otačky spadli na nulu , 1.7 TD

Moderátori: bukelo, buci_vectra

svagio
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 31 Aug 2008, 11:34
Auto: !! Zmeň si model auta !!

otačky spadli na nulu , 1.7 TD

Príspevok od používateľa svagio »

ahojte,
mam astru 1.7 DTL, pri jazde po asi desiatich km / motor zohriaty/ zrazu ako som pridaval plyn otacky mohli byt tak 2300cca, tak spadli otacky na otackometri na nulu a motor skocil do nudzoveho rezimu. Ked som zastavil, s autom doslova akoby triaslo... motor chcel " zdochnut", ked som pridal... motor zdvihal otacky... ale na otackomeri sa rucicka ani len nepohla a kontrolka elektroniky svietila. motor isiel v nudzovom rezime.
vypol som motor... nastartoval, po nastartovani sa hned kontrolka opet rozsvietila. Bol som par metrov od domu ... takze som to akurat odparkoval...v noci uz clovek nic neporiesi :(

dakujem za vsetky rady co by to mohlo byt... co zacat kontrolovat atd... samozrejme na diagnostiku s tym pojdem...

dik
svagio
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

pokracovanie

rano som sadol do auta... vyskusal nastartovat... a vsetko islo tak ako ma byt....
Este sa mi zdalo, ked som neskor po starte podrzal motor na neutrale pri asi 1500 otackach.. tak akoby na sekundicku motor mal zvuk, akoby startol na tri valce. Potom dalej priadol ako mal.

Aj ked teda vyzera ze auto ide...aj tak by som poprosil nejake rady a typy co treba skontrolovat, nerad by som niekde ostal vysiet. dik
Používateľov profilový obrázok
m1lan
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 13:20
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m1lan »

Samozrejme diagnostika ti povie viac.
matrix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Mar 2008, 10:55
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matrix »

typujem to an snimac otacok hriadela , ale presne jedine diagnostika. menil som ten snimac otcovi na zafire ale na 2.0 DTI. Ale boli to take iste priznaky ako mas ty.
Astra G 1,7dTi 3dv. (2001)
svagio
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

kde najdem ten snimac klukoveho hriadela??? skontroloval by som aspon kabelaz... stalo sa mi to raz asi pred rokom a pol... a teraz druhy raz... diagnostika musi este meiac pockat... teraz astra stoji v garazi.. a ja som mimo, ale uz vopred zistujem priciny.
dik
matrix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Mar 2008, 10:55
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matrix »

snimac na zafire 2.0 DTI bol spredu ked si lahnes pod auto tak kusok nad olejovou vanou.
Astra G 1,7dTi 3dv. (2001)
meloGT
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 04 Okt 2009, 00:25

Príspevok od používateľa meloGT »

zdravym ta aj asom mal tento isty problem ked som si viezol astra 2.0 dti z nemecka my odisiel snimac otacok je strede nad vanou a pod vymenikom tepla niekde v tych miestach a kabekaz je zas hore pry termostate konektor taky obdlznikovy a snimac moze stat nejako okolo 40 e najlepsie by bolo ak maz niekoho znameho co ma taku astru a na skusku poziciat
svagio
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

dik...
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"