problem s motorom 1.8 16v otacky skacu
Moderátori: dulo, buci_vectra
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Okt 2010, 05:00
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ale tu sa bijú dva názory .... jurai hovoril že na volnobeh to nemá vpliv marek tvrdí opak neviem čo si o tom mám myslieť lebo keby som spravil v ten deň iba trubky tak dam za pravdu marekovi ale v ten deň som robil aj ten krokáč respektíve som ho skontroloval či náhodou nebude zanesený a ešte som čítal naj ednom fóre že keď sa čistí krokáč tak sa zvykne vičistiť aj samotný motorček lebo niekedy sa zvykne ten výsúvací pastorok údajne lepiť na tú gumičku v prírube a čistenie takým sposobom že streknúť na tú časť motorčeka ktorá sa zakladá do príruby tak aby čistič nevliezol do motorčeka ale von to som spravil, naschvál pred čistením toho motorčeka som vyskúšal či mi chodí oska v pohode a pekne mi ju odtahovalo bez nejakých ťažkostí.... tak teraz neviem ako mám vlastne vyskúšať či mi tesní ten krokáč???
každopádne musím osdtrániť to zanášanie tých trubiek a uvidí sa....
každopádne musím osdtrániť to zanášanie tých trubiek a uvidí sa....
Opel Vectra B Caravan 1.8 16 V ( 1998)
Opel Astra G 1,7 DTI (2001)
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
keby nieco: mosondominik@gmail.com
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

tak ako sa rozoberala ešte jedna téma , tak nádržka s uhlím je vymenená, hadičky fungujú bez upchávania, avšak vpliv na voľnobeh to nemalo , ešte som cez víkend menil aj sviečky, egr som vykúpal v arve ( aj keď je zaslepené) a otáčky stále blbnú......
zatiaľ prichádzajú do úvahy 2 problémy: buď lambda pred katom alebo krokáč.....
známi mi poradil pre odskúšanie lambdy odpojiť ju a zistitť či sa motor správa inak bez nej , skúsil som to a motor vobec nezmenil spávanie čiže mne osobne logicky vychádza že jedine krokáč robí zvadu... cez týždeň si zabezpečím iný ale používaný nakoľko na nový ktorý stojí u opla 250 eur + 3 eura tesnenie nemám vyskúšam takúto variantu aj keď ma čaká čistenie toho "nového" krokáča uvidím čo to bude robiť keď to zabehnem potom ohlásim ýsledok......
zatiaľ prichádzajú do úvahy 2 problémy: buď lambda pred katom alebo krokáč.....
známi mi poradil pre odskúšanie lambdy odpojiť ju a zistitť či sa motor správa inak bez nej , skúsil som to a motor vobec nezmenil spávanie čiže mne osobne logicky vychádza že jedine krokáč robí zvadu... cez týždeň si zabezpečím iný ale používaný nakoľko na nový ktorý stojí u opla 250 eur + 3 eura tesnenie nemám vyskúšam takúto variantu aj keď ma čaká čistenie toho "nového" krokáča uvidím čo to bude robiť keď to zabehnem potom ohlásim ýsledok......
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
-
iurai
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

tie vyhrevy a svetlá som neskusal ..... ale čo mám zapnuté tak svetlá, rádio a ventilátor a to málo kedy ked je uz teplo a ked je uz zapnutý tak max na 4
za studena drží 1000 a potom keď sa zahreje tak blbne, ale blbne ked vyradim kvalta za jazdy keď zastavím tak otáčky z tých 1500 (posledne) padnú na 1000 alebo na 1300 a ako keby sa zasekli, pred výmenou tej nádoby sa mi stalo že aj pri státí si pridávalo a uberalo z 1300 na 1000 tak impulzívne asi 5 krát a potom sa ukľudlnili sami alebo až keď som pri státí zošliapol plyn
pred výmenou nádoby som mal pri pohybe cca 1300 ale teraz ako som ju vymenil tak mám 1500 a behá to znova impulzívne na 1000 tam a naspať zo 4 krát a potom sa zastavia na 1500.....
za studena drží 1000 a potom keď sa zahreje tak blbne, ale blbne ked vyradim kvalta za jazdy keď zastavím tak otáčky z tých 1500 (posledne) padnú na 1000 alebo na 1300 a ako keby sa zasekli, pred výmenou tej nádoby sa mi stalo že aj pri státí si pridávalo a uberalo z 1300 na 1000 tak impulzívne asi 5 krát a potom sa ukľudlnili sami alebo až keď som pri státí zošliapol plyn
pred výmenou nádoby som mal pri pohybe cca 1300 ale teraz ako som ju vymenil tak mám 1500 a behá to znova impulzívne na 1000 tam a naspať zo 4 krát a potom sa zastavia na 1500.....
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- lubo098
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
na 90% to bude chyba takzvaneho krokaca. v casti kde je konektor, je piestik ten musi chodit uplne volne v puzdre a nesmie sa zadrhavat po celej dlzke "motorceka".toto som riesil u otca tu cast krokaca som cistil 4 krat uz sme ho chceli vymenit bo ten piestik nechodil na doraz na strane konektoru no nakoniec podlahol a vsetko funguje.
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

takze bud minimalne 4 krat cistit alebo vymenit 
ale ako si rozobral tú časť kde je konektor?
ale ako si rozobral tú časť kde je konektor?
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

skúšam to práve teraz rozobrať , tú plastovú časť no nemôžem si dať rady, neviem ako to rozobral lubo ale museli lietat triesky
akeď to dokonca opravil klobúk dole, skúšal som samotný motoček napojiť a tam je chyba ozaj sa to zasekáva na jednom konci aj pri obracaní počuť ten čap ako na jednu stranu padne a na druhej drží......
na nete som hľadal a u opla krokáč 250 eur- to je strop, použitý diel u aniela - 40 eur, u iných predajcov dielov - 25-30 eur teraz bomba :
http://www.pietro-eshop.cz/katalog/kata ... tra-ecotec
objednavam.......
na nete som hľadal a u opla krokáč 250 eur- to je strop, použitý diel u aniela - 40 eur, u iných predajcov dielov - 25-30 eur teraz bomba :
http://www.pietro-eshop.cz/katalog/kata ... tra-ecotec
objednavam.......
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
-
iurai
- lubo098
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
lubo to nerozoberal na strane konektora. prelieval to carburator cleanerom a "štuchal" do piestika kym to nezacalo chodit volnemosondominik napísal: neviem ako to rozobral lubo ale museli lietat trieskyakeď to dokonca opravil klobúk dole
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

ako ešte skúsim poštuchať a uvidím no....
podla mna ta cena by bola podozrivá keby sa na to nevzťahovala tá záruka a veci okolo toho spojené, ešte posledný krát skúsim vyčistiť ten motorček ale viac menej na 99% to idem dnes objednávať..... a uvidí sa kedy budem najbližšie truchliť v tejto téme
... ešte dám vedieť ako to dopadne.....
podla mna ta cena by bola podozrivá keby sa na to nevzťahovala tá záruka a veci okolo toho spojené, ešte posledný krát skúsim vyčistiť ten motorček ale viac menej na 99% to idem dnes objednávať..... a uvidí sa kedy budem najbližšie truchliť v tejto téme
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

tak mam proste smolu mam nitovany :?
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

takže dnes som si posvietil na ten motorček, najprv som ho carb cleanerom čistil tak aby to vliezlo do vnutra , vytiekla nejaka špina potom som to striedal s kontakt 60 ale stale to nebolo ono tak som cely motorcek vykupal v acetone asi 20 min. nechal som to postáť poskladal som to a čo som ubehol cca 50 km tak pri vyhodenom kvalte mi otáčky nad 1000 nestúpli akurát raz sa sekli asi na 1200 ale inak 900 - 1000 takže viacmenej problém zažehnaný , ale aj keď mám už nový krokáč na ceste tak ten prehodím jeden bude v rezerve a určite hodím recenziu aj na ten od firmy GETZ...
týmto chcem poďakovať všetkým ktorý reagovali na túto tému a akýmkoľvek spôsobom mi dopomohli vyriešiť môj problém..... vďaka
týmto chcem poďakovať všetkým ktorý reagovali na túto tému a akýmkoľvek spôsobom mi dopomohli vyriešiť môj problém..... vďaka
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
-
iurai
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

veď to mi bolo jasné, striedal som to z toho dôvodu že keď cleaner rozpustí mastnoty, aby to nemalo dopad na fungovanie elektrickej časti tak preto ten kontakt 60, wd 40 by som epoužil z toho dôvodu, aby sa naňho neviazali ďalšie mastnoty.... veď čo som všade čítal tak to musí bežať úplne voľne (z toho som pochopil že asi bez nejakého dopomáhania mazivami a podobne- čiže úplne čisté)Kajo napísal:Kontakt 60 je výborný prípravok, ale ja by som na čerstvo vyčistený krokáč použil WD40, Kontakt 60 iba na elektrické kontakty.
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3