Sviecky - problem

Moderátori: dulo, buci_vectra

Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Sviecky - problem

Príspevok od používateľa Komo »

Zdravicko. Chcel som dnes menit sviecky, tak som si na elitecat nasiel typ podla motora (C20NE) a zistil som ze tam pekne pojdu sviecocky so zavitom 16 mm. Tak som kupil NGK BKR5EK a chcel som sa pustit do vymeny. Ale zistil som ze momentalne tam mam BOSCHky s vacsim zavitom...tak neviem, robia sa na dany typ motora 2 velkosti sviecok a proste som sa okaslal?
dedo.miki

Príspevok od používateľa dedo.miki »

Závit je rovnaký len hlava -čiže klúč ide iný.Môžeš dať menšiu hlavu vždy ,ale opačne sa to niekedy nedá.Ak je diera kde ide sviečka úzka tak tam niekedy hlava na 21 klúč nevojde a tak musí ísť 16.
V tvojom prípade je to jedno.Len aby si mal 16 klúč.Sviečky z väčším závitom sa už dnes nepoúživajú.Staré autá to mali ale v 70 rokoch končili.
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Aha...cize fakt, ale seriozne sa nic nestane ked tie povodne vykrutim a napackam tam tieto so 16kovym zavitom? Ja som si vsimol ze vnutorne priemery su rovnake, ale neviem, akosi tomu nemozem stale uverit :)
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Ako písal Miki. Závit je rovnaký, len šesťhran na kľúč je menší.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Ok. Diky moc. Zajtra sa teda do toho pustim...dnes som stihol akurat palivovy filter, zajtra aj ked je nedela musim to dokoncit, pondelok idem na cesty :) este ma cakaju tycky so silentblokmi na stabilizacnu tyc a tie sviecky a hura na cesty :)
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

No takze sviecky som vymenil aj palivovy filter, auto ide o poznanie sviznejsie aj starty sa zlepsili, ale stale ma trapi jedna vec. Ked jazdim napriklad pol hodku vkuse, potom vypnem motor a nasledne na to (v priebehu 10 minut) chcem nastartovat, tak musim tocit asi 5 sekund a nabieha postupne nie razom ako pri prvom startovani. Potom ma ale prekvapuje to, ze ked po takomto starte jazdim zas dlhsi cas a zastavim tak zase startuje pekne na prvu supu. Proste ked je sudene, ide vzdy OK ale ked je teple tak je to tak 50 na 50. Olej nemizne, ked som menil sviecky tak okrem zacernenia na nich ziadny iny bordel nebol.
dedo.miki

Príspevok od používateľa dedo.miki »

Len či tie sviečky majú dobrú tepelnú hodnotu-4i sú na ten tvoj typ motora.(pozor na úpravy môžu zmeniť hodnotu)
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

dedo.miki napísal:Len či tie sviečky majú dobrú tepelnú hodnotu-4i sú na ten tvoj typ motora.(pozor na úpravy môžu zmeniť hodnotu)
sviecky su OK, to iste robilo aj pri tych, co tam boli. Sviecky su urcene presne pre moj typ motora.
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Mozno odvec, ale nemoze to byt koli termostatu? v poslednej dobe sa mi zda ze je stale otvoreny....auto kuri hned po nastartovani a nerobi veci ako vybeh az po 90, potom zopnutie, pokles teploty. Proste iba linearne narasta...
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"