Vymena oleja
Moderátori: dulo, buci_vectra
Vymena oleja
Dobry den pani motoristi.
Mam jednu otazocku. Mam vectru C 2002 2.2dti najazdene cca 200 000km a mam problem s olejom. Na 15 000 km mi ho zozralo 2,5 l. Pouzivam OMV Bixxol Special G 5W-30. Kde moze byt problem? Moze to byt aj v hustote oleja? Mozem zmenit (samozrejme po precisteni) olej na 5w40? (pripadne ak ano aku znacku mi odporucate) alebo v com este moze byt pripadny problem so zranim oleja?
PS: nikde netecie
Mam jednu otazocku. Mam vectru C 2002 2.2dti najazdene cca 200 000km a mam problem s olejom. Na 15 000 km mi ho zozralo 2,5 l. Pouzivam OMV Bixxol Special G 5W-30. Kde moze byt problem? Moze to byt aj v hustote oleja? Mozem zmenit (samozrejme po precisteni) olej na 5w40? (pripadne ak ano aku znacku mi odporucate) alebo v com este moze byt pripadny problem so zranim oleja?
PS: nikde netecie
- Robino
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Okt 2008, 13:25
- Auto: Astra G
Niektoré dotazy sú ozaj úsmevné
to je fakt,ale opytaný sa z nich v podstate nič nedozvedel.Ale všimol som si,že to tu sú skoro všade také odpovede.Podľa mňa to nie je normálne aby to žralo toľko oleja.Myslím si,že treba pozrieť palivový filter a ak bude od oleja tak aj tam môže byť problém.(netesnosť palivového systému v hlave motora-gumičky)

Mondeo 1,8 TDCI, ex.Vectra C 2,2 DTI, Astra G 1,7 cdti, Astra G 1,4 16V, Vectra B 1,6 16V, Corsa B 1,2, Corsa C 1,0, Astra G 2,0i 100 KW,
ano aj nie. u tohto diesla byva spotreba oleja nizka a tato co tomashnk uvadza je uz mozno zvysena.Robino napísal:Niektoré dotazy sú ozaj úsmevnéto je fakt,ale opytaný sa z nich v podstate nič nedozvedel.Ale všimol som si,že to tu sú skoro všade také odpovede.Podľa mňa to nie je normálne aby to žralo toľko oleja.Myslím si,že treba pozrieť palivový filter a ak bude od oleja tak aj tam môže byť problém.(netesnosť palivového systému v hlave motora-gumičky)
stale vsak velmi pekne cislo pre majitelov urcitych benzinovych motorov.
ovsem rozhodne by som pri takej spotrebe neodporucal sa pustat do financne narocnych oprav