Ventilátor klímy

Moderátori: bukelo, buci_vectra

pepeckos

Ventilátor klímy

Príspevok od používateľa pepeckos »

Ahojte. Poterbujem radu, dal som si naplniť klímu / bola uplne prázdna/ mam Ople Astra G 2,0 DTL a vservise mi povedali že mi nefunguje správne ventilátor klímy a že to vyzerá ako keby mi išla iba druhá rýchlosť. Lebo ventilátor sa zapol a po chvili zase vypol a opravár mi tvrdil že ten ventilítor musi isť stále pokial je pustená klíma. poradte ako to ma vlastne fungovať aby som zbytočne nebehal po servisoch... diky
matrix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Mar 2008, 10:55
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matrix »

no myslim ze sa spusta po zobriati chladica klimy. a to je chvilku na to ako zopne compresor. a ide az kym nevypnes klimu
Astra G 1,7dTi 3dv. (2001)
pepeckos

Príspevok od používateľa pepeckos »

No mne sa zapne ale ide a potom zas vypne na chvilu a znova zapne atd atd.... A idu rovnako aj ventilátor pred chladičom aj za chladičom.... Takže neviem ako to ma presne isť tu na nete niekto pisal že musi isť non stopako sa zapne klima až pokial sa nevypne...
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

matrix napísal:no myslim ze sa spusta po zobriati chladica klimy. a to je chvilku na to ako zopne compresor. a ide az kym nevypnes klimu
podla mna to nie je tak, ako pises. na najpomalsie otacky sa vetraky sa zapnu HNED spolu so zapnutim kompresora. necaka sa na ziadne zohriatie chladica

ak je chladic klimy velmi teply alebo su vysoke tlaky v klime, tak sa zapinaju vyssie rychlosti vetrakov
Gabrihell
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 08 Júl 2008, 21:00

Príspevok od používateľa Gabrihell »

Ahojte...a v čom je problém, ak sa ventilátor nespustí vôbec, alebo až potom ako tlak v systéme unikne cez nejaký ventil na kompresore? Tlakový spínač je nový...Na základe čoho sa spúšťa predný ventilátor? Sníma teplotu na chladiči, alebo tlak? Ako to vlastne funguje. Astru som mal na PC a tam sa nezistilo nič...
Astra G, X18XE1, r.v. 1999
Používateľov profilový obrázok
mick04
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58

Príspevok od používateľa mick04 »

možno sa vetrák nechce roztočiť a zasekáva sa, to ti diagnostika neukáže :wink:
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
Gabrihell
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 08 Júl 2008, 21:00

Príspevok od používateľa Gabrihell »

mick04 napísal:možno sa vetrák nechce roztočiť a zasekáva sa, to ti diagnostika neukáže :wink:
ale nie...vrtula je uplne volna...predná funguje presne tak isto ako ta zadná - aj to je na tom divné...
Astra G, X18XE1, r.v. 1999
Používateľov profilový obrázok
mick04
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58

Príspevok od používateľa mick04 »

skús pozrieť káblik či nieje niekde zlomený alebo prečistiť konektor do vetráku,
http://www.autorubik.sk/technika/chladi ... a-vozidla/

Časti systému kvapalinového chladenia: chladič, vodné lopatkové čerpadlo, vodný plášť, termostat, snímač teploty, teplomer, hadice a potrubie, výpustný otvor.
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
iurai

Gabrihell napísal:Ahojte...a v čom je problém, ak sa ventilátor nespustí vôbec, alebo až potom ako tlak v systéme unikne cez nejaký ventil na kompresore? Tlakový spínač je nový...Na základe čoho sa spúšťa predný ventilátor? Sníma teplotu na chladiči, alebo tlak? Ako to vlastne funguje. Astru som mal na PC a tam sa nezistilo nič...
na zaklade snimaca tlaku a komunikacie medzi jednotkou chladenia a riadiacou jednotkou motora
iurai

Gabrihell napísal:
iurai napísal:oficialne: Modul chladenia motora.
Ma to Astra-G, je to v podblatniku a kazi sa to.
Ahoj, dá sa nejak zistiť, že je to pokazené? Auto som mal napojené na PC v Opli a tam sa nezisitilo nič. Cez PC šlo ten ventilátor roztočiť. Vraj sa treba pozriet dni do tej jednotky, či sú kábliky zelené (??????). Beriem to tak, že zlyha komunikácie od tlak. spínača do modulu....tlakový spínač je nový.
ak je teplota vody vyssia ako cca 100 stupnov tak sa ma tocit ventilator. to je zakladna funkcia modulu a mali by to vediet skontrolovat. najma v Opli

ak je tlak v klime nad urcitu hranicu, tak musia ist ventilatory tiez.
asi oba naraz. tento stav by mal nastat kratko po zapnuti klimy
(alebo hned po starte motora ci zapnuti - podla auta)

ak je v jednotke korozia po zateceni, moze to byt zdroj chyby
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - ELEKTRO"