Ventilátor klímy
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
pepeckos
Ventilátor klímy
Ahojte. Poterbujem radu, dal som si naplniť klímu / bola uplne prázdna/ mam Ople Astra G 2,0 DTL a vservise mi povedali že mi nefunguje správne ventilátor klímy a že to vyzerá ako keby mi išla iba druhá rýchlosť. Lebo ventilátor sa zapol a po chvili zase vypol a opravár mi tvrdil že ten ventilítor musi isť stále pokial je pustená klíma. poradte ako to ma vlastne fungovať aby som zbytočne nebehal po servisoch... diky
-
pepeckos
-
iurai
podla mna to nie je tak, ako pises. na najpomalsie otacky sa vetraky sa zapnu HNED spolu so zapnutim kompresora. necaka sa na ziadne zohriatie chladicamatrix napísal:no myslim ze sa spusta po zobriati chladica klimy. a to je chvilku na to ako zopne compresor. a ide az kym nevypnes klimu
ak je chladic klimy velmi teply alebo su vysoke tlaky v klime, tak sa zapinaju vyssie rychlosti vetrakov
-
Gabrihell
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Júl 2008, 21:00
- Auto: Astra G
Ahojte...a v čom je problém, ak sa ventilátor nespustí vôbec, alebo až potom ako tlak v systéme unikne cez nejaký ventil na kompresore? Tlakový spínač je nový...Na základe čoho sa spúšťa predný ventilátor? Sníma teplotu na chladiči, alebo tlak? Ako to vlastne funguje. Astru som mal na PC a tam sa nezistilo nič...
Astra G, X18XE1, r.v. 1999
- mick04
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58
- Auto: Astra G
skús pozrieť káblik či nieje niekde zlomený alebo prečistiť konektor do vetráku,
http://www.autorubik.sk/technika/chladi ... a-vozidla/
Časti systému kvapalinového chladenia: chladič, vodné lopatkové čerpadlo, vodný plášť, termostat, snímač teploty, teplomer, hadice a potrubie, výpustný otvor.
http://www.autorubik.sk/technika/chladi ... a-vozidla/
Časti systému kvapalinového chladenia: chladič, vodné lopatkové čerpadlo, vodný plášť, termostat, snímač teploty, teplomer, hadice a potrubie, výpustný otvor.
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
Calibra C20NE-EX
-
iurai
na zaklade snimaca tlaku a komunikacie medzi jednotkou chladenia a riadiacou jednotkou motoraGabrihell napísal:Ahojte...a v čom je problém, ak sa ventilátor nespustí vôbec, alebo až potom ako tlak v systéme unikne cez nejaký ventil na kompresore? Tlakový spínač je nový...Na základe čoho sa spúšťa predný ventilátor? Sníma teplotu na chladiči, alebo tlak? Ako to vlastne funguje. Astru som mal na PC a tam sa nezistilo nič...
-
iurai
ak je teplota vody vyssia ako cca 100 stupnov tak sa ma tocit ventilator. to je zakladna funkcia modulu a mali by to vediet skontrolovat. najma v OpliGabrihell napísal:Ahoj, dá sa nejak zistiť, že je to pokazené? Auto som mal napojené na PC v Opli a tam sa nezisitilo nič. Cez PC šlo ten ventilátor roztočiť. Vraj sa treba pozriet dni do tej jednotky, či sú kábliky zelené (??????). Beriem to tak, že zlyha komunikácie od tlak. spínača do modulu....tlakový spínač je nový.iurai napísal:oficialne: Modul chladenia motora.
Ma to Astra-G, je to v podblatniku a kazi sa to.
ak je tlak v klime nad urcitu hranicu, tak musia ist ventilatory tiez.
asi oba naraz. tento stav by mal nastat kratko po zapnuti klimy
(alebo hned po starte motora ci zapnuti - podla auta)
ak je v jednotke korozia po zateceni, moze to byt zdroj chyby