motorový olej-opel vectra 2,5 v6i
Moderátori: dulo, buci_vectra
- martinpb
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Feb 2010, 16:13
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
motorový olej-opel vectra 2,5 v6i
čawte alllll !!!!! moje auto opel vectra 2,5 v6i benzín..r.v 1996.. chcem menit olej v motore(novo-starom) a kedže neviem aky typ sa lial pred tým..tak som dnes zistoval čo a ako--mam na výber
- DELPHI 10w40
- VALVOLINE 10w40 - tipy mechanika a autopredajne
- DELPHI 5w30
- Castrol EDGE 10-W60
- GM značka a viskozita neznáma
- Divinol -značka a viskozita neznáma .. strýčko gooogle
chcem si nechat od vás poradiť..ak máte lepší typ pre tento 6valec tak mi prosím sem napíšte..
ps..mám pocit že posledný olej valvoline 10w40 mi ten motor dorazil .. tak už mám z toho panický strach...
- DELPHI 10w40
- VALVOLINE 10w40 - tipy mechanika a autopredajne
- DELPHI 5w30
- Castrol EDGE 10-W60
- GM značka a viskozita neznáma
- Divinol -značka a viskozita neznáma .. strýčko gooogle
chcem si nechat od vás poradiť..ak máte lepší typ pre tento 6valec tak mi prosím sem napíšte..
ps..mám pocit že posledný olej valvoline 10w40 mi ten motor dorazil .. tak už mám z toho panický strach...
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
V tomto prípade, ak nie je jasná história, najskôr by som do starého oleja nalial čistič motora, napr. od Liqui Moly, potom by som vymenila olej za 5W-30 SJ a viac ACEA A3/B3 a ten by som tam nechal len krátko, napr. 2000km a potom opäť vymeniť olej, rovnaká špec.
Na značke nezáleží
Na značke nezáleží
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Re: motorový olej-opel vectra 2,5 v6i
Ako, dorazil?martinpb napísal:ps..mám pocit že posledný olej valvoline 10w40 mi ten motor dorazil .. tak už mám z toho panický strach...
- martinpb
- Nový užívateľ

Re: motorový olej-opel vectra 2,5 v6i
nazdar macil...no možno to je len moja teoria priblblá..ale ten olej nestihal odviest teplotu z tých blokov motora..ja viem že aj chladiaca sustava bola v ... ale ked sa spoji jedno s druhým..tak už je to úplne v háji..macil napísal:Ako, dorazil?martinpb napísal:ps..mám pocit že posledný olej valvoline 10w40 mi ten motor dorazil .. tak už mám z toho panický strach...
- martinpb
- Nový užívateľ

tí mechanici ..dali niečo do toho stareho oleja...už ked som doniesol nahradný kus motora..ale aj tak dakujem za radu...Kajo napísal:V tomto prípade, ak nie je jasná história, najskôr by som do starého oleja nalial čistič motora, napr. od Liqui Moly, potom by som vymenila olej za 5W-30 SJ a viac ACEA A3/B3 a ten by som tam nechal len krátko, napr. 2000km a potom opäť vymeniť olej, rovnaká špec.
Na značke nezáleží
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Takže nie olej, ale voda v oleji.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=18425
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=18425