uz som rozmyslal ze do toho kurenia dam viac tych T5 lediek ale neviem ako rozoberat to vrtat a natahovat kabliky pajkovat hmmmm to by chcelo asi odbornika a ne mna vies kebyze to chcem biele tak ich je tu plna pr......l ale cervenych som moc na vyber nenasiel a hladal som hodne sice nie mesiac ale fakt som sa snazil a nekomu platit 100€ to som si mohol kupit aj podlepenie budikov, som s toho
zmena podsvietenia prístrojovky a budíkov na kúrenie
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
dikard
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
macil: tym mi radis aby som sa na to vybodol??? ja uz len nechcem to mat take oranzove irituje ma to ta cervena je pre mna idealna
uz som rozmyslal ze do toho kurenia dam viac tych T5 lediek ale neviem ako rozoberat to vrtat a natahovat kabliky pajkovat hmmmm to by chcelo asi odbornika a ne mna vies kebyze to chcem biele tak ich je tu plna pr......l ale cervenych som moc na vyber nenasiel a hladal som hodne sice nie mesiac ale fakt som sa snazil a nekomu platit 100€ to som si mohol kupit aj podlepenie budikov, som s toho
plus plus korea :D
-
dikard
- Strieborný užívateľ

macil: takze budem presne na tom istom ako ked tam dam ledky znizena intenzita a casom aj vyblednutie co pri ledkach sa stat nemoze, je to ako tam dat ziarovky s farebnym sklom alebo aspon natretym farbou
inak dik za rady,
keby bol nekdo po blizku a vedel poradit ze by sme sa stretli no bol by som rad
inak dik za rady,
keby bol nekdo po blizku a vedel poradit ze by sme sa stretli no bol by som rad
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
- Auto: Astra J
"Len čisto výmenou, kus za kus, klasické žiarovky LED diódami nenahradíš. Oba zdroje majú iný charakter rozptylu svetla. Je to dané konštrukciou čipu v LED. Smerovosť sa dá čiastočne eliminovať zbrúsením (zmatnením) povrchu, ale nikdy nedosiahneš rozptyl ako v prípade žiarovky. Preto je najideálnejšie pri náhrade žiaroviek LED-kami použiť viac, patrične rozmiestnených zdrojov a s menšou svietivosťou. Dosiahneš tým rovnomerné, mäkké, príjemné podsvietenie. Prípadne by sa musela zmeniť aj konštrukcia svetlovodov v podsvietení.
Nerovnomernosť podsvietenia pri zámene za LED je dosť viditeľné aj na väčšine fotiek."
tak s týmto nesúhlasím. Odhliadnuc od kúrenia, ak použiješ správnu ledku, či ju zbrúsiš dostaneš nerušivé rovnomerné podsvietenie displaya, či palubnej dosky.
Nerovnomernosť podsvietenia pri zámene za LED je dosť viditeľné aj na väčšine fotiek."
tak s týmto nesúhlasím. Odhliadnuc od kúrenia, ak použiješ správnu ledku, či ju zbrúsiš dostaneš nerušivé rovnomerné podsvietenie displaya, či palubnej dosky.
ASTRA J 1.7 DTS COSMO SPORTS TOURER
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
-
dikard
- Strieborný užívateľ

macil: ja som nepovedal ze si to pisal ale ked som dal ledky takej iste wataze ako som mal ziarovku tak to svieti ovela bledsie ako ta posr.....a oranzova...... folia nebledne mozno prvy rok dva a mam s nou uz skusenosti a viem ze bledne pokial nevysolis za nu xxxxx€
xaviersa: plne suhlasim ved tak som to spravil s tid-om ze som ich zabrusoval ..... no ale ako vravim musím zohnat nejake silnejsie do pristrojovky ale musia byt cervene takze idem hladat
xaviersa: plne suhlasim ved tak som to spravil s tid-om ze som ich zabrusoval ..... no ale ako vravim musím zohnat nejake silnejsie do pristrojovky ale musia byt cervene takze idem hladat
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

dikard: suhlasím, za slnečného dňa by sa zišli silnejšie. inak to mám v tej istej intenzite ako display. vobec sa tá intenzita nestráca. ale poradím ešte jednu fintu. keď zbrúsiš diodu, zostane mliečna. tak som ich nechal v displayi. no do palubovky som ich dal číre. to som docielil xerapolom, čo mám na svetlá. vodným šmirglom prebrúsil a obnovil lesklý povrch. a bude lepšia o niečo intenzita
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
-
dikard
- Strieborný užívateľ

xaviersa: no asi to aj vyskusam lebo ak o dumam a goooglim uz nejaky cas tak neni dostat smd patice T5 na nete respektive je ale ne cervene modre a biele je ich tu kopec no tak ake potrebujem ne
asi skusim este neco a uvidime ked nie tak to asi spravim tak ze kilometrovnik dam cerveny a budiky cire-biele aby ladili s radiom ale este sa nevzdavam
kukni este tieto : http://www.dobry-obchod.sk/produkt/95by ... esky-bila/
asi skusim este neco a uvidime ked nie tak to asi spravim tak ze kilometrovnik dam cerveny a budiky cire-biele aby ladili s radiom ale este sa nevzdavam
kukni este tieto : http://www.dobry-obchod.sk/produkt/95by ... esky-bila/
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

dikard: to sa ti oplati tolko investovat? neviem odkial si, no do palubovky som v NR v tuning obchode pri velkom tescu bral kus za nejakych1,6euri. 2w, ale neviem kde mali i silnejsie, len chcel za ne raz tolko.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Bez urážky, ale elektrike asi príliš nerozumiete. Ak by si mal LED s rovnakou watážou, ako sú žiarovky, teda 1,2W až 2W, tak by to bol vypaľovák. To, čo uvádzajú predajcovia na svojich stránkach, nie je skutočný príkon, ale je to myslené tak, že ňou môžte priamo nahradiť žiarovku charakterizovanú príslušnou watážou. SMD pätica T5 je nezmysel. SMD je skratka pre súčiastky určené pre povrchovú montáž, T5 je označenie vyhotovenia púzdra žiarovky.
Akýmkoľvek zbrúsením púzdra LED nedosiahneš rozptyl žiarovky. Žiarovka svieti do všetkých smerov rovnako, Bežná LED má uhol vyžarovania 60°, len špeciálne 120°, ale tie určite nepoužívate, až na Langdona.
Xaviersa, pozri sa na svoje fotky stredového panela. Na podsvietení displeja je jasne vidieť, kde je svetlo koncentrované. Na okrajoch.
Dikard, pokiaľ ide o fóliu, nemienim sa s tebou hádať. Ja ňou mám podlepený stredový panel už niekoľko rokov.
Chlapci, ja vám nechcem brať chuť do pokusov, len som vás chcel ušetriť od zbytočného tápania a sklamania z výsledku.
Ale už sa vám nebudem do toho miešať.
Takto vyzerá LED s príkonom 1W, pri 2,8V si vezme 350mA, vyžarovací uhol 110°, jej cena je vyše 5€. LED s vyšším príkonom už potrebujú chladenie.

Akýmkoľvek zbrúsením púzdra LED nedosiahneš rozptyl žiarovky. Žiarovka svieti do všetkých smerov rovnako, Bežná LED má uhol vyžarovania 60°, len špeciálne 120°, ale tie určite nepoužívate, až na Langdona.
Xaviersa, pozri sa na svoje fotky stredového panela. Na podsvietení displeja je jasne vidieť, kde je svetlo koncentrované. Na okrajoch.
Dikard, pokiaľ ide o fóliu, nemienim sa s tebou hádať. Ja ňou mám podlepený stredový panel už niekoľko rokov.
Chlapci, ja vám nechcem brať chuť do pokusov, len som vás chcel ušetriť od zbytočného tápania a sklamania z výsledku.
Ale už sa vám nebudem do toho miešať.
Takto vyzerá LED s príkonom 1W, pri 2,8V si vezme 350mA, vyžarovací uhol 110°, jej cena je vyše 5€. LED s vyšším príkonom už potrebujú chladenie.

- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Macil, mam doma taketo 3 diody.....ked som z Ledkami len zacinal, bol som z nich ohureny....Ale ako musel som zapojit do serie 3 kusy velkych odporov, aby mi to nezhorelo....kurilo to jak besne....Az som sa to bal dat do auta... :roll:
A jedna ta dioda ma stala cca. 5€ :roll:
Pani a dámy..nebudte lenivy, pozicajte, kupte si letovačky, cin, kalafunu a dotoho.SMD PLCC2 diody nicim nenahradite...Ja som vsetko letoval priamo na plosaky...ci uz d budikov alebo do displeja...Kto to umna v aute nevidel, nepochopi ze to moze tak krasne svietit.
Kureni, je samostatna kapitola...tam odporucam si namieru spravit plosny spoj, vyleptat ho, a neletovat tieto diody....A mate sväty pokoj.
A jedna ta dioda ma stala cca. 5€ :roll:
Pani a dámy..nebudte lenivy, pozicajte, kupte si letovačky, cin, kalafunu a dotoho.SMD PLCC2 diody nicim nenahradite...Ja som vsetko letoval priamo na plosaky...ci uz d budikov alebo do displeja...Kto to umna v aute nevidel, nepochopi ze to moze tak krasne svietit.
Kureni, je samostatna kapitola...tam odporucam si namieru spravit plosny spoj, vyleptat ho, a neletovat tieto diody....A mate sväty pokoj.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Ano Macil, to som zabudol napisat...a tak ja to berem uz ako samozrejmost...sorry, ze som to nespomenul... :oops:
A ratajte z napätia 14V, bo take v skutcnosti v aute pri zapatom motore je...
Vela ludi robi chybu, ze si to rata z 12V, a potom sa moze stat, ze po case tie diody prestanu svietit....zhoria
A ratajte z napätia 14V, bo take v skutcnosti v aute pri zapatom motore je...
Vela ludi robi chybu, ze si to rata z 12V, a potom sa moze stat, ze po case tie diody prestanu svietit....zhoria
Opel Insignia 2,0Cdti
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

Macil: ja som ale písal o palubovke a displayi. Stredový je samozrejmé, že z jedného bodu nedosiahneš rovnaké osvetlenie i po krajoch. No rozdiel je fakt nepatrný. Jedine čo moc svieti je v stredovom tlačítku tá biela čiarka. Inak je to foto z mobilu, čo má ďaleko od reality. Čo sa zbrúsenia týka, absolútne nesúhlasím. Viď. prvý obrázok, keď som nemal zbrúsenú hlavičku a po. Prvá svietila bodovo a strašne silno až presvitali nepoužívané ukazovatele funkcie, druhá všade rovnomerne. Elektrike sa moc nevyznám máš pravdu, no mňa absolútne nezaujíma koľko to má watov v skutočnosti ale to aby to fungovalo a tá svietivosť sa vyrovnala pôvodnej. Nechápem to, načo komplikovať veci, podletovať keď je jednoduchšia cesta. O.k., berem, že niektorý sa vyznajú a vedia sa s tým vyhrať. Ako ty. Klobúk dole. No mi čo sme na to analfabeti, či nemáme skúsenosti a možnosti si radšej zvolíme jednochušiu cestu. Ktorou u mňa bola výmena žiarovky sa ledku v puzdre i s odporom. A kebyže to spravím skôr a nedávam kolegovi šahať na display abz to podletoval, nemal by som vypadané ani na displayi nejaké písmená. Teraz môžem elektrolitickým lakom večer pretierať i to.
Naposledy upravil/-a xaviersa v 26 Nov 2010, 09:02, upravené celkom 1 krát.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

pred zbrúsením

Uploaded with ImageShack.us
a po zbrusení diód

myslím, že je po zväčšení jasne vidno, že ropztyl je všade rovnomerný, nebyť vypadaných písmen na vadnom displayi

Uploaded with ImageShack.us
a po zbrusení diód

myslím, že je po zväčšení jasne vidno, že ropztyl je všade rovnomerný, nebyť vypadaných písmen na vadnom displayi
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
-
dikard
- Strieborný užívateľ

no teraz uz fakt mam vytiahnut tu letovacu????
tu asi pouzijem iba v stredovom paneli ovladania kurenia a do osvetlenia pristrojovky pouzijem ledky alebo s cipom smd este uvidim ako sa rozhodnem s tou farbou..... ked ide o tu foliu moc jej neverim tak preto mi to nejak nehra
s tym s brusenim suhlasim s xaviers-om ked so ani ja nezbrusil presvitalo aj to co nemalo no ked som ich s predu trosku zmatnil tak sa to svetlo krasne "rozlialo" po celom tide. takisto to sprevilo aj pri osveleni zapalovaca pokial som ju tam dal ako ju vyrobili jedna cast priesvitneho kolecka svietila ako o zivot a druha skoro vobec no ked som ju zbrusil tak zmena nastala vid spatne obrazok
bojim sa hlavne tej pristrojovky je to velky priestor a tam treba vela svetla no s nejakymi silnejsimi ledkami alebo cipovymi smd-ckami by to slo zatial to nechavam do 2.12. odychnut si v hlave a potom to zrealizujem
tu asi pouzijem iba v stredovom paneli ovladania kurenia a do osvetlenia pristrojovky pouzijem ledky alebo s cipom smd este uvidim ako sa rozhodnem s tou farbou..... ked ide o tu foliu moc jej neverim tak preto mi to nejak nehra
s tym s brusenim suhlasim s xaviers-om ked so ani ja nezbrusil presvitalo aj to co nemalo no ked som ich s predu trosku zmatnil tak sa to svetlo krasne "rozlialo" po celom tide. takisto to sprevilo aj pri osveleni zapalovaca pokial som ju tam dal ako ju vyrobili jedna cast priesvitneho kolecka svietila ako o zivot a druha skoro vobec no ked som ju zbrusil tak zmena nastala vid spatne obrazok
bojim sa hlavne tej pristrojovky je to velky priestor a tam treba vela svetla no s nejakymi silnejsimi ledkami alebo cipovymi smd-ckami by to slo zatial to nechavam do 2.12. odychnut si v hlave a potom to zrealizujem
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

Dikard: kludne to vyskúšaj vymeniť i v tom, ak zoženeš tú čo som ti písal. Tá foto, čo tam mám je absolútne na prd a skresluje. A potom uvidíš, či ti to stojí za prediodovanie alebo nie. Najme ak máš behr kúrenie, výmena úplne rýchlo a tie 2 či 3 euro za pokus oželieš. Pri červenej farbe to bude podľa mňa ešte lepšie ako pri bielej, lebo mne to skresluje farbu ako to presvitá.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO