Kontrolka el.motora pri zatazi + divny zvuk 1.7DTI Meriva
-
vlado153
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Mar 2013, 23:03
- Auto: Meriva A
Kontrolka el.motora pri zatazi + divny zvuk 1.7DTI Meriva
Zdravim. Na Merivke 1.7DTI 55kW sa pri silnej zatazi,v kopci plny plyn zvykne (nie vzdy) rozsvecovat kontrolka el.motora. ta oranzova s klucom. Pricom sa zmeni zvuk motora,akoby taky tvrdsi zvuk chyti a ked vypnem motor a zapnem,pripadne ked len uberem plyn tak kontrolka zhasne a vse je ok. Inak auto nedymi,startuje na brnk. Na diagnostike vyhodilo prvykrat sporadicke chyby, snimac otacok,ABS..a ked sa znovu objavila tato zavada,tak to slo znovu na diagnostiku a ziadna chyba. Niekedy to spravi aj na rovinke a niekedy len po dlhom stupani do kopca. Nemal niekto podobny problem? pripadne co by to mohlo byt? dakujem za vsetky rady a myslienky
-
madyyyy
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Feb 2013, 22:37
Re: Kontrolka el.motora pri zatazi + divny zvuk 1.7DTI Meriv
Mne to tiez zacne svietit pocas jazdy, ale mne to svieti uz stale...na diagnostike vyhodilo len chybu zhavenia...ale mne sa zvuk motora nezmeni 1.7CDTI
-
vlado153
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Mar 2013, 23:03
A normalne s tym jazdis dalej? Len by som chcel vediet,co to moze byt a ako to bude dalej pokracovat.. Chybu radsej hned na zaciatku odstranit ako to ma niekde cloveka nechat. Zhavice na diagnostike nebolo vidno. A v zime to startovalo bez problemov.. Mna prekvapuje ze sa trocha meni aj zvuk motora. Co by to mohlo byt?
-
madyyyy
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Feb 2013, 22:37
Ja stym jazdim zatial dalej....vymenim zhavice a uvidi sa...
zvuk ti zmeni preto, ze ked sa rozsvieti tato kontrolka tak je porucha na motore alebo prevodovke...vtedy môze riadiaca jednotka znizit vykon motora a môze sa zvysit spotreba...
zvuk ti zmeni preto, ze ked sa rozsvieti tato kontrolka tak je porucha na motore alebo prevodovke...vtedy môze riadiaca jednotka znizit vykon motora a môze sa zvysit spotreba...