Zdravím, ja som podobné riešil v lete. vrazil do mna svajciar, pre istotu nemal ani papiere o poistky ani od auta. policia ho pokutovala a mne ostal v rukách papier, kde som si aspoň odpisal jeho udaje z vodicaku a obcianskeho. nastasie bol korektny a mailom mi doposlal ostatné info. riesil som to cez kooperatívu (zástupca jeho poistovne v SR). Tiež som nechcel nič iné, než dať auto do pôvodného stavu. Pokiaľ by som to riešil cez autorizovaný servis, v tomto prípade automaticky dopácam lebo z faktúry uhradí poisťovňa len časť a zvyšok ide na teba. Rozpočet je ok, hlavne pri starších autách.
Išiel som cez rozpočet. Najprv som to riešil s mojou poisťovňou, axou, bol som u obhliadača a ten bol očividne už prepracovaný tak to vybavil asi 3-ma fotkami a hotovo, že mi príde z poisťovne list. Potom som naštastie šiel ešte do Kooperatívy a tam bol obhliadca úplne iný. Všetko pofotil dôkladne, pri zatvorených dverách, pri otvorených dverách, z milión uhlov atď. síce povedal, že nemám čakať že mi tam napíše aj takú škodu čo nemám, no už len keď som porovnal ten prístup oproti prvému obliadačovi tak som mal dobrý pocit. nakoniec poisťovňa poslala cca 1500€ a do tohto som sa vpohodke zmestil, ešte asi 100€ ostalo.
Každopádne by som odporučil navštíviť druhého obhliadača.
PS: tiež som mal na prednom blatníku škrabanec, ktorý tam bol už pred nehodou a povedal som to obhliadačovi, no keďže aj z nehody vznikol škrabanec (kapánek väčší

) tak povedal že s tým nebude problém.
Hlavne ich neustále otravuj, volaj do poisťovne a zisťuj čo sa deje. Kamoš robil v poisťovni a povedal že papiere ležali na stole kým sa ľudia neozývali alebo už zavadzali a tak sa spracovali. Ja som ich otravoval a aj napriek tomu že to bolo riešené cez kooperatívu a zahraničnú poisťovňu, trvalo to cca 2 -3 týždne.