Startovanie VeA

Moderátori: dulo, buci_vectra

Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Startovanie VeA

Príspevok od používateľa Komo »

Takze este raz tu sformulujem moj problem. Auticko mi po dlhson odpocinku (noc v garazi, proste 2-3 hodinky a viac) startuje s problemami, proste tvari sa tak ako keby nemalo benzin, a toci asi 5-6 sekund a az potom naskoci. Ked zosliapnem plynovy pedal, tak naskoci zaraz. Ked ho nasledne na to vypnem a nastartujem znovu tak chyti pekne na prvu supu.
Menil som sviecky + palivovy filter (pri starom filtry to robilo tiez) ale problem nezmizol. Jednine na co som prisiel bolo, ze bud mi niekde ten benzin unika (hadicky) alebo proste pada. Pondelok ak sa mi podari, tak skusim pomenit hadicky okolo cerpadla ale myslim ze to bude skor tym ze proste pada.
Este jedna malickost, neviem ci je to chyba, ale ked otocim klucom do polohy ze sa rozsvietia kontrolky, tak cerpadlo nedotlaca (ale neviem ci by vobec malo), proste cerpadlo zacne makat az po nastartovani, respektive pocas startovania.
vladimir

Príspevok od používateľa vladimir »

Mal som podobný problém,vymenil som tesnenie pod vstrekovacou jednotkou a vyčistil som EGR-rko a celý vstrek....ale to čerpadlo počujem počujem vždy...otočím kľúč v zapalovaní a pekne počujem,ako dotlačí palivo
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

cerpadlo paliva by malo po zapnuti kluca(ked uz svietia kontrolky)dotlacit benzin do predu
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Vladimir: VeA nema ERG ventil, ale to len na upresnenie.
A inak, ani mne sa nezdalo ze nedotlaca. Proste ked nastartujem, tak ho pekne pocujem, ale ked otocim klucom tak nic. Proste dotlaca az pocas startovania a to je uz neskoro.
vladimir

Presne ako píšeš,ja ho vždy počujem,keď otočím kľúčom.......
ps: EGR-ventil...myslel som krokový motorček...neviem,ale to ani jeden model z VeA nemá EGR ?
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Krokacik cistim pravidelne, volnobeh drzi krasne...ako vravim, proste nedotlaca...ale neviem ci predtym dotlacalo...to zacalo robit len tak z nicoho nic...ako vravim, skusim pomenit rurky od cerpadla po filter a dam vediet...ale akosi nemam na nic cas..ale pozrem sa na to.
A myslim ze ziadna motorizacia VeA nema ERG.

inak este jedna vec. Ked pocas tohot "dlheho" stratovania slapnem na plynovy pedal, auto naskoci okamzite.
vladimir

Hm....mne,keď sa "to" stalo,tak som kúpil štartovací spray-jednoducho strekneš cez ovetrávaciu hadičku z vačkovky a štartuješ pri zošliapnutom pedáli
možno máš paliva dosť,chýba vzduch....skús pootvoriť pri štarte veko na filtri,či sa niečo nezmení-ale to ma len tak napadlo,za pokus to stojí
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Komo napísal:A myslim ze ziadna motorizacia VeA nema ERG.
Podľa EPC mali EGR motory - E16NZ, C16NZ, C16LZ2, C16NZ2, X16SZ, C18NZ, E18NVR, X20XEV, 17D, 17DR.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
vladimir

No prosím.....tak predsa som neni "ochudobnený" o EGR-ko,pcha....
len nejdu doňho kábliky,ale podtlaková hadička
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

vladimir napísal:No prosím.....tak predsa som neni "ochudobnený" o EGR-ko,pcha....
len nejdu doňho kábliky,ale podtlaková hadička
a si si isty, ze si nasiel egr ventil?? podtlakova hadicka?? ako potom elektronika motora (diagnostika) zisti ze je chybny egr ventil, ked nemas na nom konektor??
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Ak vas mozem poprosit. Ktokolvek kto ma VeA nech pre mna spravi naslednovne. Pootoc klucikom ze sa ti rozsvietia kontrolky a popozeraj (popocuvaj) ci cerpadielko tlaci palivo. Vdaka.
vladimir

Ja mám VeA,mne tlačí vždy,keď otočím kľúčikom.....niekedy netlačí-napr. keď po naštartovaní vypnem a opätovne idem štartovať,ale nieje to zakaždým - to som vyskúšal včera...
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Tak to je dost problem..pretoze mne netlaci vobec...ale aj tak zaujimave, ze som si nikdy nevsimol (nepocul) ze by tlacilo a tento problem mam len asi zo pol roka...najprc som myslel ze je to tymi svieckami a filtrom, ale pomenil som a ako ked dlho nestoji tak startuje uzasne....ale ked stoji dlhsie tak tocim.....
Používateľov profilový obrázok
Maťo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 21:00
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Maťo »

mne na cali tiež pri kontrolkách netlačí, ale až pri štartovaní a po tech. stránke je calibra to isté čo vectra A.
Opel Calibra 2.0i 8V
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Maťo napísal:mne na cali tiež pri kontrolkách netlačí, ale až pri štartovaní a po tech. stránke je calibra to isté čo vectra A.
no uvidime...momentalne som nemal akosi cas pozret sa na to poriadne, len to viem ze to zacalo robit viac - menej zo dna na den...tak mozno blbost ale niesu tam 2 zdroje napajania? jeden pri "kontrolkach" a druhy za behu motora? alebo take cosi...lebo benzin mi neunika....a tak fakt neviem.
Inak kod motora je C20NE cize na to palivove cerpadlo sa mozu kuknut aj Omegaci a vlastne kazdy s tymto motorom.
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

No takze som sa na to pustil. Pomenil som hadicky od cerpadla po filter a dalej, nasledne na to uz ked som bol rozbehnuty tak som vycistil krokacik a klapku a auticko ide ako hodinky.
Vdaka za vsetky rady.
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"