radapri vymene oleja
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
T_O_MAS1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Mar 2009, 10:46
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
radapri vymene oleja
cafte chalany .. chcem sa opytat ci nic nemozem dodrbat ked chcem vymenit na mojeje astre olej .. chcem ho vymenit cely lebo neviem aky tambol ..alebo mozem doliat ten novy ?? nic sa nestane ?? ja ani neviem kde je tha spodna srubka .. aby som vypustil olej .. dakujem za radu .
Opel astra G 1.6 16v r.v 1998 . Z16XEL
moved by moderator
moved by moderator
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Neboj, kludne ho vymen..Ja to tiez robim sam...Aj na sidlisku.
Lahni pod auto, a najdi ol. vanu.Na nej je jediny srob.Uplne nadole...
To je vypustaci.
Lahni pod auto, a najdi ol. vanu.Na nej je jediny srob.Uplne nadole...
To je vypustaci.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- langdon2

Tak si to treba pozret na nete a nastudovat....Ja som sa tak isto prd do aut rozumel...A teraz si aj brzdy sam vymenim....
Uz aj do motora sa nebojim vrtat.
A ked som zacinal nevedel som o autach nic....Len sa netreba bat....a studovat.
Uz aj do motora sa nebojim vrtat.
A ked som zacinal nevedel som o autach nic....Len sa netreba bat....a studovat.
Opel Insignia 2,0Cdti
-
T_O_MAS1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Mar 2009, 10:46
ja nieco o autachviem .. ale raz sa mi stalo ze som menil olej na aute auto preslo cca 10km a uz neslo zadrel som agregat ale doteraz neviem preco .. proste som len vypustil olej ..nalial som novy zasruboval .. a isiel som ..
a zrazu cuk cuk a motor skoncil ...zato sa ja uz bojim nieco take robit ..
-
joky
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Mar 2007, 11:48
- Auto: Astra F
- Kontaktovať používateľa:
A urcite si ten olej nalial do motora??, Ono je dôlezite aj kolko toho oleja nalejes ak tam daš liter tak sa ani necuduj ze sa ti zadre auto ...T_O_MAS1 napísal:ja nieco o autachviem .. ale raz sa mi stalo ze som menil olej na aute auto preslo cca 10km a uz neslo zadrel som agregat ale doteraz neviem preco .. proste som len vypustil olej ..nalial som novy zasruboval .. a isiel som ..
Opel Astra K 1,4 16v 74kw 101k
-
iurai
-
ctibor.v
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Aug 2009, 09:27
Ahojte! Potrebujem mat srdce na mieste. O olejoch sa tu napisalo dost. Ale predsa.Potrebujem strucnu radu. Opel ASTRA .G 1.4 16 V KOMBI . Motor x14xe rv. 1999. Najazenych 10018tis km.Olej naliaty nezami, meneny neznami. Zavada klepot hid zdvihadka ventylu.Pri studenom starte intenzivny klepot, pri zohriati utlm. pridanim plynu nepocut. Tak aky olej? Doporucili ste Valvoline 10w40 .Dam ten?Chcel by som ten motor aj preplachnut. mozem?Pomoze tomu zdvihatku aspon trochu hustota a kvalita oleja? Na opravu si musim nasetrit.Existuje udajne zmes do oleja na zdvihatka.Ale uz som sa stal raz vo fore bojovnikom proti krize, ked som do oleja nalial primes DOKTOR. A pomohlo to obchodnikovi ale zdvihatku asi nie.Inak motor ide dobre, volnobech drzi, motor akceleruje dobre.Za odpoved vopred DAKUJEM. CIBO.

- langdon2

Daj tam GM 10W40 5 litrove balenie aj s postou ta vyjde 24,80€
Ja mam ten isty motor co ty...Mam 231000 km. Zacali mi klepat hydrostely....dneska mi ich budu menit...Vsetkych 16 som zohnal za 5600Sk.
Nic, fakt nic ti ich neopravi..mozes do motoru liat vselico, ale su to vyhodene prachy.
Preplachovat motor nemusis....Len pred vymenou zohrej dobre motor, tak aby aj olej bol zohriaty.....A az potom vypusti stary olej von....A nechaj ho poriadne vykapkat.
Ja mam ten isty motor co ty...Mam 231000 km. Zacali mi klepat hydrostely....dneska mi ich budu menit...Vsetkych 16 som zohnal za 5600Sk.
Nic, fakt nic ti ich neopravi..mozes do motoru liat vselico, ale su to vyhodene prachy.
Preplachovat motor nemusis....Len pred vymenou zohrej dobre motor, tak aby aj olej bol zohriaty.....A az potom vypusti stary olej von....A nechaj ho poriadne vykapkat.
Opel Insignia 2,0Cdti
- langdon2

To je polosyntetika......Na tie km to motoru uplne staci.....A hlavne ked potrebujem doliat je to lacnejsie...Liter cca. 150Sk. A je to origo Gm Opel.
No mne to zacalo klepat pri cca. 218000Km. A km mam skutocne. Tak preto teraz nechavam menit vsetky hydrosteli.
No mne to zacalo klepat pri cca. 218000Km. A km mam skutocne. Tak preto teraz nechavam menit vsetky hydrosteli.
Opel Insignia 2,0Cdti
-
ctibor.v
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Aug 2009, 09:27
Co myslis, ked nie som stych co maju tazku nohu na pedali a nepretacaju motor vydrzi mi to nieco? Ake pokracovane ma tato zavada dalej? Prdne motor zrazu alebo na to inymi zvukmi upozorni.Co sme boli uceny, neodstranena zavada na hociktorom stroji nabaluje na seba dalsie zavadi. To vies nie je mi to jedno!!!!Prvy kra v zivote mam take auto.A to mi je uz cez40.Doteraz som mal skodu 105 gl 1981 po otcovi a stale jazdi. S pozdravom CIBO.

- langdon2

Mne povedal mechanik ze vadna hydrostela neni az taka zavada..Ona ma totizto za ulohu vymedzovat volu ventilu za pomoci tlaku oleja.
Preto sa to vola hydraulicke nadzdvihatko ventilu. Je ich tam 16, tolko kolko mas ventilov. Ale ze ked ma nejake mensiu volu, tak ten tlak oleja to dotlaci. Aj mne hovoril mechanik ze mozem s tym v klude este 5 rokov jazdit...
Ale tak ja som puntickar a pedant.A ked su nato prachy, aby sa to dalo dokopy, tak to riesim.Je inac vec ked prachy nie su.
Ale dalsia vec, byt tebou, dam si to aspon skontrolovat, ci su to ozaj hydrostely. BO klepat v motore moze toho o dost viacej.A ide o to, aby ti neklepali rozvody, alebo vackova a nedajboze klukova hriadel. Aspon chod za nejakym znamym mechanikom...nech si zobere sluchadla a nech sa zapocuva.
Preto sa to vola hydraulicke nadzdvihatko ventilu. Je ich tam 16, tolko kolko mas ventilov. Ale ze ked ma nejake mensiu volu, tak ten tlak oleja to dotlaci. Aj mne hovoril mechanik ze mozem s tym v klude este 5 rokov jazdit...
Ale tak ja som puntickar a pedant.A ked su nato prachy, aby sa to dalo dokopy, tak to riesim.Je inac vec ked prachy nie su.
Ale dalsia vec, byt tebou, dam si to aspon skontrolovat, ci su to ozaj hydrostely. BO klepat v motore moze toho o dost viacej.A ide o to, aby ti neklepali rozvody, alebo vackova a nedajboze klukova hriadel. Aspon chod za nejakym znamym mechanikom...nech si zobere sluchadla a nech sa zapocuva.
Opel Insignia 2,0Cdti