klima na Omege B 3iV6

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

bavormaniak
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 07 Júl 2009, 18:45
Auto: !! Zmeň si model auta !!

klima na Omege B 3iV6

Príspevok od používateľa bavormaniak »

Zdravim Vas chlapi vedel by mi niekdo poradit s klimou???Nechal som ju teraz naplnit a nefunguje v podctate sa niekedy zapne ze kompresor nabehne ale aj sa sama vipne a neviem cim to je.Nemal niekdo podobny problem???Pred tym fungovala normalne.Dakujem za pomoc.
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Môže to byť hocičo.
Magnetická spojka, tlakové ventily, relé.
Zver to niekomu, kto na to príde.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Používateľov profilový obrázok
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Júl 2009, 18:29

Príspevok od používateľa dertypek »

odkial si ?
teraz som mal dalsi pripad ze sa klima zopla a nasledne vypla lebo bolo vadne cidlo zopinania sahary a tym sa prehriala klima a vyplo az vysokotlake cidlo ... ono sa zapne klima ale az ked sa vychladi kondenzator napredu :( .. skusil by som naskor tie cidla pomenit alebo pichnut na diagnostiku a tam pokukat ci je vadne alebo funkcne ... potom by som dalej hladal vadu
Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
bavormaniak
Nový užívateľ
Nový užívateľ

klima na omege 3i V6

Mozes mi blizsie povedat co je to cidlo na zopinanie tej sahary?Co to ta sahara vlastne je?Ona mi aj dneska za jazdy sama nabehla isla asi 10 minut a sama sa aj vypla a uz isiel iba vlazny vzduch.Nechapem s tej klimi roby si co chce:-(
luboš
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Sep 2008, 13:38
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luboš »

Ale šak napíš dertípkovi odkial si .... možno Ti budú vediet aj iní poradit mechanika v tvijom okolí
VEBE X20DTH 99-00
bavormaniak
Nový užívateľ
Nový užívateľ

klima na Omege 3i V6

Ja som priamo s BA.Da sa nieco urobyt s tou magnetyckou spojkou keby bola vadna???Inak jedno cidlo je v predu ako je kompresor klimi ale jeden mechanik mi tvrdil ze by mali byt udajne 2 cidla.Ale to druhe nevedel najist moze byt niekde v kabyne???Skuste mi poradit chlapi dakujem.
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

novosedlik.sk - robi klimy v BA.
Sahara je vetrák chladiča.
Magnetickú spojku mám na predaj z Omegy za 30 eur, otázka je, či je toto problém a či bude pasovať.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Používateľov profilový obrázok
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Júl 2009, 18:29

Re: klima na Omege 3i V6

Príspevok od používateľa dertypek »

bavormaniak napísal:Ja som priamo s BA.Da sa nieco urobyt s tou magnetyckou spojkou keby bola vadna???Inak jedno cidlo je v predu ako je kompresor klimi ale jeden mechanik mi tvrdil ze by mali byt udajne 2 cidla.Ale to druhe nevedel najist moze byt niekde v kabyne???Skuste mi poradit chlapi dakujem.
prave dnes sme to riesili s jednym chlapikom tu od nas z topolcian tiez mam velkeho tusaka ze bude mat do druhe cidlo vadne ... totizto prisli sme na to jednoduchym sposobom ... v klimatizacnom okruhu su dve cidla ... prve rozopian spojku kompresora v pripade vysokeho tlaku to znamena 25bar a vyssie (asi ) ... druhe cidlo je trojkablove a snima tak isto tlak ale dava imulz do nejake elektroniky alebo priamo do rele sahary ktora ochladi kondenzator na predu auta ktory ti schladi plyn na beznych 15-17 barov ... sahara by mala zopinat pri nejakych 17 barov az je cidlo v poriadku ... ked nieje uz dava to najavo tak ze ked si to napichnem na chladiarenske manometre tak mi ukaze vyssi tlak ... az by si mal nejaky problem zajtra sa mi ohlas na telefon ..keby som nebral napis mi smsku a uz sa dohodneme ;)
Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"