Vôbec nejde o referencie, také sú všetky moderné autá

Dovoľ, aby som to rozviedol.
Pepo26: Moja 13 rocna lasocka Astricka F uz pomaly dosluhuje a tak sa rozhodujem o novsej jazdenke - Astra J 1.6 alebo 1.6 Turbo.
Kajo: ako dosluhuje? to auto je nezničiteľné, jedine korózia ho môže zabiť, ale rok 2000? To je mlaďucha.
Pepo26: Poprosil by som vsetkych co maju skusenosti aby mi poradili, jedna sa mi o sportebu, realnu, nezaujima ma papierova

Kajo: tak ja mám veľké skúsenosti. Ak sa mu jedná o spotrebu, v porovnaní s jeho Astrou bude nemilo prekvapený. Na mojej Astre F je aktuálne 5,8l/100 km, to ťažké J-čko dosiahne len dole kopcom so zadným vetrom na 5ke 60kou.
Pepo26: Oplati sa ist do verzie s turbom? Ako je to s kazivostou? Na mojej terajsej Astricke som okrem povinnych veci na vymenu ako olej filtre, brzdy a pod nic ine nemenil

Kajo: toto je zlatý klinec večera. Astra F je taká, nevyžaduje takmer žiadne investície. Spýtaj sa ľudí, ktorí J-čko majú, koľko vecí už riešili v záruke. Tieto moderné autá nie sú držiaky, sú to spotrebáky "jak hovado", je to ako práčka Whirlpool na 3 roky a zahoď. Serie sa tam všetko, šťastný ten, kto nemá až takú výbavu, nastaviteľný podvozok by som nechcel, ani keby k nemu dávali 500 eur bonus. Ja Pepa varujem pred zlým rozhodnutím, chcem mu ušetriť slzy.
Hovorí o jazdenke, zvažuje dokonca displej, takže nemá peniaze nazvyš, preňho je Astra J ani nie, že luxus, to nie je luxusné auto, preňho je to auto nevhodné. Záruku na ňu mať nebude, na vrakáčoch tie autá nie sú, auto je silne závislé na pravidelnej diagnistike a vymazávaní chýb...
Pepo26: Alebo mam radsej pri motore 1.4 - alebo 1.4T ?
Kajo: zbytočná otázka
Pepo26: Este ma zaujima ak by som si kupil Astru bez farebneho displeja, ktory je sucastou navi, je mozne po case vymenit jednofarebny displej za farebny? Nejedna sa mi o funkcie ako navi.
Kajo: úplne zbytočná otázka, ale keď už sme pritom, všetci dobre poznáme problémy s týmito farebnými displejmi, vďaka bohu za každý analógový prístroj v aute, ktorý časom nevypovie službu ako čínske LCD
Pepo26: P.S Nemam ziadne skusenosti s turbom pri benzinovych motoroch, celu dobu jazdim na mojej F-kovej Astricke
Kajo: keď už, ber G-čko alebo H-čko, ale tam už dvíham varnovný prst! Termostat za 140 eur, v ktorom je integrovaný snímač teploty a podobných prekvapkaní je to auto plné ->>> spotrebák a pravidelný príjem pre servis