Kontrolka imobilizeru
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
kujoon
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Nov 2009, 18:10
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontrolka imobilizeru
Ahojte chcel by som sa Vas opytat, ci neviete kde moze byt chyba?
Dnes som isiel autom ( Vectra C, diesel ) a zrazu sa mi rozsvietila kontrolka imobilizeru (auticko a cez neho francuzak ). Po chvíli začalo auto spomalovat zo 100 na 80 otacky klesli na 900 aj ked bol plyn na podlahe. Ked som podradil na dvojku, tak vysli otacky okolo 3000 a po chvili tato kontrolka zhasla. Ked som zastavil a skusil znova nastartovat vsetko bolo OK az pokial som sa nerozbehol. Rozbeh ako v autoskole. Plyn na podlahe a auto skákalo ako koza alebo zhasol motor. V knizke som sa docital, ze to je imobilizer, alebo to moze byt porucha v elektronike motora alebo voda v palivovom filtri.
Ak sa Vam to niekomu stalo a mate s tým nejaku skusenost mozte mi poradit mozne priciny? dakujem.
Dnes som isiel autom ( Vectra C, diesel ) a zrazu sa mi rozsvietila kontrolka imobilizeru (auticko a cez neho francuzak ). Po chvíli začalo auto spomalovat zo 100 na 80 otacky klesli na 900 aj ked bol plyn na podlahe. Ked som podradil na dvojku, tak vysli otacky okolo 3000 a po chvili tato kontrolka zhasla. Ked som zastavil a skusil znova nastartovat vsetko bolo OK az pokial som sa nerozbehol. Rozbeh ako v autoskole. Plyn na podlahe a auto skákalo ako koza alebo zhasol motor. V knizke som sa docital, ze to je imobilizer, alebo to moze byt porucha v elektronike motora alebo voda v palivovom filtri.
Ak sa Vam to niekomu stalo a mate s tým nejaku skusenost mozte mi poradit mozne priciny? dakujem.
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
Imobilizér isto nie, to by si nenaštartoval vôbec. Porucha elektroniky motora - treba ísť na diagnostiku a tá povie viac. Voda v palivovom môže byť, ale to by Ti nerobilo tieto problémy a tak zrazu naraz. Teba hodila elektronika do núdzového režimu. Treba napísať presný typ motora a odkiaľ si, aby chlapci vedeli poradiť a pomoc s diagnostikou.
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
-
kujoon
- Nový užívateľ

Imobilizer to urcite nie je.. lebo som bez problemov nastartoval viac krat po sebe. a po nastartovani hned kontrolka zhasla az po prejdeni cca 500 metrov az kilometra sa znova rozsvietila.. stalo sa, ze ked som vypol motor a hned na to nastartoval, tak ostala svietit kontrolka airbagu. Viem o tom núdzovom rezime ale ten zase zrusia len na diagnostike, ci nie? ako auto zacalo spomalovat, tak som myslel, ze je problem s turbom a ze bude stacit znova nastartovat a bude to OK, lenze nic take.. auto netaha uz od nizkych otacok. Motor je 1.9CDTi, 88kW ( Z19DT ), r.v. 2006 a som z BA.
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
jedna sa o Vectra caravan?kujoon napísal:Imobilizer to urcite nie je.. lebo som bez problemov nastartoval viac krat po sebe. a po nastartovani hned kontrolka zhasla az po prejdeni cca 500 metrov az kilometra sa znova rozsvietila.. stalo sa, ze ked som vypol motor a hned na to nastartoval, tak ostala svietit kontrolka airbagu. Viem o tom núdzovom rezime ale ten zase zrusia len na diagnostike, ci nie? ako auto zacalo spomalovat, tak som myslel, ze je problem s turbom a ze bude stacit znova nastartovat a bude to OK, lenze nic take.. auto netaha uz od nizkych otacok. Motor je 1.9CDTi, 88kW ( Z19DT ), r.v. 2006 a som z BA.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
kujoon
- Nový užívateľ

pojazdne je, len je problem pri rozbiehani.. musim sa rozbiehat ako na starej skodovke, musim slapat na plyn, nemozem drzat plynovy pedal. lebo ako plynule pridam, tak auto nereaguje.. napriklad bez plynu sa rozbehnem ale ked chcem pridat, tak strasne pomaly reaguje ( plyn na podlahe a auto nic ). a otacky idu maximalne okolo 3000 a rychlost max 80 na trojke.
-
Signum
- Strieborný užívateľ

ak mas zaujem mozem sa Ti na to pozriet ,pripadne ak to bude mozne aj odstranim problemkujoon napísal:pojazdne je, len je problem pri rozbiehani.. musim sa rozbiehat ako na starej skodovke, musim slapat na plyn, nemozem drzat plynovy pedal. lebo ako plynule pridam, tak auto nereaguje.. napriklad bez plynu sa rozbehnem ale ked chcem pridat, tak strasne pomaly reaguje ( plyn na podlahe a auto nic ). a otacky idu maximalne okolo 3000 a rychlost max 80 na trojke.
Mám Opel
-
Signum
- Strieborný užívateľ

no peknekujoon napísal:noo takze auto je uz nepojazdne.. som ho chcel dnes posunut a ked som skusal pridat plyn, tak nereagovalo, sice som ho posunul na 105krat bez plynu len na volnobezne otacky. auto vydava zvuk ako keby islo len na 2 valce a dymi ako keby sa v motore cigani palili.
Mám Opel
-
Signum
- Strieborný užívateľ

tazko nieco posudzovat cez klavesnicu ,potrebne je auto napichnut na diagnostiku potom sa uvidi
Mám Opel