Starter iba tuka

Moderátori: dulo, buci_vectra

zicher
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Júl 2008, 10:14
Auto: Zafira Tourer
Bydlisko alt: Golianovo

Re: Starter iba tuka

Príspevok od používateľa zicher »

Prave bol u mna Langdon, napichol mi auto na PC a zsitil co som predpokladal. Odisiel mi uplne alternator. Vobec nedobija.... takze teraz do servisu a zohnat si nejaky repas....
Vectra C GTS, 1,9 CDTi, 2005
Používateľov profilový obrázok
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa LukášPB »

No to bolo asi každému jasné odkedy si tu napísal kolko si nameral. Predsa logika pokial má baterka sama o sebe keď ju nič nedobíja o 1V viac, ako keď ju niečo akože dobíja (reálne vybíja), tak na čo vobec špekulovať nad nejakým ventilátorom.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K

[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS

Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
zicher
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Starter iba tuka

Ano mas pravdu, pardon. A este posledna otazka. Odisiel mi alternator, nedal sa repsovat lebo bol uplne v p...! Zohnal som si novy. Znami mi ho zohnal podla VIN-ka. Podla cisla mu pisalo ze by tam mal byt 105A, ale ten stary co som tam mal bol 120A. Zistoval som si to a ze by to nemalo vadit. Mozno bol uz ten stary raz meneny. Tak teraz neviem...... Bude to stacit????
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

Ako nedal?
Zvycajne odchadza diodovy mostik, ktory staci vymenit + preventivne uhliky atd.

Co sa tyka noveho, tych 105 by nemuselo sposobovat problemy, ak to bolo objednane podla VINka + stacilo pozriet na oznacenie stareho.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
zicher
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Uz je namontovany novy alternator. Ten 105A. A zda sa ze ide dobre. Dobija na 13,8V. Stary som mal vo firme kde repasuju alter. a povedali mi resp. mechanikovy ze je komplet zhoreny. Mostik, rotor aj stator. Tak teraz neviem. Aj mne sa to nezdalo ze by odisiel uplne........
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

No ved si ho zober a cestou z prace, cez vikend ho zober k niekomu inemu - co ti na to povie.
Mozes si ho dat za 100 eur zrepasovat a mat do zalohy/predat.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
Sunman
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Mar 2014, 10:21
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa Sunman »

ako ti píše kolega, jednoznačne je chyba v tom, že nabíjacia sústava auta nefunguje.
napätie pri vypnutom motore máš 12,22V to je napätie ešte stále slušne nabitej baterky.
po naštartovaní máš napätie nižšie, tzn. že baterka napája všetky systémy a tým jej napätie pokleslo. Pri funkčnom alternátore by si musel namerať viac ako 13,5V. S autom nejazdi pokiaľ nenájdeš poruchu. Keďže na vece je takmer všetko na elektrický pohon, včítane napr. posilňovača riadenia baterka ti dáva max.40km jazdy a bude po nej.
1/ na 90% je to diodový mostík v alternátore.
2/ servis možno kukol pod dekel alternátora a videl, že diody sú na knap - vidno napr. zčasti prehoreté spoje (viď obrázky na forach) ale keby ti povedali, že treba vymeniť alternátor za 1000 EUR aj tak by si to tam nenechal. Takže načo by ti hovorili... Tak povedali, že odchádza alternátor. Teraz im nemôžeš vyčítať že ťa neupozornili.
3/ to, že signálka nesvieti hneď po naštartovaní je v rozdielnom systéme zapojenia signálky. Tak to fungovalo u žigulíkov a škodoviek, kde sa bral signál z mechanického regulátora napätia. ten buď zopol alebo nezopol. je otázkou čo vyhodnocuje elektronika u VeCe, či pokles napätia v sústave, smer toku prúdu. Mne po odídení mostíka signálka zasvietila vždy po ca 30 sekundách.
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"