pokazeny termostat?...
Moderátori: dulo, buci_vectra
- signum CDTI
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Sep 2009, 10:09
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Aug 2009, 22:47
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bratislava
no ja mam zase ine skusenosti s termostatom:-)
cca po 10km jazdy cez mesto 1-4 rprevodove stupne nevytacanie do 2000otacok max cca sa mi motor podla palubenho pocitacu zohreje tak na 60-70 zalezi od teploty okoli pozorovane pri -5 az +5stupnoch..
na volnobehu po 15minutach sa to vytiahne len na cca 50stupnov:-(
ked dojazdim teplota ukazuje 60 vypnem motor a okamzite skoci na 73-:-) a to vzdy aj ked prejdem len kusok po vypnuti hned skoci na 73stupnov:-) je to normalne alebo je termostat v prdeli?
cca po 10km jazdy cez mesto 1-4 rprevodove stupne nevytacanie do 2000otacok max cca sa mi motor podla palubenho pocitacu zohreje tak na 60-70 zalezi od teploty okoli pozorovane pri -5 az +5stupnoch..
na volnobehu po 15minutach sa to vytiahne len na cca 50stupnov:-(
ked dojazdim teplota ukazuje 60 vypnem motor a okamzite skoci na 73-:-) a to vzdy aj ked prejdem len kusok po vypnuti hned skoci na 73stupnov:-) je to normalne alebo je termostat v prdeli?
Opel Vectra C GTS 1.9 CDTI 110Kw 2006
Ex- Opel Vectra C 2.0 DTI 74Kw 2004
Ex- Opel Vectra C 2.0 DTI 74Kw 2004
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Okt 2009, 14:20
- Auto: Vectra B
...
ako sa ma spravne umiestnit karton pred chladic ??viem ze to je asi velmi banalna otazka ,ale kamarat ma upozornil aby som nezakryl cast chladica urceneho pre klimu .a kedze by som nechcel nieco xxxxx tak sa radsej opytam ...
VECTRA B 1.8 Z18XE - 2001
Re: ...
MIROF napísal:ako sa ma spravne umiestnit karton pred chladic ??viem ze to je asi velmi banalna otazka ,ale kamarat ma upozornil aby som nezakryl cast chladica urceneho pre klimu .a kedze by som nechcel nieco xxxxx tak sa radsej opytam ...
doporucujem cez cely predok auta (od masky hore az po spodok naraznika) natiahnut pevny priesvitny igelit a prichytit lepiacou paskou dookola.
myslim si ze takto sa najlepsie zviditelni osvieteny kutilsky mozog.
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
A hlavne sa ti ten karton za dva dni rosype..Je vonku vlhko, tak to ten papier dlho nevydrzi.....
Neries taku somarinu, kup novy termostat, vymenis ho aj sam pred domom.
Neries taku somarinu, kup novy termostat, vymenis ho aj sam pred domom.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Okt 2009, 14:20
- Auto: Vectra B
...
langdon2" / jurai - 100% suhlasim ,dokonca mam uz aj kupeny orig. opel termostat .problem je ale to ,ze momentalne nemam cloveka ktori by mi to vymenil .chodim na tyzdnovky a preto je to trosku komplikovane .sam sa do toho pustat nechcem .tiez neuznavam nejake docasne riesenia ,ale toto je fakt len nudzove riesenie .
VECTRA B 1.8 Z18XE - 2001
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
V tejto zime skoro nemožné. Výmena termostatu u Tvojho motora by nemal byť veľký technický problém. U Astry s motorom C 18 XEL cca 15 min?
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
jupaza1 napísal:V tejto zime skoro nemožné. Výmena termostatu u Tvojho motora by nemal byť veľký technický problém. U Astry s motorom C 18 XEL cca 15 min?
nuz ked dobre zakryje radiator, tak pri posuvani sa na semafore alebo pri vyssich vykonoch ho prehreje kvalitne. teda pri vetre mozno nie.
netreba si to zamienat s dieslom
ale ked zase bude pozerat na ukazovatel teploty, tak velke riziko nevidim
alternativny termostat
jedno lacnejsie riesenie pre situaciu, ze Vam termostat stale prepusta do velkeho okruhu a dochadza k pomalemu ohrevu
najdite si na http://www.elitecat.sk diel Renault 7700722762, tiez Vernet TH4493.86
Stoji 6,6 Eur a zabuduje sa do vystupnej hadice chladenia co ide z motora do chladica. Priemer ma 43 mm, skontrolujte si to
obrazok, hadam to bude fungovat
najdite si na http://www.elitecat.sk diel Renault 7700722762, tiez Vernet TH4493.86
Stoji 6,6 Eur a zabuduje sa do vystupnej hadice chladenia co ide z motora do chladica. Priemer ma 43 mm, skontrolujte si to
obrazok, hadam to bude fungovat