Chcel by som poradit--!!! mam Vectru A 2i 16V rok 90, startovanie uplne v pohode ale ked auto stoji nejake 2,3 dni, tiez nastartuje v pohode ale musim minimalne 5min mat nastartovane aby sa dostalo do toho spravneho chodu.Proste sedim dnu a sledujem otackomer, ten ide zo zaciatku 1100 zrazu si stupne aj na 1500 a potom klesne az na 900-800 tak to robi ale 3krat proste dost kolisu tie otacky, neviem ci je to pri tom momentalnom studenom starte a tej zime alebo nieco ine!!!Este pocujem ako klepu ventily ale potom proste po nejakych tych par minutach sa fakt zoberie, prestane klepat uplne v pohode super zvuk a vsetko a potom ide super.A uz ked v ten den startujem tak je to tiez pohode zoberie sa hned...Pripada mi to ako u nejakeho starca ze zo zaciatku ma problem s tym hybanim:-)))
dakujem
chod motora po starte
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Re: chod motora po starte
Tiež mám motor C20XE, totiž 2,0 16V, ale v Calibre. Otáčky sa Ti nekolíšu aj pri teplom motore? Môžeš vyskúšať vyčistiť motorček voľnobehu. Dá sa to buď s WD-40, alebo s čistiacím sprejom na brzdy, potom premazať s WD-40. Klepanie ventilov - to klepú zdvyhátka ventilov, lebo je v nich usadený karbón z oleja, a ťažko sa do nich dostane olej. Kým sa do nich nedostane potrebné množstvo oleja, zatiaľ budú klepať. Dajú sa kúpiť rôzne aditíva na čistenie hydraulických zdvihátok ventilov, ktoré je treba doliať k motorovému oleju napr.: LIQUI MOLY. Tu už na fóre sme rozoberali túto tematiku. Keď Ti tie aditíva nepomôžu, tak sú dve možnosti:
1. rozobrať rozvody, vybrať zdvihátka, a ručne ich vyčistiť
2. vymeniť ich za nové
2. vymeniť ich za nové
Nejazdím rýchlo, len lietam nízko...
Jožo
My EX Opel Calibra C20XE, 4x4 OFF Opel Omega A3000 C30LE Opel Astra F Caravan C16NZ

Jožo
My EX Opel Calibra C20XE, 4x4 OFF Opel Omega A3000 C30LE Opel Astra F Caravan C16NZ

-
jerryl
- Opelclub Čestný člen

- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
- Auto: Ampera
- Bydlisko alt: Topoľčianky
- Kontaktovať používateľa:
Môžem len súhlasiť s Jožkom.Fastspeed napísal:Tiež mám motor C20XE, totiž 2,0 16V, ale v Calibre. Otáčky sa Ti nekolíšu aj pri teplom motore? Môžeš vyskúšať vyčistiť motorček voľnobehu. Dá sa to buď s WD-40, alebo s čistiacím sprejom na brzdy, potom premazať s WD-40. Klepanie ventilov - to klepú zdvyhátka ventilov, lebo je v nich usadený karbón z oleja, a ťažko sa do nich dostane olej. Kým sa do nich nedostane potrebné množstvo oleja, zatiaľ budú klepať. Dajú sa kúpiť rôzne aditíva na čistenie hydraulických zdvihátok ventilov, ktoré je treba doliať k motorovému oleju napr.: LIQUI MOLY. Tu už na fóre sme rozoberali túto tematiku. Keď Ti tie aditíva nepomôžu, tak sú dve možnosti:
2. vymeniť ich za nové
V prvom rade vyčisti krokáč.
- mario...
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Mar 2006, 11:08
otacky pri teplom?...pri teplom je to uz v pohode ale len fakt tusim 1-2 krat som to postrehol, inak nie....ok dikes za rady uvidim, vycistim ten krokac....dikFastspeed napísal:Tiež mám motor C20XE, totiž 2,0 16V, ale v Calibre. Otáčky sa Ti nekolíšu aj pri teplom motore? Môžeš vyskúšať vyčistiť motorček voľnobehu. Dá sa to buď s WD-40, alebo s čistiacím sprejom na brzdy, potom premazať s WD-40. Klepanie ventilov - to klepú zdvyhátka ventilov, lebo je v nich usadený karbón z oleja, a ťažko sa do nich dostane olej. Kým sa do nich nedostane potrebné množstvo oleja, zatiaľ budú klepať. Dajú sa kúpiť rôzne aditíva na čistenie hydraulických zdvihátok ventilov, ktoré je treba doliať k motorovému oleju napr.: LIQUI MOLY. Tu už na fóre sme rozoberali túto tematiku. Keď Ti tie aditíva nepomôžu, tak sú dve možnosti:
2. vymeniť ich za nové
- mario...
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Mar 2006, 11:08
dikes Jerryl.....asi som ti nespominal ze som tu moju 1.6 vymenil za 2i16V-super, mal som nehodku trosku a tak ale mam ju doma este rozmyslam co s nou?.....ak by bol zaujem treba dat vediet....caf....dufam ze tento rok mi ten zraz uz vide....cafjerryl napísal:Môžem len súhlasiť s Jožkom.Fastspeed napísal:Tiež mám motor C20XE, totiž 2,0 16V, ale v Calibre. Otáčky sa Ti nekolíšu aj pri teplom motore? Môžeš vyskúšať vyčistiť motorček voľnobehu. Dá sa to buď s WD-40, alebo s čistiacím sprejom na brzdy, potom premazať s WD-40. Klepanie ventilov - to klepú zdvyhátka ventilov, lebo je v nich usadený karbón z oleja, a ťažko sa do nich dostane olej. Kým sa do nich nedostane potrebné množstvo oleja, zatiaľ budú klepať. Dajú sa kúpiť rôzne aditíva na čistenie hydraulických zdvihátok ventilov, ktoré je treba doliať k motorovému oleju napr.: LIQUI MOLY. Tu už na fóre sme rozoberali túto tematiku. Keď Ti tie aditíva nepomôžu, tak sú dve možnosti:
2. vymeniť ich za nové
V prvom rade vyčisti krokáč.