Žhaviče alebo nafta? Vectra B-1.7TD
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
vebeba
Žhaviče alebo nafta? Vectra B-1.7TD
Pri štartovaní zo studeným motorom musím dlho točiť aby motor chytil. Skúsil som 5x po sebe nažhaviť a potom štartovať, chytilo to až na 4x. Na druhý deň som skúsil 1x nažhaviť a motor som nechal točiť vkuse asi 20 sekúnd a na konci raz zakašlal a hneď naskočil. Keď jazdím a auto stojí menej ako 4 hodiny, chytí hneď na prvý pokus. Podozrievam padanie nafty alebo žhaviče. Skúsil som odpojiť žhaviče a vyskúšal som ich premerať pripojením na baterku „+“ (studený motor) a nameral som (začiatok merania) na krajných žhavičoch (1.a 4.valec) 9,6A a na stredných žhavičoch (2.a 3.válec) 19,8A. Zdá sa mi, že predchádzajúci majiteľ menil krajné dva žhaviče-vyzerajú novšie, ale neviem to určite. Ešte som si všimol pri žhavení mi kontrolka zhasne možno po 5 sekundách, ale do žhavičov ide prúd ešte asi ďaľších 5 sekúnd po zhasnutí kontrolky. Teraz mám menené všetky filtre aj olej a nepomôhlo to.
:?: OTÁZKY :?: :
1-Nemali by mať všetky žhaviče rovnakú hodnotu (Ampere)?
2-Koľko by mali mať 10A alebo 20A pri studenom motore (Vectra B, r.v.96, 1,7TD-60kW, motor X17DT)?
3-Nemôže to byť aj padanie nafty (prepadové hadičky mám kovové a nie gumené-1ks vcelku)? Ako jednoducho zistím či nepadá nafta?
4-Kde v BA je najlepšie kupovať žhaviče a v akých cenách?
Vďaka všetkým za info.
2-Koľko by mali mať 10A alebo 20A pri studenom motore (Vectra B, r.v.96, 1,7TD-60kW, motor X17DT)?
3-Nemôže to byť aj padanie nafty (prepadové hadičky mám kovové a nie gumené-1ks vcelku)? Ako jednoducho zistím či nepadá nafta?
Vďaka všetkým za info.
-
jerryl
- Opelclub Čestný člen

- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
- Auto: Ampera
- Bydlisko alt: Topoľčianky
- Kontaktovať používateľa:
Re: Žhaviče alebo nafta? Vectra B-1.7TD
Mám síce benzín,ale som elektronik.Takže určite čo sa týka žhavičov je to tak,že čím väčší prúd berie,tak tým je novší.Pretože používaním žhaviace vlákno žhaviča po čase zvyšuje svoj prechodový odpor a tým pádom sa zmenšuje prúd.vebeba napísal:Pri štartovaní zo studeným motorom musím dlho točiť aby motor chytil. Skúsil som 5x po sebe nažhaviť a potom štartovať, chytilo to až na 4x. Na druhý deň som skúsil 1x nažhaviť a motor som nechal točiť vkuse asi 20 sekúnd a na konci raz zakašlal a hneď naskočil. Keď jazdím a auto stojí menej ako 4 hodiny, chytí hneď na prvý pokus. Podozrievam padanie nafty alebo žhaviče. Skúsil som odpojiť žhaviče a vyskúšal som ich premerať pripojením na baterku „+“ (studený motor) a nameral som (začiatok merania) na krajných žhavičoch (1.a 4.valec) 9,6A a na stredných žhavičoch (2.a 3.válec) 19,8A. Zdá sa mi, že predchádzajúci majiteľ menil krajné dva žhaviče-vyzerajú novšie, ale neviem to určite. Ešte som si všimol pri žhavení mi kontrolka zhasne možno po 5 sekundách, ale do žhavičov ide prúd ešte asi ďaľších 5 sekúnd po zhasnutí kontrolky. Teraz mám menené všetky filtre aj olej a nepomôhlo to.
Vďaka všetkým za info.
Osobne si myslím,že tie dva čo ti berú okolo 10A,sú už na pokraji...
A to že ti žhaviče pracujú ešte určitý čas aj po zhasnutí kontrólky je normálny stav.Tak je to urobené.Ak budeš mať všetko v poriadku/žhaviče,trysky,atď/,tak stačí žhaviť po zhasnutie kontrólky.V mrazoch by som to ale nechal dlhšie.
K ostatným veciam by sa mali vyjadriť /dízlaci.../Neporadím ti ktoré typy žhavičov a ceny by boli najvhodnejšie.
Tak zatiaľ.
-
jakub kosice
-
jakub kosice
no nieco skusime : padanie nafty zistis tak ze odpojis privod od nadrze a ako "nadrz"das flasku 1,5-2,0l motor uvedies do normalneho stavu odvzdusnis filter nechas ist motor aspon 10 min a odstavis na druhy den raz nazhavis a startujes ak ti chyti hned asi potom ti pada nafta skotroluj vsetky spoje a prepoje aj pod autom a mozno by bolo dobre pretesit aj cerpadlo mal som forda a tam odchadzala gumicka okolo packy na pridavanie atie zhavice nekupuj talianske su na hovno kup origo a mas pokoj
tak skusaj 
-
vebeba
No - možno smola, možno nie - čas ukáže. Už som kúpil žhaviče a sú talianske. Nahodil som ich minulý týždeň (keď som ich premeral, všetky ukazovali 20A). Tie pôvodné boli BOSCH ale dva typy podľa čísla 2+2ks. Dva ukazovali 10A a dva 20A. Auto stálo dva dni bez pohybu a po prvom nažhavení s novými žhavičmi chytilo asi po 5 sekundách, vonku bolo -1°C ale asi aj baterka trošku je zoslábnutá po zime a dlhých štartoch. Povozil som sa. Druhý pokus-auto stálo zase dva dni bez pohybu, vonku +6°C, chytilo asi po 2 sekundách po prvom nažhavení. Ešte dobijem baterku a dúfam že to bude ok. Dám vedieť a dík všetkým za rady. 
-
Pistique
Ako Ti to teraz vyzera so startovanim? Mne sa deje cosi velmi podobne s tym rozdielom, ze ked to nejde naskocit, tak to nejde. Stane sa, ze uz aj zakasle, ale nechytne. Mam omegu A 2.3d, ked spustim z kopca, tak chytne a potom to uz slape v pohode... Mal som podozrenie na naftu, ci sa tam nejako nedostane vzduch alebo ja neviem co este...vebeba napísal:No - možno smola, možno nie - čas ukáže. Už som kúpil žhaviče a sú talianske. Nahodil som ich minulý týždeň (keď som ich premeral, všetky ukazovali 20A). Tie pôvodné boli BOSCH ale dva typy podľa čísla 2+2ks. Dva ukazovali 10A a dva 20A. Auto stálo dva dni bez pohybu a po prvom nažhavení s novými žhavičmi chytilo asi po 5 sekundách, vonku bolo -1°C ale asi aj baterka trošku je zoslábnutá po zime a dlhých štartoch. Povozil som sa. Druhý pokus-auto stálo zase dva dni bez pohybu, vonku +6°C, chytilo asi po 2 sekundách po prvom nažhavení. Ešte dobijem baterku a dúfam že to bude ok. Dám vedieť a dík všetkým za rady.
A ako by som vlastne mohol premerat tie zhavice?
Vdaka za rady
-
vebeba
Ako Ti to teraz vyzera so startovanim? Mne sa deje cosi velmi podobne s tym rozdielom, ze ked to nejde naskocit, tak to nejde. Stane sa, ze uz aj zakasle, ale nechytne. Mam omegu A 2.3d, ked spustim z kopca, tak chytne a potom to uz slape v pohode... Mal som podozrenie na naftu, ci sa tam nejako nedostane vzduch alebo ja neviem co este...
Vdaka za rady[/quote]
Štartuje na 1x (točím max.5sekúnd). Vymenil som žhaviče, dobil baterku. Ale neviem čo to bude robiť zase v zime - teraz je už teplo. Vtedy mi to ale vždy naskočilo keď som nechal točiť vkuse cca 20sek.-ak neskapala baterka. Alebo som točil možno aj 6x po 5 sek.
Žhaviče som premeral-každý žhavič samostatne:
1-odpojil som plech medzi žhavičami-kontakt, ktorý ich spojoval
2-Ampérmeter som pripojil jeden pól na batériu a druhý na žhavič (na vrchnú časť žhaviča-na závit (kde bol ten plech spojujúci žhaviče). Stačí to pripojiť na 1-2 sek. a mne to ukázalo hodnoty na 2 starých okolo 10A a na druhých dvoch starých 20A (boli to rôzne typy). Kúpil som nové - talianské - a tie všetky ukazovali 20A.
Vdaka za rady[/quote]
Štartuje na 1x (točím max.5sekúnd). Vymenil som žhaviče, dobil baterku. Ale neviem čo to bude robiť zase v zime - teraz je už teplo. Vtedy mi to ale vždy naskočilo keď som nechal točiť vkuse cca 20sek.-ak neskapala baterka. Alebo som točil možno aj 6x po 5 sek.
Žhaviče som premeral-každý žhavič samostatne:
1-odpojil som plech medzi žhavičami-kontakt, ktorý ich spojoval
2-Ampérmeter som pripojil jeden pól na batériu a druhý na žhavič (na vrchnú časť žhaviča-na závit (kde bol ten plech spojujúci žhaviče). Stačí to pripojiť na 1-2 sek. a mne to ukázalo hodnoty na 2 starých okolo 10A a na druhých dvoch starých 20A (boli to rôzne typy). Kúpil som nové - talianské - a tie všetky ukazovali 20A.
-
pivovarnik
Caute!
Opravoval som zhavenie na Renaulte21. Tiež to raz islo a raz nie. Niekde pri motory musis mat rele, ktore ti zapina zhavice (najdes ho, ked pojdes po kably od zhavicov, je taky hrubsi). Ja som mal problem prave v tomto rele. Bolo "roztavene" a islo iba nahodou. Po vymene vsetko O.K. Skus to pozriet aj ty. Skontroluj aj ocka na koncoch kablov( ak su spatne, budu sa ti hriat - pozor! neopal sa!). Vela zdaru! 8)

Opravoval som zhavenie na Renaulte21. Tiež to raz islo a raz nie. Niekde pri motory musis mat rele, ktore ti zapina zhavice (najdes ho, ked pojdes po kably od zhavicov, je taky hrubsi). Ja som mal problem prave v tomto rele. Bolo "roztavene" a islo iba nahodou. Po vymene vsetko O.K. Skus to pozriet aj ty. Skontroluj aj ocka na koncoch kablov( ak su spatne, budu sa ti hriat - pozor! neopal sa!). Vela zdaru! 8)
-
Pistique
-
Pistique
Tak som dal nove zhavice, kontrolka po nastartovani blikat prestala, a uz nastartujem...Pistique napísal:Este jedna vec ma napadla... aj vam to robi, ze ked nastartujete, tak vam kontrolka zhavenia blika este asi 20 sekund? Potom zhasne. Cim mam skor vyssie otacky, tym skor zhasne... Neviem, ci to tak ma byt normalne.
-
vladimir
-
ramon
-
vladimir
Hadicky orig.su s pletenim-kvoli teplote!-aj tie su neni na veky,ale vydrzia viac ako obycajne gumene,tie sa prave kvoli teplu roztiahnu a praskaju,no a zhavenie musi ist aj ked je vonku 35 C,motor je studeny....samozrejme ze tam je urcity casovy posun ako ked je vonku
-20 C-ale to je zanedbatelne....Nezapina,len ked je porovnavacia teplota rovnaka,co je prakticky mozne len pri opakovsanom starte horuceho motora....zalezi od elektroniky,niektore (starsie typy)zhavia stale...
-20 C-ale to je zanedbatelne....Nezapina,len ked je porovnavacia teplota rovnaka,co je prakticky mozne len pri opakovsanom starte horuceho motora....zalezi od elektroniky,niektore (starsie typy)zhavia stale...
-
EsTo
Motory v Oploch žhavia pri štartovani stale, keby bolo uplne ticho a pretocili by ste klucom na zhavenie, po niekolkych sekundach po zhasnuti kontrolky by ste počuli šťuknutie relé, a vtedy prestane zhavit. Vyuziva sa to hlavne v zime, ked je mraz sa zhavi dlhsie.
Na diesloch je este taka vecicka a vola sa predhrievanie paliva (myslim, ze je to dakde pri nadrzi) a to sa vypína pri teplote nad +5C
Na diesloch je este taka vecicka a vola sa predhrievanie paliva (myslim, ze je to dakde pri nadrzi) a to sa vypína pri teplote nad +5C