Plnenie klimy - kolko oleja?
Moderátori: dulo, buci_vectra
Re: Plnenie klimy - kolko oleja?
teraz som si to precital znovabuci_vectra napísal:V robote mam moznost si sam naplnit klimu.
Potreboval som vymenit ventil na plnenie klimy, pretoze mi prepustal, tak som dal s klimy odsat plyn.
Odsalo cca 870g chladiva a 190ml oleja.
ked ventil naozaj prepustal, tak by ti klima mala aj fucat az vyfucat, alebo ?
jeden link: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=12463
a mnozstvo oleja pisaneho na kompresore sa pouzije LEN, ked namontujes kompletne novu klimu. ten olej sa rozsiri po okruhu a je tazko zistit, ze kolko ho tam presne je
preto napr. ked sa meni kompresor tak sa olej z neho vypusti a odmeria a v novom kompresore sa ponecha zhodne mnozstvo
- buci_vectra
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Ona mi za mesiac-dva vyfucala...
Teraz bol stav taky, ze po zime som ju naplnil a v tom vysokotlakom ventile ostal trochu olej a v tom oleji bolo vidno malinke bublinky. Ked som klimu zapol, tie bublinky boli odost vacsie...
Tak som klimu odsal, aby zbitocne neunikol plyn, odtial mam tie mnozstva ktore som uviedol...
V predchadzajucom prispevku si sa pytal, ako dlho odsavalo ten olej, presny cas neviem, nestal som pri tom, ale viem ze sa prestava odsavat, ked tri minuty po sebe sa mnozstvo oleja uz nezvysi...
Teraz bol stav taky, ze po zime som ju naplnil a v tom vysokotlakom ventile ostal trochu olej a v tom oleji bolo vidno malinke bublinky. Ked som klimu zapol, tie bublinky boli odost vacsie...
Tak som klimu odsal, aby zbitocne neunikol plyn, odtial mam tie mnozstva ktore som uviedol...
V predchadzajucom prispevku si sa pytal, ako dlho odsavalo ten olej, presny cas neviem, nestal som pri tom, ale viem ze sa prestava odsavat, ked tri minuty po sebe sa mnozstvo oleja uz nezvysi...
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
zatial vo som videl kompresory Harisson (Delphi) V5 z Vectra B, zo ziadneho som nevylial viac nez 70 ml oleja.
zvysok oleja sa niekde tara po systeme. trocha sa vraj hromadi v akumlatore/susici
zase kompresor Denso ma len 120 ml ??? oleja, asi je tam iny kolobeh.
po servisnych manualoch som videl rozne postupy, ako sa snazia zachovat spravne mnozstvo v systeme. podla toho, ze ake casti sa vymenili a pod.
a ze ked je nahly unik, tak vyfuci aj vela oleja.
zvysok oleja sa niekde tara po systeme. trocha sa vraj hromadi v akumlatore/susici
zase kompresor Denso ma len 120 ml ??? oleja, asi je tam iny kolobeh.
po servisnych manualoch som videl rozne postupy, ako sa snazia zachovat spravne mnozstvo v systeme. podla toho, ze ake casti sa vymenili a pod.
a ze ked je nahly unik, tak vyfuci aj vela oleja.
- Lubec
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
- Auto: Iná značka
Ja uz tomu prestavam rozumiet uplne. :roll:
Viem, ze ak sa meni kompresor za novy, tak sa tam leje predpisane mnozstvo oleja.
Z aut co som do teraz naplnil nasa plnicka vytiahla z auta olej len raz.
Cize nic nevytiahla nic nenaplnila :?
No najdolezitejsiu vec som sa naucil na vlastnom aute a to je, ze NEDAVAJTE KONTRASTNU LATKU DO SYSTEMU VIAC NEZ RAZ!
Zasere vam to kondenzator a boh vie co este. :roll:
Viem, ze ak sa meni kompresor za novy, tak sa tam leje predpisane mnozstvo oleja.
No najdolezitejsiu vec som sa naucil na vlastnom aute a to je, ze NEDAVAJTE KONTRASTNU LATKU DO SYSTEMU VIAC NEZ RAZ!
Zasere vam to kondenzator a boh vie co este. :roll:
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
moja skusenost s tou plnickou potvrdzujem.Lubec napísal:Ja uz tomu prestavam rozumiet uplne. :roll:
juraj: NIE !
ale ked mas funkcnu klimu a nechas ju (podla urcitych postupov) naplno bezat par minut a potom evakuujes system, tak by si mal dostat von viac oleja
hore mas moje vyrazne nie k "predpisanemu" mnozstvu oleja
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Sep 2011, 15:42
- Auto: Viac Oplov
Vcera som dal opravit presuchanu trubku na klime vebe 01 z18xe.Neviete kolko gramov tam ide? Pri svetle pod kapotou je nalepka 900g (20dt,22dth 750g), ked som to ukazal mech. tak povedal ze take mnozstvo ide do autobusu nie do auta, ze ked bude slabo chladit mam prist. Viete niekto zistit kolko tam ma ist? A doma som zistil ze mi praskol obel plastove podblatniky v mieste kde su sruby!
- sir.Oliver
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Jan 2013, 07:10
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
presne to čo ti píše pri svetle ..... ( podľa kodu motora ) ....