Pukanie v prednej naprave
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
mitush
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Feb 2013, 22:47
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
s tou geometriou by som si to ešte rozmyslel. podľa správnosti by sa mala robiť pri hocijakom zásahu do podvozku (okrem stabilizátorov). ide o to, že pri výmene homokĺbu sa musí demontovať veľa vecí okolo (čapy riadenia, spodné čapy, niekedy tlmič atď) pri opätovnom zložení to už nie je na milimeter tak ako pred tým a tým pádom sa pohla aj geometria. nemusí to byť veľa, ale keď povedzme robíte zásah do podvozku 3-krát do roka, tak to už sa rozhasí dosť. geometriu je dobre robiť preventívne. v našich končinách (PB, BY) sa ceny pohybujú okolo 25 € - to raz za rok nie je až tak veľa
Opel VECTRA C 2003, 2,2 16V (2198ccm/108kW/147HP)
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 23:59
- Auto: Astra G
Obvykle pri tejto práci stačí povoliť rameno na silentoch alebo iba spodný čap, to by mohlo ovplyvniť nanajvýš odklon, ale neovplyvní, je to tam presné, čap nemá žiadnu vôľu a silenty takmer nemerateľnú.mitush napísal:s tou geometriou by som si to ešte rozmyslel. podľa správnosti by sa mala robiť pri hocijakom zásahu do podvozku (okrem stabilizátorov). ide o to, že pri výmene homokĺbu sa musí demontovať veľa vecí okolo (čapy riadenia, spodné čapy, niekedy tlmič atď) pri opätovnom zložení to už nie je na milimeter tak ako pred tým a tým pádom sa pohla aj geometria. nemusí to byť veľa, ale keď povedzme robíte zásah do podvozku 3-krát do roka, tak to už sa rozhasí dosť. geometriu je dobre robiť preventívne. v našich končinách (PB, BY) sa ceny pohybujú okolo 25 € - to raz za rok nie je až tak veľa
Ale súhlasím s tým, že geom. sa oplatí nechať skontrolovať, ak však volant stojí presne rovno a auto neťahá do strany, nemá to žiaden význam.
Zbiehavosť ani odklon sa nikdy neporuší na oboch stranách naraz.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád