hmm, a to je uz dovod otvarat motor a riskovat, ze sa to este viac dokazi ?turbo astra napísal:no zerie to zhruba liter na 1000 km
astra turbo Z20LET papa viac oleja nez benzinu
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
iurai
-
turbo astra
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Sep 2008, 15:05
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
-
iurai
podla mna nema zmysel otvarat motor, pokial je neovereny dohad ze ma taku spotrebu oleja. tu by bola otazka, ze kolko litrov dolial za poslednych 10000 km, a ze ci je to stale rovnake, alebo sa to horsi.
vzdy je riziko, ze to nedopadne dobre, ako skusenosti ukazuju.
kuknite sa niekto do TIS-u, ze kolko je pre tento motor tolerovana spotreba.
mohla by byt ina kvoli tomu turbu nez u atmosferickych benzinov
ak je to turbom, tak to by mohol zistit podla toho, ze turbo pluje olej uz pri volnobehu motora - mozno ide dat dole tlakovu hadicu za turbom.
tie hadice by aj mali byt vyrazne zaolejovane.
vzdy je riziko, ze to nedopadne dobre, ako skusenosti ukazuju.
kuknite sa niekto do TIS-u, ze kolko je pre tento motor tolerovana spotreba.
mohla by byt ina kvoli tomu turbu nez u atmosferickych benzinov
ak je to turbom, tak to by mohol zistit podla toho, ze turbo pluje olej uz pri volnobehu motora - mozno ide dat dole tlakovu hadicu za turbom.
tie hadice by aj mali byt vyrazne zaolejovane.
-
turbo astra
- Bronzový užívateľ

-
jasan21
problem si nepamatam bol som este micro maly ale ked nemas problem napr so startovanim tak by to malo byt to turbo.
no zas na druhej strane take auto je katovane urcite a dost teda je dost pravdepodobne ze kruzka su tenke ako vianocna oblatka.
pozri sviecky ci niesu zaolejovane a napis
-
jasan21
-
Bielly
-
turbo astra
- Bronzový užívateľ

-
iurai
-
turbo astra
- Bronzový užívateľ

steny valcov bili v dost dobrom stave boli aj merane ci niesu ovalne a vsetko bolo ok mazaci kruzok bol tak prilepeny ze ani vonku nechcel ist a cele piesty boli zakarbonovane takze to chcelo dokladnu ocistu
cela ta sranda ma vysla na cca 6000 korun ale to pocitam iba kruzky a novy olej treba k tomu pripocitat aj nove tesnenie pod hlavu zrovnanie hlavy ale to som uz mal urobene predtym lebo uz som menil simeringy na ventiloch
-
jasan21
yes
mal som pravdu s kruzkami 
som pretlacil nexiu ked som sa nahanal s mazdou 6 sice som vyhral ale zacala papkat olej...kryva hlava mam nove tesnenie ale nezohnal som v tu dobu nikoho kto by mi ju zbrusil vsetko bolo obsadene alebo zatvotene...takze viac silikonu a jazdim tak...sice mi nezerie liter na 1000 km ale nepaci sa mi dym....preto som rozmyslal ci nezozeniem za par korun nejaky raketovy motor z astry vectry alebo tak ako som pozeral chlapci do nexie davali motor z calibry
aaa neverim ze ostali na seriovom podvozku lebo to ma taku stabilitu v zakrute asi ako kamion nalozeny na jednu stranu...ale spekuloval som nad novym motorom...co by to asi spravilo neviem...no zas take auto zozeniem za par korun...
som pretlacil nexiu ked som sa nahanal s mazdou 6 sice som vyhral ale zacala papkat olej...kryva hlava mam nove tesnenie ale nezohnal som v tu dobu nikoho kto by mi ju zbrusil vsetko bolo obsadene alebo zatvotene...takze viac silikonu a jazdim tak...sice mi nezerie liter na 1000 km ale nepaci sa mi dym....preto som rozmyslal ci nezozeniem za par korun nejaky raketovy motor z astry vectry alebo tak ako som pozeral chlapci do nexie davali motor z calibry
- Viktor
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Feb 2008, 10:49
- Auto: Iná značka
2liter z nubiry (tuším označenie sa začína na C20 ďalej neviem) je takmer totožný ako c20ne len má trochu menší výkon myslím o 5kW, takže to do nexie určite napasuješ a tým pádom by som povedal že aj C20NE alebo X20XE a podobne by sa tam dalo napasovať, veď nexia je na 80% kadett, takže z mechanickej stránky by nemal byť problém, legálnosť je iná vec...
Kadett E 1.6
-
jasan21
-
turbo astra
- Bronzový užívateľ