Mrtva VeA

Moderátori: dulo, buci_vectra

Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

Takto zosumarizujme si to, lebo nieco mi uteka...ku cievke mi ide kablik, na ktorom, ked nieje pripojeny na cievku mam 12V, po otoceni klucom hodnota skace...nasledne ked dam napajanie na cievku, tak cievka iskru nehadze, ale podla udaja multimetra (odpor) je v poriadku.

Cize ak som to spravne pochopil, zapalovaci modul musi byt este niekde pred cievkov, nakolko to skace 12-0-12-0, alebo mi nieco uslo? Lebo nejako mi to nesedi...prakticky uz mi dnes nic nesedi....blbbec den uz od rana...
dedo.miki

Príspevok od používateľa dedo.miki »

Na motore je snímač otáčok ten dáva impulzy do zapalovacieho modulu a odtial ide už silný signál na cievku.Tak ak ti snímač na motore ide tak už len modul to môže byť.Ten snímač sa dá tiež merať.
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

No chcelo by to osciloskop...ale dako si poradim...cize ak som cievku premeral a vsetko sedelo, tak to vidsi bud na modul, alebo cidlo?
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

No Pani. Takze pani, skute byt mudri: Zas mi chuda nestartovalo. Pridem do garaze, krutim, krutim a nic. Tak som sa chytil vymontovat cievku. Asi po 10-15 minutach som ju vybral vonku a premeral nanovo. Hodnoty boli ukazkove. Zalozim spat, skusim startovata auto ide. Len neviem dokedy :-/ Ja uz fakt nevem...ci nejake ukostrenie alebo co...
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 12:00
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa alino »

Komo napísal:No Pani. Takze pani, skute byt mudri: Zas mi chuda nestartovalo. Pridem do garaze, krutim, krutim a nic. Tak som sa chytil vymontovat cievku. Asi po 10-15 minutach som ju vybral vonku a premeral nanovo. Hodnoty boli ukazkove. Zalozim spat, skusim startovata auto ide. Len neviem dokedy :-/ Ja uz fakt nevem...ci nejake ukostrenie alebo co...
Toto už vyzerá na nejakú kontaktovú chybu. Ak ti motor naskočí, skús hýbať káblami.
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

No to som robil ako prve :) ale nikdy nezhasol...a ako vravim, naskoci hned po tom, ako vyberem a vlozim cievku...nielen odpojenie kablov, ale kompletne vybratie cievky a opatovne vlozenie....ja uz nechapem...
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"