spotreba
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
jus - diera pred lambda sondou môže pri istých podmienkach spôsobiť prisávanie kyslíka z okolia, venturiho efekt. Lambda sonda hlási viac kyslíka -> tzn. chudobná zmes -> zvýši sa množstvo vstrekovaného benzínu -> vyššia spotreba.
Ak je diera za prvou lambdasondou, ale pred katalyzátorom, stratí sa protitlak a s výfukovými plynmi odchádza aj nespálená zmes -> zvýši sa spotreba.
Ak je diera za katalyzátorom, môže nepriaznivo ovplyvniť dynamiku plynov (rezonančnú frekvenciu) a zhoršiť vyprázdňovanie -> zvýši sa spotreba.
Ak je diera za prvou lambdasondou, ale pred katalyzátorom, stratí sa protitlak a s výfukovými plynmi odchádza aj nespálená zmes -> zvýši sa spotreba.
Ak je diera za katalyzátorom, môže nepriaznivo ovplyvniť dynamiku plynov (rezonančnú frekvenciu) a zhoršiť vyprázdňovanie -> zvýši sa spotreba.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- fester777
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Júl 2009, 22:12
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
pomalicky beham po fore a vsimol som si tuto temu s volnobehom na 0,9litra , taky mam aj ja a nech nikto ani nesranduje ze je to v triskach?
Inak priemerka momentalne pri ceste do prace cca 10km cez 90mesto/10dialnica 10litrov :roll: . Test spotreby nr-ba a spet na tempomate 110 spotreba 7litry(raz skusana maximalka a 15 minut jazdenia po blave). Teraz idem menit vyfuk bo uz je pomali jak sito aj s katom. Je to mozne ze by mi tak ukazoval palubak , uz som riesil ten palubny ale ze vraj si nemam robit velku hlavu no ked taketo volaco vidim :roll: . Momentalne nemozem zmerat presnu spotrebu bo cakam kedy bude mat mechanik volnu dielnu tak jazdim s 10 litrami v nadrzi. Tu spotrebu v meste na to ze je vonku pod -5 a jazdim kratke trasy znesem ale ta dialnica :roll:
do12/09:Moja bejvala Skoda Forman(zalozny zdroj v pripade mojej nepritomnosti doma
)
od 12/09:Sucasna laska Opel Vectra B Caravan X20DTH r.v.2000
http://www.fester777.salem.sk/index.php
- fester777
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Júl 2009, 22:12
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
no ved vravim ze to neriesim a zda sa mi ze je to o dost menej ale ta spotreba na dialnici ? naprogramovany pc by som mal mat spravne a nejak mi to nesedi , vecsina pc ukazuje praveze menej nez co prejazdime a mne o dost viac
do12/09:Moja bejvala Skoda Forman(zalozny zdroj v pripade mojej nepritomnosti doma
)
- miner
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Sep 2010, 21:50
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
Keď už som to prečítal tak dám aj ja niečo. Spotrebu mám myslím OK na voľnobehu 0,6 - 0,7L/h, jazdím na ňom väčšinou do práce priemerná je 5,6L/100km. Občas sa mi však stane že keď mu moc nakladám (ponáhľam sa) a prídem domov, odstavím auto a nechám bežať na voľnobehu tak mi stúpne spotreba na cca 4L/h a motor má neprirodzený zvuk akoby šiel na 3 valce. Minule sa mi to stalo za jazdy že stúpla na 8,5L/100km. Ale keď vypnem motor a naštartujem tak to ide zas ako predtým.
OPEL Vectra C Caravan 1,9 CDTi 88k 2005
Najazdených 540 000 km / Taxi edition
- M4jky
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Feb 2010, 18:39
- Auto: Vectra B
Tak ono to zalezi od stylu jazdy. Ja som na mojom mal tiez raz 8,2l, ked som sa ponahlal do Brna a mal som nalozne auto. Inac mam tak okolo 7,3 l/100km. A kedze ty mas 1,8mu tak to je podla mna ok, ale nech sa vyjadri aj nejaky majitel auta s tymto motorom. Kazdopadne za sportovu jazdu sa pri benzinakoch plati, ale ajtak by som za diesel nemenil.
Vebe 1.6 16V '96 hatchback, X16XEL 74kW
- miner
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Sep 2010, 21:50
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
No počul som dačo o regenerácii DPF filtra, určite si o tom ešte prečítam. Viem že nieje dobré jazdiť pod otáčky, tak sa snažím jazdiť okolo 2000ot.macil napísal:Miner, ak máš DPF filter, tak práve vo chvíli, keď máš pocit, že niečo nie je v poriadku, prebieha jeho regenerácia. Jej pravidelným prerušovaním si zarábaš na problém. Počas regenerácie DPF sa odporúča auto prebehnúť diaľničným tempom. Ak sa chceš o tom dozvedieť viac, použi funkciu hľadania.
Neviem čo myslíš tým že "pravidelným prerušovaním" ...
Idem študovať ten DPF, aj kolega ide kupovať auto a keď počuje slovo DPF filter tak sa ho bojí ako čert svätenej vody.
OPEL Vectra C Caravan 1,9 CDTi 88k 2005