Problem asi kostra
Moderátor: buci_vectra
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 16:13
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Problem asi kostra
Nazdar chlapi mam taky probmelik:
Mam Calibru c20ne 8v a ked idem s autom a mam zapnute svetla a vyhodim smerovku zacne mi blikat kontrolka batrky ked zapnem este aj radio zacne svietit viac a ked tomu radiu este aj pridam tak mi ho vzpne a nasledne zasa zapne. Vela ludi mi povedalo ze to bude kostra ale keby ju ja viem najst. Vymenil som kostru alternatora aj som precistil ukostrenie baterky o karoseriu ale neviem najst kde sa nachadza ta medzi motorom a karoseriou takze nevie niekto kde je?? popripade co by to mohlo este byt za problem??
Diki
Mam Calibru c20ne 8v a ked idem s autom a mam zapnute svetla a vyhodim smerovku zacne mi blikat kontrolka batrky ked zapnem este aj radio zacne svietit viac a ked tomu radiu este aj pridam tak mi ho vzpne a nasledne zasa zapne. Vela ludi mi povedalo ze to bude kostra ale keby ju ja viem najst. Vymenil som kostru alternatora aj som precistil ukostrenie baterky o karoseriu ale neviem najst kde sa nachadza ta medzi motorom a karoseriou takze nevie niekto kde je?? popripade co by to mohlo este byt za problem??
Diki
-
- Bronzový užívateľ
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Pozri, poviem Ti, ako je to u mňa.
Bez záťaže na voľnobehu na svorkách akumulátora 14,5.
Keď pozapínam všetky možné spotrebiče, 13,4.
Skús simulovať situáciu, kedy vyskočí chyba a vtedy meraj - budeme vedieť, čo sa deje s napätím na akumulátore.
Možno budeme prekvapení, keď to bude prepätie
Ak by to tak bolo, vadné sú diódy na budení alebo regulátor.
Ak bude na akumulátore normálne napätie, chyba nebude v spojení alternátor-akumulátor.
Ak na akumulátore bude... Ale to budeme riešiť potom.
Meraj
Bez záťaže na voľnobehu na svorkách akumulátora 14,5.
Keď pozapínam všetky možné spotrebiče, 13,4.
Skús simulovať situáciu, kedy vyskočí chyba a vtedy meraj - budeme vedieť, čo sa deje s napätím na akumulátore.
Možno budeme prekvapení, keď to bude prepätie
Ak by to tak bolo, vadné sú diódy na budení alebo regulátor.
Ak bude na akumulátore normálne napätie, chyba nebude v spojení alternátor-akumulátor.
Ak na akumulátore bude... Ale to budeme riešiť potom.
Meraj
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
- Bronzový užívateľ
-
- Strieborný užívateľ
Nie, alternátor sa zdá byť ok.
Takže spojenie alternátor-akumulátor je ok, a aj alternátor a akumulátor sú ok, dobrá bude aj kostra motora a od akumulátora ku karosérii - mínus pól akumulátor je totiž s alternátorom prepojený cez kasňu.
Hľadaj zlú kostru pod prístrojovkou.
Alebo počkaj - urob ešte jeden test.
Prepoj mínus z akumulátora káblom s mínusom rádia. Povytiahni rádio zo šuflíka a pripoj naňho (dočasne) káblik a natiahni ho k aku.
Ak Ti to prestane blbnúť, stačí ukostriť rádio a nemusíš strácať čas hladaním zlého káblu...
Takže spojenie alternátor-akumulátor je ok, a aj alternátor a akumulátor sú ok, dobrá bude aj kostra motora a od akumulátora ku karosérii - mínus pól akumulátor je totiž s alternátorom prepojený cez kasňu.
Hľadaj zlú kostru pod prístrojovkou.
Alebo počkaj - urob ešte jeden test.
Prepoj mínus z akumulátora káblom s mínusom rádia. Povytiahni rádio zo šuflíka a pripoj naňho (dočasne) káblik a natiahni ho k aku.
Ak Ti to prestane blbnúť, stačí ukostriť rádio a nemusíš strácať čas hladaním zlého káblu...
-
- Bronzový užívateľ
-
- Strieborný užívateľ
O rádio tu nejde.
Kostra rádia je spojená s kostrou prístrojovky a vo vodiči, kde to ide spoločne, je to pokakané.
Takže ak je táto hypotéza správna a Ty kvalitne ukostríš rádio, kostru cez ten bypass dostanú aj iné spotrebiče v prístrojovke.
Asi nie si v elektrike profík, tak radšej urob, ako Ti hovorím a uvidíš, či sa opraví celá elektrika prístrojovky.
Ak nie, vymyslím niečo iné
Kostra rádia je spojená s kostrou prístrojovky a vo vodiči, kde to ide spoločne, je to pokakané.
Takže ak je táto hypotéza správna a Ty kvalitne ukostríš rádio, kostru cez ten bypass dostanú aj iné spotrebiče v prístrojovke.
Asi nie si v elektrike profík, tak radšej urob, ako Ti hovorím a uvidíš, či sa opraví celá elektrika prístrojovky.
Ak nie, vymyslím niečo iné
-
- Bronzový užívateľ
-
- Bronzový užívateľ
Re: Problem asi kostra
ked motor nejde, robi to tiez ?Abominator napísal:Nazdar chlapi mam taky probmelik:
Diki
ked svetla nesvietia, robi to tiez ?
-
- Bronzový užívateľ
-
- Bronzový užívateľ
Re: Problem asi kostra
hej hej aj ked nejde motor tak to robi a aj ked su svetla vypnute tak to robi staci ze len stlacim brzdu a uz mi stiahne svietivost kontrolkyiurai napísal:ked motor nejde, robi to tiez ?Abominator napísal:Nazdar chlapi mam taky probmelik:
Diki
ked svetla nesvietia, robi to tiez ?
-
- Strieborný užívateľ
iurai - centrálna kostra prístrojovky to nie je, všimni si, že vyskúšal kostru nakáblovať priamo z akumulátora na rádio a nepomohlo.
Takže to bude centrálny plus pre prístrojovku, resp. poistkovú skrinku.
Neviem, ako je to tam riešené, ale bolo by treba PRESNE zistiť, ktoré obvody sú postihnuté.
Potom sa kukne do schémy a zistí sa, kadiaľ ide spoločný plus pre tieto obvody - môže to byť aj napr. tzv. odľahčovacie relé alebo spínacia skrinka.
Takže to bude centrálny plus pre prístrojovku, resp. poistkovú skrinku.
Neviem, ako je to tam riešené, ale bolo by treba PRESNE zistiť, ktoré obvody sú postihnuté.
Potom sa kukne do schémy a zistí sa, kadiaľ ide spoločný plus pre tieto obvody - môže to byť aj napr. tzv. odľahčovacie relé alebo spínacia skrinka.
-
- Bronzový užívateľ