klepot motora
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- lukasopel
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Máj 2009, 20:57
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
ok tak to nastudujem a skusim to... dam vediet ze ako to dopadlo 

Astra G-CC 1.6 16V X16XE (L- po novom
) SPORTIVE + LPG ELPIGAS http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... 033R.ms=iP
Alfa Romeo 145 boxer LPG podtlak - *EX http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... QS00.ms=iP

Alfa Romeo 145 boxer LPG podtlak - *EX http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... QS00.ms=iP
- susto
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 24 Okt 2010, 09:22
- Auto: Astra H
Asi to budu opotrebovane zdvihatka ventilov,treba tam dat ale hustejsi olej 10w60.Výmenou oleja by malo klepanie prestat po +- 20000 km.to je dost´veeck napísal:Napr mne klepal motor. Každý mechanik mi hovoril že to len hydroštel...mam vymeniť olej a to prestane...2x som menil olej...a nepomohlo...až som sa stretol s takým mechanikom, ktorý sa aj vyznal autam. Spustil som mu motor,a on hneď že treba dať dole hlavu. Že to nieje hydroštel. Bol to jeden piest ktorý buchal hlavu motora. Našťastie mi ten piest neurobil nič s motorom. Hlavne v hlave motora.
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 25 Mar 2008, 20:38
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Mám podobný problém o ktorom sa tu väčšinou píše. Už asi pred mesiacom mi začalo niečo klepkať v motore. Najprv, len pri naštartovaní studeného motora, trvalo to niekoľko sekúnd a potom to stíchlo. Potom som menil tesnenie pod hlavou (nemalo to súvis s klepaním), lebo mi mizla chladiaca kvapalina. Od vtedy mi to klepe stále a už aj počas jazdy, čiže aj keď je motor teplý. V servise mi povedali, že sú to zdvíhatka ventilov a že keď vymením olej, prestane to. Vymenil som olej, ale neprestalo. Viete mi poradiť čo s tým? V servise sa s podobným problémom u Opla nestretli.
Astra G, 1,4 16V, 2000r.,
Astra G, 1,4 16V, 2000r.,
opel Astra 1.4 16V, 2000
-
- Pravidelný užívateľ
Chcem ešte doplniť, že klepanie má súvis s otáčkami.
Momentálne som sa rozhodol prečistiť olejový priestor. Dočítal som sa to tu na fóre a na nete. Je to momentálne najlacnejšia cesta. Zajtra idem do servisu na vyčistenie. Zvládol by som to aj sám, ale nechám to už v servise.
Momentálne som sa rozhodol prečistiť olejový priestor. Dočítal som sa to tu na fóre a na nete. Je to momentálne najlacnejšia cesta. Zajtra idem do servisu na vyčistenie. Zvládol by som to aj sám, ale nechám to už v servise.
opel Astra 1.4 16V, 2000
-
- Pravidelný užívateľ
dal som prečistiť olejový priestor, kanáliky, povedali, že som to tam mal celkom čisté. Chvíľu (cca 100km) to nerobilo a už znova. Či motor studený alebo teplý, stále to klepe. Pred výmenou tesnenia pod hlavou, mi voda vchádzala do krajného valca sprava. Mám pocit, že ten zvuk klepania ide odtiaľ. Môžu sa hydroštely poškodiť, ak tam vchádzala voda alebo to nemá s tým nič spoločné? Mám najazdených 137000 km. Ale bude viac, kúpil som od ruky a asi boli km sťahované. Díky za odpoveď.
opel Astra 1.4 16V, 2000
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
hydrostel sa moze poskodit olejom ktory obsahuje vodu(chladiacu zmes) ide o zle nastovovanie(vylagrovanie) hydrostelu ale nie je to na 100% tak moze aj nemusi ja by som ich dal pozriet. Mechanik ti ich pozrie a skontroluje a keby nahodou ich chces menit(a mas financne prstriedky) tak bez vahania zacni s nimy a vymen vsetky
plus plus korea :D
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Mna by zaujimalo, ako tvoj mechanik zisti, ze ten a ten hydrostel je zly......ako zisti, ci si ten hydrostel udzi tlak?
Ono ked sa uz ma daky menit, tak sa menia vsetky..
Ono ked sa uz ma daky menit, tak sa menia vsetky..
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- langdon2
Ale kdeze...nemam...Boha, vtedy ma to vyslo na 300€ tie hydrostely....vysledok? Bolo dobre jeden den...potom znova to iste.....

Opel Insignia 2,0Cdti
- langdon2
heh...diky....vtedy som to daval este robit jednemu truhlikovi....dnes by som sa do toho pustil uz sam.....
No daj..ktory?
kludne aj do SS

No daj..ktory?

Opel Insignia 2,0Cdti
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 10 Okt 2011, 16:39
dá sa zistit na ktorom valci je dáky z hydroštelov na *smieškovina* ale ktory to konkrétne je nezistíš pokým nezhodíš hlavu
začal by som tým že by som zmeral tlaky vo válcoch ak budu OK alebo v prijatelných hodnotách tak by som to možno ani neriešil a počkal kym sa vylagruju viac ak je to len o tom klepote

Opel Astra F 1,6