Vectra B, X18XE - problémy s výkonom, dusenie motora

Moderátori: dulo, buci_vectra

Santa17
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 17 Sep 2008, 13:03
Auto: Vectra B

Vectra B, X18XE - problémy s výkonom, dusenie motora

Príspevok od používateľa Santa17 »

Zdravím, opäť sa naskytol problém, s ktorým si neviem rady, preto sa opýtam radšej Vás...

Problém sa začal objavovať v čase keď som v kufri prepravoval pomerne ťažke náklady, no neviem, či by to s tým mohlo mať nejaký súvis. Taktiež svietla kontrolka motora - chybné čislo vačkoveho hriadeľa, ten bol vymenený, kontrolka zhasla, RJ nehlási žiadne chyby ale problém, ktorý bol, pretrval:

Počas behania autom po Košiciach mi začala preblikávať kontrolka oleja, hlavne počas státia na neutrále niekde po križovatkách. Samozrejme, som kúpil olej, dolial ho a kontrolka zhasla. No na druhý deň auto začalo postupne akoby "dusiť", sprvu len sporadicky, postupne viac a viac. Pokiaľ netreba pridávať veľa plynu alebo ísť do kopca, alebo so záťažou v kufri, teda keď sa s plynovým pedálom manipuluje ako s krehkou žienkou :D tak ide v pohode. Akonáhle pridám plyn, alebo je potrebné sa rozbehnúť do kopca, nastáva problém. Auto akoby nemalo výkon, začne ho dusiť a zvláštne "pukať" pričom to trasie celým autom, potom je problém sa rozbehnúť, alebo obehnúť auto je nemožné. Všimol som si, že pri studenom motore sa to deje pomenej, čím viac teplý je, tým je to horšie. No, auto nikdy nezdochne, len ho dusí a trhá to s nim. Takisto som si všimol, že pokiaľ vyhodím neutrál za jazdy, motor nepuká ani netrhá, až keď zastavím úplne. (škrtiaca klapka a krokáč sú pravidelne čistené, istotne nie je problém v nich) Taktiež keď sa mi podarí motor vytiahnúť do vyšších otáčok tak už ho nedusí. Najväčší problém je tak medzi 2000 až 3000 otáčkami, akoby v nich auto nemalo silu keď sa mu pridá plyn.

Dostal som rady typu, že mi treba hustejší olej, alebo, že mám možno vodu v benzíne, dokonca, že mám zadretý motor, ale všetko to sú rady od ľudí, ktorí sa tomu rozumejú nie lepšie ako ja, takže ak by neikto mal neajký názor čo sa stalo, prosím, nech poradí, prípadne ak by sa anšiel niekto z okolia PO, KE mohol by sa na to pozrieť =)

Vďaka =)
Vectra B 1.8 16V
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

pozriet sviecky, ak su stare vymenit
zmerat kompresiu
kontrolka oleja - alebo je zla, alebo si nemal olej, alebo problem s mazanim
zapalovaci modul tiez moze byt na vine
Používateľov profilový obrázok
buci_vectra
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa buci_vectra »

Kolko oleja si musel doliat aby podla rysky bol olej na maxime?
Nechcem zbitocne robit paniku, len to "pukanie" sa mi nepaci, hoci neviem co to moze byt a odkial to ide.
Zrejme by bolo dobre zajst za niekym do servisu, v KE napriklad na malej stanici p.Ferienčík - 0905204879
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová ;)
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE

PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"