nova astra - kupa

Moderátori: bukelo, buci_vectra

mr-alien
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 14 Aug 2010, 19:05
Auto: !! Zmeň si model auta !!

nova astra - kupa

Príspevok od používateľa mr-alien »

ahojte chalani,

mohli by ste mi prosim poradit, chceli by sme kupit novu astru 1.4 jazdite na nej niekto? Som nasiel len recky na motory s turbom :( Pripadne mate nejake ine odporucania? Je to rodine auto nemusi to byt ziadna raketa. Rozhodujuca je cena okolo 13 tis. €. Z priplatkovej co by ste si vybrali?
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Ak to má byť rodinné auto, tak jedine v kombi verzii.
A výbava? Je to o Tvojich prioritách.
Ja by som isto bral silnejší motor, automatickú viaczónovú klímu, elektrické okná všade, palubák, vyhrievané sedačky predné...
Rádio a GPS by som vôbec nebral, dal by som svoje.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Midzi
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 11 Apr 2010, 19:34
Auto: Astra H

Príspevok od používateľa Midzi »

gps este ale brat dnes auto bez radia nema zmysel.
Astra H, 1,9 cdti, 88kW, 6st automat
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Akú novú Astru? H, J?
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
mr-alien
Nový užívateľ
Nový užívateľ

tu novu 2010 neviem ake to ma oznac. Viac menej sa tam budu vozit len 2ja sem tam 2ja spolucestujuci..

silnejší motor, automatickú viaczónovú klímu, elektrické okná všade, palubák, vyhrievané sedačky predné... - pochybujem ze by sa to zmestilo do limitu 13 - 14 tis €.

Rádio urcite lepsie vyzera vstavane a je v podstate v kazdej vybave a GPS vstavane je najvecia blbost.

Chcel som si dat flexride ale je to dost drahe. a nechapem preco neda sa to objednat k vybave esential iba od enoy. Sranda ze sa plati este aj za zapalovac a popolnik.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Asi preto, že normálne je nefajčiť. :wink:
Ale udivuje ma, že nevieš, akú Astru kupuješ, no pravdepodobne to bude už J-čko, teda ten najnovší model. Výbavu si vyber podľa vlastného uváženia a peňaženky. Sám vieš, čo potrebuješ a predpokladám, že v predajni ti spravili aj cenovú ponuku a toto už máš tiež preštudované - http://www.opel.sk/cenniky/pdf/Astra-NG ... cennik.pdf .
Opel Astra F-CC, X18XE
Milan_PN
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Máj 2010, 07:09

Príspevok od používateľa Milan_PN »

Ahoj, allien!

Tvoj finančný limit je dosť tvrdý. Vzhľadom k veľkému počtu príplatkového vybavenia... Je naozaj len na Tebe, čo si vyberieš. Mám novú Astru niečo cez mesiac z môjho pohľadu ti môžem poradiť ťažko, ale svoj názor napíšem.
Nová Astra narástla aj pribrala, s motorom 1.4 je to naozaj len na kľudnučké presúvanie sa. A plne naložený ešte viac. Mám 1.6 bez turba a je to akurát pre mňa. Jazdím ležérne, ale keby som sa mal za niekým vliecť a nemal výkon na bezpečné predbehnutie, to by ma porazilo. Turbo? Nikdy...
Máš už vybranú farbu? Veľmi jej pristanú svetlé odtiene, tmavou tie elegantné tvary úplne zahalíš. Vybral som si briliantovo červenú, pozerali po mne čudno u predajcu. Až keď budila všeobecný obdiv na predajni, dali mi pravdu.
Priplatil som si aj širšie pneumatiky a väčší rozmer disku. Chodí to ako po koľajniciach, v zatáčke úžasne drží stopu. Doporučujem, ak ti to vyjde finančne.
Autorádio je mojím najväčším sklamaním. Nie som vyznavačom hudby typu dum-dum, mám rád kvalitné výšky. No a teraz na ne môžem zabudnúť. Zabudované CD-400 hrá aj s maximálne vytočeným ekvalizérom vyšších frekvencií neskutočne basovo. Neviem posúdiť, či je to osadenými reproduktormi, alebo konštrukciou zosilovača. No hrá to na úrovni diskotéky v najhlbšom zapadákove v podaní nadrbaného diskdžokeja... Dnes by som už volil rádio CDC-400 s changerom a možnosťou vlastnej fonotéky na cd nosičoch v mp3.
Inak sa vyžívam. Od skvelo fungujúceho tempomatu a dvojzónovej elektronicky riadenej klímy, radenia šesť stupňového automatu s možnosťou sekvenčného orgazmu :), cez jazdné vlastnosti až po opojný pocit šťastného majiteľa krásneho auta.

Tento pocit prajem aj Tebe. Nech Ti to vyjde...
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Veru, to rádio nemá význam a pochybujem, že vyššie modely sú lepšie.
Pritom to šitové rádio Opel predáva za nehorázne peniaze.
Treba si kúpiť nejaký 2-dinový Pioneer alebo Clarion...
Jasné, možno namietať, že originál rádio zapadne do prístrojovky.
Potom je to už o prioritách.

Milan_PN, aké auto si mal predtým? :)
Predpokladám, že to bolo nejaké "jednoduchšie" vozidlo.
Ja som sa vozil v Astre J a až taký nadšený ako Ty som nebol, samozrejme, nechcem Ti brať to nadšenie, iba ma to zaujíma.
Mne sa na J páčilo, aká je vnútri tichá, ale tiež sa mi zdala malá a tvrdá a veľmi veľa vecí mi tam prišlo ako zbytočnosti čisto pre efekt.
palix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa palix »

Ak máš finančný strop, tak sa skús poohliadnúť po astre Classic III (H). Nie je to tá najnovšia, ale za dané peniaze bude možno silnejší motor, lepšia výbava... 13 tis € bude zrejme sotva stačiť na základ u novej Astry :(. H-čko bude aspoň 1,6-ka. Ale chápem, že si si vybral novú Astru ;).
Opel Astra G, r.v. 2007
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

ja by som si uz vedel nieco ine rpedstavit za 13 000€ kupil by som neaku 2-3rocnu jazdenku
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Milan_PN
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Kajo,
moje predchadzajuce auticko bolo Polo 1.4i 4-stupnovy automat vo vybave Highline. Cena bola s Astrou porovnatelna, stalo 520 litrov. V nicom inom sa porovnat neda. Teda okrem radia, to bolo v Polatku o dve triedy lepsie. V prednych stlpikoch boli len VYSKOVE REPRODUKTORY a bolo to poznat, stredopasmove vo dverach, basak v palubke. Proste, krasny cisty analiticky zvuk. Dlhy cas som vyrabal high-endove vykonove zosilovace, viem o tom nieco...
Ale to sklamanie zo zvuku je velke. Dokonca ani ovladanie na volante, co bol moj celozivotny sen, to nevykompenzovalo.
Vsetky moje ostatne dojmy z novej Astry su bombove. A to sa priznam, prosim neukrizujte ma, Ople sa mi nikdy nepacili. Snad len Calibra a Omega. Nova Astra vsak bola laska na prvy pohlad.
A na koniec doplnim zoznam svojich doterajsich milacikov, aby si vedel, ze som rozmaznany... Zacal som s Moskvicom :)), nasledoval stary, ale uzasny Citroen CX 2500D Reflex, mladsi a prepychovy Citroen XM 2.0i automat, a potom prve nove VW Polo, no a teraz moj prvy Oplik... S nim to uz asi doklepem.
Opel Astra J, 1.6i Cosmo, 85kW, 6 st. automat
VW Polo 1.4i, 55kW, automat
Citroen XM 2.0i, automat
Citroen CX 2.5D Reflex
Nezničiteľné Leninove sane - Moskvič 2140
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Aha, diki :)
To rádio neber ako tragédiu, tieto originálne prístroje nestoja skrátka za nič, jediná výhoda je dizajn.
Ak si vyrábal koncové stupne, isto sa v hifi vyznáš.
A ak nie, v sekcii hifi sa poraď s marwim a frenkyto-m a budeš mať taký zvuk v Astričke, aký má iba málokto.
mr-alien
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Hcko sa mi nepaci interier je uplne hnusny. Tak nakonec som sa rozhodol ze budeme brat esential + nejake drobnosti stym ze tam mame to iste okrem lepsieho radia a tempomatu (ktory by nemal byt problem dokupit ak bude chybat) cenovo to vyslo o cca 1000€ menej ako enjoy
Milan_PN
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Interier Astry H

Absolutny suhlas... Vypredaj H-ckovych Astier je za skvele ceny. Kombicko v maximalnej vybave je zvonku krasne, vazne som o nej uvazoval. Ale ked otvorili dvere, zaujem skoncil... Humus.
Ale o tej farbe rozmyslaj. Ak si to este neurobil, vyskusaj vizualny konfigurator na stranke Oplu. Zistis o com hovorim.
Citroen XM 2.0i, automat
Citroen CX 2.5D Reflex
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Interier Astry H

Milan_PN napísal:Ale ked otvorili dvere, zaujem skoncil... Humus...
Bolo tam blato?
1.) Humus je soubor odumřelých organických látek rostlinného i živočišného původu. Tyto látky jsou v různém stupni přeměny. Je to nejúrodnější část půdy. ...
2.) Nie je hummus ako humus...
Stovky rokov pripravovaná pasta pochádzajúca z čias starého Egypta sa teší obľube u mnoho ľudí. Takže žiadny humus, ale pre mňa delikatesa...
Opel Astra F-CC, X18XE
Kesi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Land of Confusion

Príspevok od používateľa Kesi »

Macil :up:
myslíš humus z cícera :?:
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
Milan_PN
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

OK!

Nachytal si ma, Macil!

Človek by sa mal vyjadrovať presne. Ale o tom humuse, si ma poučil...
A opravujem sa vo vyjadrení: interiér H-čkovej Astry je mi proste nesympatický, vôbec sa mi nepáči.
A samozrejme, nechcem sa tým dotknúť nikoho z majiteľov. Šokuje ma napríklad interiér súčasnej generácie Volva. To je podľa mňa ešte humusáckejšie dielo... :lol:
Citroen XM 2.0i, automat
Citroen CX 2.5D Reflex
Peterka
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Mar 2010, 16:30

Príspevok od používateľa Peterka »

Milan_PN:
Na audio novej astry som sa stazoval na inom mieste fora. Nie som narocny posluchac, ale ten zvuk sa mi proste nepacil, nech som robil s ekvalizerom cokolvek. Som rad, ze nie som sam s takymto postrehom. Ako-tak pomohlo zmenit predozadny balans, viac zvuku do zadnych repro to zlepsilo, v prednych dverach su zrejme ine typy reprakov. Skus...
Trochu mi cv astre vadi, ze sa mi laktova opierka zasuva ked mam na nej ruku, ale inak som z toho auticka nadseny. Vcera ma kontrolovali policajti, taky mladi chalani, a jeden z nich ako obchadzal auto povedal: aka pekna astra.. ukazal som mu interier, aj sme potom o nej chvilu pokecali :P
Milan_PN
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Astrička

Vyskúšam to, dík za radu. Preliezol som už skoro celé fórum, aby som sa dostal do obrazu. Niekde som o tom rádiu čítal. Zvykám si, no ťažko... Tuším to napíšem importérovi.
Tiež si užívam prvé kilometre, zatiaľ len 1086. Astrička budí pozornosť všade kam príde. Jej ostro červená farba v kombinácii s tým chromovaným rámikom okolo okien a 18 palcovými diskami provokuje a púta. Už som stretol dvoch, ktorí sa dohovárali: Pozri, aká je tá Insignia pekná. Ten titulok v jednom vlákne je pravdivý: nová Astra = malá Insignia. Skončila sa už aj moja story s prípravou zimného obutia, ktorú som opísal a papučky Michelin Alpine Pilot čakajú na pokles teplôt.
Občas mi vadí aj ten brzdový asistent, hlavne keď sa niekam ponáhľam. Najradšej by som to vypol. Nastavenie palubného compu ešte len študujem. Už som aspoň odstránil tú hlúposť, že jedným stiskom centrálneho odomykania sa otvorili len vodičove dvere, až na druhý všetko ostatné. V návode píšu aj o zavretí (resp. otvorení) okien a šíbru pri podržaní tlačítka ovládača, ale to mi nefunguje, aj keď som to hľadal. Je to podľa mňa užitočná vec. Ako je to u Tvojej fešandy?
Citroen XM 2.0i, automat
Citroen CX 2.5D Reflex
Milan_PN
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Dodatok

Peterka,

pozeral som Tvoje príspevky. V jednom píšeš, že na zháňanie zimného obutia je ešte čas. No, ako sa to vezme. Podelím sa s Tebou o svoju skúsenosť, kedže som tým zabil mnoho hodín.
Ak chceš zimné gumy na diskoch a zvolíš alternatívu hliníkové (ja jednoznačne), nečakaj ani chvíľku a obzeraj sa po nich. V súčasnosti totiž všetci dopredávajú letné sklady a na jeseň budú všetci preceňovať. Samozrejme, smerom hore. Prvá moja objednávka bola stornovaná práve pre tento dôvod. Boli schopní dodať mi disky za mesiac, ale nevedeli za akú cenu. Mal som šťastie, lebo som tie isté vzápätí našiel za lepšiu cenu. No nekúp 17 palcový Alu disk za 69 eur za kus, keď plecháče stoja 56? Vynikajúco spracované vyhľadávanie (dokonca už zaradená nová Astrička a to je málokde), dobré ceny, to všetko som našiel na záver na www.prezuj.sk
A gumy? Tie som kúpil použité, vzor má hrúbku 8 mm. Ako som už spomínal vyššie, Michelin Alpin Sport 225/55 R17, jedny z najlepších. 4 kusy spolu za 139 eur. Pozri sa, čo stojí nová...
Suma sumárum - špičkové zimné gumy na hliníkových diskoch Proline B700 ma stáli spolu 415 eur. Ja si myslím, že dobrá kúpa.

Ak by si chcel, dám Ti telefonický kontakt na chlapíka, čo mi predal gumy. Obchoduje s nimi, aj s diskami, a výber má veľký za zlomok ceny nových. Vrelo odporúčam.
Citroen XM 2.0i, automat
Citroen CX 2.5D Reflex
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - VŠEOBECNE"