kúpit automat alebo manuál
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Majsterko
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Apr 2010, 12:19
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
kúpit automat alebo manuál
chcem poradit rozhodujem sa medzi kúpou Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI Elegance rv.2005 automat alebo OPEL Vectra Caravan 1.9 CDTI Sport 6rýchlostná manual rv. 2004 oba vozi maju najazdené okolo 140 000 km . čo poradíte ??? Nemám žiadnu skúsenost s automatickou prevodovkou.
- Misto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
- Auto: Signum
Zdar, takze my mame v rodine dve Vectry s automatom. Otec ma motor 2,2 dti s 5 st. automatom. Rok vyroby 2004, 130000 km. Zatial nebol ziadny problem.
Ja mam 1,9 CDTI 110 kW so 6 st. automatom. Rok vyroby 2005, nabehanych 100000 km.
Zatial sme nemali ani jeden ziadny problem s prevodovkou ci radenim. Samozrejme kazda z nich je ina a inak nastavena. Keby si chcel pridi pozriet
) dame jazdu.
Ja by som sa automatu urcite nebal. A vzdy mas moznost prepnut do toho poloautomatickeho modu a radit si sam.
ked mas otazky sem s nimi.
Ja mam 1,9 CDTI 110 kW so 6 st. automatom. Rok vyroby 2005, nabehanych 100000 km.
Zatial sme nemali ani jeden ziadny problem s prevodovkou ci radenim. Samozrejme kazda z nich je ina a inak nastavena. Keby si chcel pridi pozriet
Ja by som sa automatu urcite nebal. A vzdy mas moznost prepnut do toho poloautomatickeho modu a radit si sam.
-
Specimen
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Feb 2010, 13:39
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
Toto rozhodnutie bude silne individualne, kazdy na to bude mat zrejme iny nazor, ja by som v pripade Vectry urcite opat volil manual, ked vidim ako je v tomto (mozno len v mojom) aute odflaknuta elektronika, tak si neviem predstavit ako tam spolahlivo moze fungovat nieco ako automaticka prevodovka... Pritom nie som odporcom automatov, su auta v ktorych by som ich volil skor ako manual, ale u Vectry skor manualnu, samozrejme nemusi a ani nebude to nutne znamenat ze ta prevodovka sa bude kazit, to sa asi neda pausalizovat 
-
Pepsi
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 26 Máj 2009, 21:22
- Auto: Corsa A
- Bydlisko alt: Mníchov
Asi skôr manuál 6 stp. ale záleží aj od teba a od jázd a od pohodlia aké si predstavuješ.... 
Opel Corsa A Spider Irmscher I130, 1.3B, r.v.1986
Opel Corsa D 1.2 LPG 61kw r.V.2014
Zafira A 2.0 OPC TURBO + LPG 171kw -r.v.2003 -EX
Vectra B caravan 2.0 Dti 74kw -r.v. 1998-EX
Kadett Cabrio 2,0 GSi by BERTONE 110kw -r.v. 1988-EX
Vectra B caravan 2.2 Dti 92kw -r.v.2002 Sport-EX
Opel Corsa D 1.2 LPG 61kw r.V.2014
Zafira A 2.0 OPC TURBO + LPG 171kw -r.v.2003 -EX
Vectra B caravan 2.0 Dti 74kw -r.v. 1998-EX
Kadett Cabrio 2,0 GSi by BERTONE 110kw -r.v. 1988-EX
Vectra B caravan 2.2 Dti 92kw -r.v.2002 Sport-EX
-
iurai
zisti najprv, ze ci ti ten automat vyhovuje. niekomu vyhovuje, ze nemusia radit, a ini su chori z toho, ze automat si radi podla seba
v krcme ti vsetci tam pritomni odbornici povedia, ze automat sa kazi, a je pre dochodcov. s tymto musis vediet zit
je mozne, ze s automatom su spojene vyssie celkove naklady. nie kvoli nespolahlivosti, ale kvoli vyssej cene v pripade potreby opravy
vymena spojky zase je len u manualu
s tymto treba ratat, je to "cena za pohodlie"
kupuj len auto, kde bol olej v automate preukazatelne meneny. interval vymeny hadam niekto najde pre tento 6stupnovy model, mne sa zda 45000 km
v pripade kupy doporucujem velku pozornost skusobnej jazde
je dobre mat niekoho, sa vyzna a kto s takymto automatom jazdil.
bolo by velmi hlupe kupit auto, kde s automatom problem je a nevsimnut si to
v krcme ti vsetci tam pritomni odbornici povedia, ze automat sa kazi, a je pre dochodcov. s tymto musis vediet zit
je mozne, ze s automatom su spojene vyssie celkove naklady. nie kvoli nespolahlivosti, ale kvoli vyssej cene v pripade potreby opravy
vymena spojky zase je len u manualu
s tymto treba ratat, je to "cena za pohodlie"
kupuj len auto, kde bol olej v automate preukazatelne meneny. interval vymeny hadam niekto najde pre tento 6stupnovy model, mne sa zda 45000 km
v pripade kupy doporucujem velku pozornost skusobnej jazde
je dobre mat niekoho, sa vyzna a kto s takymto automatom jazdil.
bolo by velmi hlupe kupit auto, kde s automatom problem je a nevsimnut si to
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Ja by som volil podľa charakteru ciest, po ktorých jazdíš (s prihliadnutím na iuraiove postrehy).
Ak bývaš vo veľkom meste alebo v Hlohovci (to je špeciálny prípad - výnimka) a jazdíš často v kolónach, automat je prvá voľba.
Ak jazdíš skôr dlhé trasy, manuál.
Ak bývaš vo veľkom meste alebo v Hlohovci (to je špeciálny prípad - výnimka) a jazdíš často v kolónach, automat je prvá voľba.
Ak jazdíš skôr dlhé trasy, manuál.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
iurai
-
iurai
- Misto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
- Auto: Signum
Ked si NM, ja som z Podolia a jeden automat mam na dvore. Kludne pridi, urobime testovaciu jazduMajsterko napísal:som z Nového Mesta nad Váhom, viac jazdim po meste a na kratke vzdialenosti a raz za mesiac idem do Bratislavi, auto dost často využíva aj manželka. Ďakujem všetkým za rady, ale bude to ťažke rozhodnutie .
-
ximo
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Apr 2010, 08:53
v opli ti povedia 140 000 a len ak bola namáhaná..
inak je tam už moderná náplň, ktorá dokáže vydržať ako v manuálnej prevodovke. Výmena oleja u nových modelov je náročný proces. Nesmie dôjsť k zavzdušneniu systému preto sa to robí pod stálym prietokom a za chodu prevodovky. Náplň má niečo cez 4 litre, ale kvôli prietoku sa minie 7 litrov oleja..
Teda tak mi to vysvetľoval servisák v opli..
inak je tam už moderná náplň, ktorá dokáže vydržať ako v manuálnej prevodovke. Výmena oleja u nových modelov je náročný proces. Nesmie dôjsť k zavzdušneniu systému preto sa to robí pod stálym prietokom a za chodu prevodovky. Náplň má niečo cez 4 litre, ale kvôli prietoku sa minie 7 litrov oleja..
Teda tak mi to vysvetľoval servisák v opli..
VECTRA C GTS Automat 2006 (110 kW)
-
iurai
- Robino
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Okt 2008, 13:25
- Auto: Astra G
Ak kúpiš automat,tak si u manželky urobíš určite očko :blink2: Bez problémov sa rozbehne všade,aj v kopci atď...
Ale ak sa chceš sem tam aj trošičku vyblázniť tak s týmto automatom ťažko.Okrem toho je tam maličko vyšia spotreba(o 0,2-0,3l). Ja mám automat 5st.(pri kúpe auta som nechcel o automate ani počuť),ale teraz som sním nad mieru spokojný.
Len s tou výmenou oleja v prevodovke som úplne zmätený.Každý tu píše inak...,ale v Opli mi povedali že mám celoživotnú náplň-tak neviem...
Len s tou výmenou oleja v prevodovke som úplne zmätený.Každý tu píše inak...,ale v Opli mi povedali že mám celoživotnú náplň-tak neviem...
Mondeo 1,8 TDCI, ex.Vectra C 2,2 DTI, Astra G 1,7 cdti, Astra G 1,4 16V, Vectra B 1,6 16V, Corsa B 1,2, Corsa C 1,0, Astra G 2,0i 100 KW,
-
ximo
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Apr 2010, 08:53
veď to, že sa pravdu nedozvieš..
Ale ja už to začnem riešiť až keď budem pozorovať zmeny v správaní sa prevodovky.
Tiež som nechcel automat, ale ako ostatný, čo kúpili potvrdzujem pravidlo: Maj ho mesiac a nechceš iné..
Pri tom pohodlí sa na spotrebu ani nemrkneš.. je ti to jedno..
Ale ja už to začnem riešiť až keď budem pozorovať zmeny v správaní sa prevodovky.
Tiež som nechcel automat, ale ako ostatný, čo kúpili potvrdzujem pravidlo: Maj ho mesiac a nechceš iné..
Pri tom pohodlí sa na spotrebu ani nemrkneš.. je ti to jedno..
VECTRA C GTS Automat 2006 (110 kW)