chlapi mám problém už asi mesiac som na tom riadne zle, mám v mojej Géčkovej astruli motor 1.8 16V (85KW)...a píšem príbeh...predčasom mi začalo cukať pri rozbehu, klasika nič nové...v podozrení som vymenil pre istotu palivový filter...no neprestalo...ale viac menej sa nič nedialo akurát odišiel termostat + čidlo....vymenené....po pár mesiacoch po ceste domov sa mi stalo že naraz motor začal ísť čudne
otáčky klesali ku 500 a motor prestal ísť do otáčok, zaujímavé že od 2500 ťahal akoby normálne...ale už aj to sa zmenilo, sem tam akoby vynechá aj pri vyšších otáčkach ....aa čím je motor viac zohriaty tým ide horšie a horšie, strely z výfuku, akoby sa dusil a kolísajú otáčky na volnobehu....dôsledne sledujem fórum a prečítal som a vyskúšal som všetko...tak zreferujem:
-vodítka ventilov by nemali byť pridreté kvôli krátkym trasám do 15 km, olej mám plnú syntetiku 5W-40
-na diagnostike som bol dvakrát...nič som sa nedozvedel...chybné spaľovanie, zlá lambda atĎ
-bola v dvoch servisoch kde mi dali klúče do ruky so slovami: ,,My už fakt nevieme čo s tým"
-kompresie má výborné
-čistená klapka
-lambda premeraná, OK
-katalyzátor OK
-menený AGR ventil, (bez rozdielu)
-menená váha vzduchu (odstránila kolísanie otáčok)
-menené čidlo (bez rozdielu)
-menené sviečky (bez rozdielu)
-znova vymenené filtre (bez rozdielu)
-na skúšku nová zapaľovacia lišta, (bez rozdielu)
-na skúšku nová RJ, (bez rozdielu)
ja už fakt neviem mám sa nato chuť vy.....

a rozpredať to na ND

a OPEL servis mám v Žiline ale nemám chuť to tam dávať lebo tí mi narozprávajú že treba aj vložky meniť a nechcem dotoho toľko vrážať, neoplatí sa to pochopiteľne....ak by NIEKTO takýto podobný problém vyriešil nech dá vedieť....alebo aspoň môj príspevok pomôže takým čo sa chystajú na 180 tis. km