Novy termostat
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
iurai
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
- Auto: Astra J
Mame doma este nexiu starsiu od mojho opla a ta zarazi teplotu a drzi. To kolisanie poznam len z oplov a zo 105ky. Inak aj mne menili termostat a po vymene tiez zacal blbnut. Vyriesilo sa to po vymene rozvodov. Odvtedy je o.k. A termostat velka polozka nie je.
ASTRA J 1.7 DTS COSMO SPORTS TOURER
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
-
iurai
-
dikard
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
pravdu povediac nie ale zacina sa spravat ako pred tym ked som ho musel menit tzn. ze ked stojim niekde tak teplota zacne klesat a dlhsie trva kym sa zohreje a ked sa zohreje tak ukazuje cca 84stupnov(uz som tu niekde spominal mal som ho vonku a skusal som ako ho otvori a privre vsetko sedi akurat si myslim ze dlhsie trva kym ho zavre a to je chyba)
plus plus korea :D
-
dikard
- Strieborný užívateľ

no tak dnes som skusil iuraiov napad a asi po 3km ked rucicka teploty sa este nepohla otvorik kapotu a chytit tu hadicu a aj vrch chladica a boli obe teple asi tak 40stupnove potom som aj odfotil aj ten moj budik kolko ukazuje pri jazde:
http://imageshack.us/f/442/05112011118.jpg/
http://imageshack.us/f/442/05112011118.jpg/
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
- Auto: Astra J
Mas asi diesel? Kedy si skusal tu teplotu? Rano, cez den, ked bola denna teplota uz vyssia? Rano ked vyrazim do prace cca pri 6-8C vonku, tak voda sa mi pohne az v dlhej nad vahom, co je od sale cca 4km. vtedy dosiahne 40C kedze vtedy prepina plyn, 85 mam po cca dalsich 1 az 2km. a potom drzi pekne teplotu. U diesla to trva dlhsie. Ja ked som mal zly termostat, tak mi voda sla dole az skoro k nule, ostaval zaseknuty. A prevadzkovu som nemal ani po 20km. Preto ak vodu mas nad 80 by som si z toho hlavu az tak nelamal. Nanajvys skus dat dole ten termostat a otestovat ci otvara a zatvara v poho. Ved keby aj casom odisiel nie je to az tak velka polozka. U opla netreba panikarit, zije svoj vlastny zivot 
ASTRA J 1.7 DTS COSMO SPORTS TOURER
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
-
dikard
- Strieborný užívateľ

praveze bola teplota vzduchu 12stupnov a ked idem rano co moze byt tak 4-6stupnov tak vtedy sa mi pohne rucicka teploty az po 8km a taku ako na obrazku mam cca po 12-14km, len mi islo o to ze preco bola tepla ta gumova hadica a vrch chladica??? ved by nemal prepustit teplu chladiacu skor ako nedosiahne teplotu pri cidle min 92stupnov co je vlastne otvaracia teplota termostatu ci sa mylim?? a cidlo je tesne pred termostatom takze pokial sa mylim tak ma oprav,vdaka 
-
iurai
k tomuto by som povedal moju skusenost s termostatmi, aj pouzitymimacil napísal:Žiadny termostat nie je úplne tesný, takže nejaký malý prietok tam je.
X16XEL 1. generacia motora - uplne tesny
X25XE, X30XE - uplne tesny
X18XE, X20XEV - tesny smerom k chladicu, no stale otvoreny cez maly otvor (asi ohrev skrtiacej klapky)