Klepanie

Moderátori: dulo, buci_vectra

Svano

Klepanie

Príspevok od používateľa Svano »

caute, vcera jak som prezul mi zacalo cosi klepat v motorovej casti. Pred tym to nerobilo. Robi to za studena aj za tepla. Je to pocut az od takej trojky. Ked mam zaradene a pustim plyn prestane. Ked pridam navolno tak nic klepe. Ked vymacknem spojku prestane. Myslim ze to bude nieco s prenasanim sily z motora na kolesa lebo navolno to nic nerobi. Este mam prasknuty silent v tej kosti, ale neviem ci to suvisi.
Svano

este som zabudol povedat ze ked idem akoukolvek rychlost tak ked vyradim prestane, zmacknem spojku prestane, zaradim a brzdim motorom nerobi. Robi to len ked pridam so zaradenou rychlostou.
vladimir

Príspevok od používateľa vladimir »

To Svano:
to vyzerá na silentblok....
robí ti to aj pri volnobehu ? asi hej,len nie až taký rámus...
Svano

no praveze len pri zabere, tak preto myslim ze je to nieco co prenasa silu.
vladimir

No ved práve to je to,ked mu "šliapneš na krky" motor sa nahne do zadu a zadný silentblok dostáva najviac zabrať......niekedy nemusí byť ani prasknutý....
môže to robiť aj spojka-lamela,ale v tvojom prípade skôr ten silentblok
skús ešte z pevného štartu,tak trochu do mierneho kopčeka, pomaly púšťať spojku pri malom plyne-vtedy to zvykne zatriasť celým autom...
Svano

to treba menit celu tu kost co? ta stoji samizda tak 1200.
vladimir

Neviem,čo to stojí,ale určite to nebude lacné......
a skúsil si to,ako som písal.... :?
Svano

skusal som to do toho kopca a netrepalo. inac som to uz vymenil, ten stary bol v takom stave ze tu gumu som normalne odtrhol rukou. To silne klepanie sa stratilo, ale este tam cosi pocut. Robi to ked brzdim motorom. Tak isto to robi ked napriklad zaradim rychlost a zatlacim na riadiacu paku . Akoby som to povedal....no napr: dam 3 a zatlacim smerom dopredu, tak vtedy to robi. ..ako keby rapkac.
Svano

a este ked som menil tu kost tak motor mam kam posunut?? hore ci dole?
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

motor neposuvaj len to utiahni tak ako to je bez posuvania alebo malicko posun motor do predu lebo ked ma motor zaber tak sa naklapa dozadu
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
Svano

presne tak som to urobil
Svano

a este som sa xcel opytat na tie ostatne silenty, ze kde su lebo furt mi tam cosi vibruje..a ten akysi olejovi silent zevraj ten ked praskne tak je to v prdeli...jako ho pozrem?
vladimir

Tie ostatné silentbloky by mali byť v poriadku-nemáš až tak staré auto,aby boli vymlátené,prvý odchádza väčšinou ten zadný...ale ak sa na to cítiš,nič tým nepokazíš,ak ich vymeníš
no a s tým podržaním ruky na páke... :x ,tak,ako nemá ostať noha na spojkovom pedáli,tak nemá čo ostávať ruka na riadiacej páke -my v našich autíčkach nemáme sekvenčné,alebo neviem aké profi prevodovky :wink:
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

Svano napísal:a este som sa xcel opytat na tie ostatne silenty, ze kde su lebo furt mi tam cosi vibruje..a ten akysi olejovi silent zevraj ten ked praskne tak je to v prdeli...jako ho pozrem?
no to je problem kvoli nedostupnosti (neviem ako to tam nemci dostali?) ale vlezes pod auto zozadu -zospodu najdes velky kus hliniku prichyteny troma srubami na 18mm kluc toto povolisa ked ti to neodpadne tak je silent "este" v poriadku lebo drzi na gume
predne su vpredu na motore ten prevy este ako tak vidno pod baterkou ale ten lavy je schovanya je prichyteny o ten kus hliniku ktory ide ponad remenicu kompresora klimy k obidvom je pristup jak kua ale ak niesu od vyteceneho oleja tak su asi v poriadku
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"