veriť. a myslím, že nejaký majiteľ Bčkovej Zafiry sa iste nájde na fore, ktorý bude ochotný vyplodiť pár riadkov o svojej dievke
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Ja by som bral B-čko a 110 kW dízel.
Teda ak by som si chcel kúpiť Zafirku.
Ačko je dosť hlučné a také surové, aj tá prístrojovka nič moc, brzdy sa mi zdajú byť poddimenzované.
Ale u tohto typu auta by ma veľmi odrádzali zadné dvere, že nie sú posuvné.
Ja som pred časom práve pre toto kúpil Fiata namiesto Zafiry, aj keď som nad ňou uvažoval.
A ešte pre jednu vec, Zafira je dosť úzka, 3ja vzadu ťažko, iba deti.
Teda ak by som si chcel kúpiť Zafirku.
Ačko je dosť hlučné a také surové, aj tá prístrojovka nič moc, brzdy sa mi zdajú byť poddimenzované.
Ale u tohto typu auta by ma veľmi odrádzali zadné dvere, že nie sú posuvné.
Ja som pred časom práve pre toto kúpil Fiata namiesto Zafiry, aj keď som nad ňou uvažoval.
A ešte pre jednu vec, Zafira je dosť úzka, 3ja vzadu ťažko, iba deti.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- lubo22
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
ak chce A-cko zafiru asi to je jedno ci 2.0 DTi alebo 2.2 DTi, rozdiel v udrzbe az taky nieje akurat rozdiel vo vykone a spotrebe podla mna.
aj 2.0 Dti a aj 2.2Dti maju rozvodovu retaz.
su to podobne motory. oba maju slabost cerpadlo a ako kazdy dizel moze byt aj turbo chitene.
je to uz osobna vec ci kupi slabsie alebo silnejsie.
ja vidim len v tom rozdiel dufam ze som nikoho nepoplietol :oops:
niesom odbornik ja len natankujem a idem
aj 2.0 Dti a aj 2.2Dti maju rozvodovu retaz.
su to podobne motory. oba maju slabost cerpadlo a ako kazdy dizel moze byt aj turbo chitene.
je to uz osobna vec ci kupi slabsie alebo silnejsie.
ja vidim len v tom rozdiel dufam ze som nikoho nepoplietol :oops:
niesom odbornik ja len natankujem a idem
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
lepsie je ak ho do nicoho tlacit nebudes, aby si nebol potom "zodpovedny"f_fabregas4 napísal:skôr mi dal inštrukcie, že teda taký diesel, aby mal dobrú spotrebu(ja dokladám, že samozrejme bez DPF, ak taký vôbec je :roll:), klímu, manual...
Zafira je vysoke a tazke auto a preto ma zakonite vyssiu spotrebu