a ja viem na vsetky ople kolko treba oleja - lej pokial ti nezostane olej medzi dvoma ryskami na kontrolnej tyci.
Netreba tam slepo naliat predpisany objem lebo nejaky cas tomu oleju trva kym sa ustali hladina a hlavne ked prelejes nad rysku a neodpustis to tak to nemusi spravit dobre napriklad katalyzatoru a podobne..plati vseobecne na vsetky auta. Pri vymene tam moze zostat z povodneho oleja aj 1liter v roznych pomocnych castiach motora, chladicoch atd...
Ked kupujes kup 4l balenie a mas aj na dolievanie pripadne.
ja som menil minulý týždeň a nalial som 3 l, trochu som pojazdil, potom som nechal chvíľu olej stiecť. tak som pozrel na kontrolnu tyč a bolo a je stále medzi ryskami. tolko moja skúsenosť 8)
ja som tiez do X20DTL napchal len necelych 5l, ono dost oleja ostane v systemoch motora, chladici oleja atd.. netreba tam bez rozmyslu liat a potom znovu musiet odpustat...
Nazdar Opláci, mám Zafiru 2.0 dti r.v 2001 typ motora Y20DTH ešte som ju len teraz kúpil bola dovezená z Rakúska a chcem vymeniť olej,objednal som Castrol Magnatec diesel B3 10W/40 6 litrov auto má najazdené 190000 km a na motore je štitok LIQI MOLI 5W/40 tak neviem či spravím dobre keď tam šupnem tú 10w/40.
No v kazdom pripade si mal pokracovat s tou istou vyskozitou..
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov