Trhanie motora. Problem?!
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- Skoldo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Aug 2010, 08:19
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Trhanie motora. Problem?!
Zdravim kto mal podobny problem ,resp. kto by mi vedel poradit? Auto startuje uplne normalne ,pri nizkych potackach ide tiez normalne ,ale ked sa dostane nad 2500ot/min a snazim sa ist plynulou jazdou zacne strasne sekat ako keby mi dochadzal benzin,rucicka otacok tiez nadskakuje aj o 200ot/min smerom nahor aj nadol.Benzinu mam dost tankujem len shell,ziadna kontrolka nesvieti.A este som si vsimol ,ze ked mam studeny motor sa mi zda, ze to nerobi.dakujem za rady
edited by admin
edited by admin
Naposledy upravil/-a Skoldo v 19 Jan 2011, 10:31, upravené celkom 1 krát.
Opel astra G 3dv. 1,6 16v 101ps
Opel astra G 5dv. 1,8 16v 116ps
- Skoldo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Aug 2010, 08:19
iurai napísal:ked diagnostika neukazala problem, tak potom vari auto netrha ?
Auto trhalo aj presto ked diagnostika neukazala nic.
Teraz som sa bol previest pred jazdou som odpojil baterku aj lambda sondu potom som zapojil len baterku a lambda sondu som nechal odpojenu.vozil som sa cca 20min auto sa ohrialo a netrhalo tak som zapojil naspet LS a auto mi vobec netrhalo.sakra som zvedavi ked pojdem poobede prec ci to bude robit .
Opel astra G 3dv. 1,6 16v 101ps
to este neznamena, ze to musi byt sonda. to ked sondu odpojis, tak motor pojde v takom nudzovom rezime. mozno sa potom chyba ineho cidla neprejavi.
ak by si dal inu dobru lambda sondu a problem by zmizol, az potom by si mal istotu.
to sa chce pozriet diagnostikou na hodnoty lambda sondy, ci sa menia dost casto
ak by si dal inu dobru lambda sondu a problem by zmizol, az potom by si mal istotu.
to sa chce pozriet diagnostikou na hodnoty lambda sondy, ci sa menia dost casto
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Máj 2008, 08:39
Zdravím.
Ja mám taký istý problém lenže motor je naftový 19DTJ 88kw.
Za studena ide v pohode ale ako sa zohreje tak pri plynulom rozbiehaní začne pri cca 2000-2200 otáčok motor trhať. Keď pridám viacej tak to nerobí. Bol som na diagnostike a všetko OK. EGR je čisté skúsim ešte lambda a vyčistiť sanie potom dám vedieť.
Majte sa.
Ja mám taký istý problém lenže motor je naftový 19DTJ 88kw.
Za studena ide v pohode ale ako sa zohreje tak pri plynulom rozbiehaní začne pri cca 2000-2200 otáčok motor trhať. Keď pridám viacej tak to nerobí. Bol som na diagnostike a všetko OK. EGR je čisté skúsim ešte lambda a vyčistiť sanie potom dám vedieť.
Majte sa.
- dolomit
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Okt 2008, 20:20
- Auto: Zafira A
- Bydlisko alt: Trencin
Tak ja sa pripajam s rovnakym problemom na G ckovej astre motorizacia X14XE mi zacne okolo 2000 otacok auto strasne skakat a tiez behaju otacky hore dole nerobi to vzdy ale dost casto na kazdom prevodovom stupni.Diagnostika ukazala chybu 1405 a 0130 to prve je vadne AGR to som vymenil to druhe nejaky signal z lambdy moze to sposobovat lambda?Kontrolka motora nesvieti vzdy len sem tam zasvieti na cca 5 sekund a v pameti su stale tieto dve chyby.
Zafira A 1.6 16V
Astra F 1.6 8V
Corsa B 1.2 16V
Astra F 1.6 8V
Corsa B 1.2 16V
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Lambadu skontroluješ ľahko cez live data, hodnoty by sa mali meniť s frekvenciou cca 1 Hz od približne 0,100 V po 0,9 V.
Ak je interval pridhý alebo nesedia napätia, je lambda zlá (alebo je na nej niečo pripečené).
Mne lambda na Fiate odišla kvôli nadmernej spotrebe oleja.
Ak je interval pridhý alebo nesedia napätia, je lambda zlá (alebo je na nej niečo pripečené).
Mne lambda na Fiate odišla kvôli nadmernej spotrebe oleja.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád