Zdravim , mam problem s automatickou prevodovkou ( opel vectra caravan 2.0i 16v 1997). Nedavno sa mi zacala *nadávka* ked som parkoval a hodil R tak az po nejakom case zaradilo, niekedy hned. No a minuly tyzden som odstavil auto sadol o 2 dni do neho a auto sa nechcelo pohnut, otacky vyskocili ale auto stalo, nejako sa nakoniec rozbehlo ale odvtedy ci mam hodene R alebo N auto vzdy ide dopredu a dokonca ked mam zaradene P tak nevytocim auto nad 2-2500 otacok :-/ .. dal som ho na diag cez OP-COM a vypisalo mi tieto chyby:
00041 - Gear Error Hydraulic Fault
Not present
00082 - No Release Of Clutch 'C1' At Neutral Control On
Not present
00047 - Down Shift Protection
Not present
00056 - Selector Switch Wrong Signal
Not present
tu chybu 56 by som nebral ohlad pretoze som ten selector som odpajal a precistoval kontakty, cez live hodnoty OP COM ukazuje selector positiion presne taku rychlost aku mam hodenu . Ale active Gear pri R aj N mi ukazuje stale 1 .... chyby som vymazal skusil sa previest a ostala mi v pamati len chyba 82 - No release of clutch 'c1' at neutral control on .... olej som kontroloval aj dolial, menili mi ho minuly rok.. neviete cim by to mohlo byt? bude to len nejaka somarina ktora sa da za lacno opravit ? alebo radsej vymenit celu prevodovku pretoze dulo mi jednu ponuka za dobru cenu a ju vymenim a mam pokoj.. dik
Automaticka prevodovka nejde R-N
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Apr 2008, 15:42
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Automaticka prevodovka nejde R-N
Opel Vectra Caravan 2.0i 16V 1998 automat 100kW 136HP
- lubo098
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
Re: Automaticka prevodovka nejde R-N
ja by som to videl na chybu solenoidu C1
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...