Problém sa začal objavovať v čase keď som v kufri prepravoval pomerne ťažke náklady, no neviem, či by to s tým mohlo mať nejaký súvis. Taktiež svietla kontrolka motora - chybné čislo vačkoveho hriadeľa, ten bol vymenený, kontrolka zhasla, RJ nehlási žiadne chyby ale problém, ktorý bol, pretrval:
Počas behania autom po Košiciach mi začala preblikávať kontrolka oleja, hlavne počas státia na neutrále niekde po križovatkách. Samozrejme, som kúpil olej, dolial ho a kontrolka zhasla. No na druhý deň auto začalo postupne akoby "dusiť", sprvu len sporadicky, postupne viac a viac. Pokiaľ netreba pridávať veľa plynu alebo ísť do kopca, alebo so záťažou v kufri, teda keď sa s plynovým pedálom manipuluje ako s krehkou žienkou
Dostal som rady typu, že mi treba hustejší olej, alebo, že mám možno vodu v benzíne, dokonca, že mám zadretý motor, ale všetko to sú rady od ľudí, ktorí sa tomu rozumejú nie lepšie ako ja, takže ak by neikto mal neajký názor čo sa stalo, prosím, nech poradí, prípadne ak by sa anšiel niekto z okolia PO, KE mohol by sa na to pozrieť =)
Vďaka =)