termostat-teplota motora?
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
mrc
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Mar 2007, 17:22
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
termostat-teplota motora?
uz som vas raz prosil o radu ohladom spotreby VA 2,0 C20NE automat.
poradily ste mi lambdu alebo termostat.vyzeralo to na termostat tak som ho vymenil.najpr som kupil v obchode so suciastkami teplota ledva 50,tak som ho reklamoval,medzi tym som skocil do oplu a origo termosta za tu istu cenu.teraz mam ten ale teplota cca 60 pri jazde.ked stojim alebo pomala jazda mestom zohreje na 95 pusti ventilator vsetko tak ako by malo byt aspon podla mna ale staci dlhsia rovinka a zas 60.teraz ked bolo chladnejsie spotreba 18 l co uz je neunosne.neviete co by mohlo mat vplyv na zohriatie motora okrem termostatu.nechce sa mi verit ze oba su vadne.este som sa chcel spytat cidlo chladiacej kvapaliny je nieco ine ako cidlo teploty motora?zatial dakujem
poradily ste mi lambdu alebo termostat.vyzeralo to na termostat tak som ho vymenil.najpr som kupil v obchode so suciastkami teplota ledva 50,tak som ho reklamoval,medzi tym som skocil do oplu a origo termosta za tu istu cenu.teraz mam ten ale teplota cca 60 pri jazde.ked stojim alebo pomala jazda mestom zohreje na 95 pusti ventilator vsetko tak ako by malo byt aspon podla mna ale staci dlhsia rovinka a zas 60.teraz ked bolo chladnejsie spotreba 18 l co uz je neunosne.neviete co by mohlo mat vplyv na zohriatie motora okrem termostatu.nechce sa mi verit ze oba su vadne.este som sa chcel spytat cidlo chladiacej kvapaliny je nieco ine ako cidlo teploty motora?zatial dakujem
-
Jakub-ko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
ak si menillen vlozku je viac ako pravdepodobne ze netesni ako ma ak si menil komplet cely asi bude vadne cidlo teploty ktore meria pre rucicku alebo cidlo teploty pre ECU skus si sahnut na hadicu ktora ide od termostatu k chladicu ked sa ti pohne rucicka ak bude tepla tak termostat
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
-
mrc
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Mar 2007, 17:22
menil som cely,a to cidlo pre ECU neviete kde ho najdem aspon priblizne,
skor bude mat vplyv na spotrebu to cidlo ako cidlo na teplotu chlad,kvapaliny?len preto ze po diagnostike mi poradily vymenit na chlad.kvapalinu mozno trebalo vymenit to druhe.da sa to nejak ci je zle.neviete mi povedat cenu ja na tom cenniku suciastok opel nevie to cidlo najst termostat som si tam nasiel.
napadlo ma aj to ze bude budik zly ale ak mi zopne chladenie na cca 95 a mam tu teplotu aj na budiku tak neviem
skor bude mat vplyv na spotrebu to cidlo ako cidlo na teplotu chlad,kvapaliny?len preto ze po diagnostike mi poradily vymenit na chlad.kvapalinu mozno trebalo vymenit to druhe.da sa to nejak ci je zle.neviete mi povedat cenu ja na tom cenniku suciastok opel nevie to cidlo najst termostat som si tam nasiel.
napadlo ma aj to ze bude budik zly ale ak mi zopne chladenie na cca 95 a mam tu teplotu aj na budiku tak neviem
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Ventilátor má spínať pri 100°C, vypínať pri 95°C, ale možno ti zle ukazuje teplomer.
Cenu snímača zistíš na www.elitecat.sk
Cenu snímača zistíš na www.elitecat.sk
-
Roso
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 30 Jan 2007, 21:24
benzín okolo 85 stupňov
Vectra B 1,8 16V X18XE - Kawasaki Z 1000
Felda 1,3mpi Sporline ex
Kadet 1,6 i moja prvá vážna známosť ex
http://www.roso.salem.sk/
Felda 1,3mpi Sporline ex
Kadet 1,6 i moja prvá vážna známosť ex
http://www.roso.salem.sk/
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Pozor na meranie lambdy. Zmerať ohmmetrom môžeš odpor vyhrievacieho telieska (biele vodiče), ako píše Jakub-ko, alebo odpory jednotlivých vedení od ECU po konektor lambdy. Nikdy však nemeraj odpor medzi signálnymi vodičmi ( sivý, čierny), spoľahlivo sondu odpáliš. Jedine osciloskopom, alebo špeciálnym, "urobsisám" voltmetrom. http://www.opelclub.sk/indikator.html