zle štartuje
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Dec 2011, 01:25
- Auto: Vectra C
zle štartuje
Zdravim, mám VeCe gts z19dt 2007 ročník aaa niekedy zle štartuje. Aj teraz v zime pekne chytí na prvý raz ale ked vypnem motor a napr. za pol hodku naštartujem tak točí, už jak keby naštartoval ale ešte pretočí a až potom naštartuje. Ale nerobí to vždy len sem-tam. Čo to môže byť?
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Okt 2010, 19:08
mam podobny problem ako Lukec. za studena nastartuje dobre. potom napr po 10 min jazdy vypnem, hcvilku auto postoji . idem nastartovat a motor s problemom naskoci, otacky kolisu medzi 300-500, tesne pred smrtou. po pridani plynu skape. po skapani nastartuje normalne. moze to byt sposobene nizkym napetim na L okruhu alternatora? mam aktivnu chybu p0621 (04). alt je zrepasovany a dobija spravne.
dakujem
dakujem
VeCe 2.2 16V direct sedan
- buci_vectra
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Prečo majú poloteplé motory často problém zo štartom?
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET

Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Okt 2012, 22:11
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Na 1.8 16v robí teplý štart z času na čas problémy lebo benzín v rampe sa natoľko zohreje že ho cez odvzdušňovací ventil vytlačí v podobe výparov von z rampy. Všimol som si to raz keď som na 5 minút zastavil po dlhšej ceste a po opätovnom štartovaní sa motor správal ako keby došiel benzín tak som otvoril kapotu odskrutkoval čiapočku ventilu a vyfúkla odtiaľ benzínová para, keby som mal cigaretu ako stále tak asi mám nový haircut 

Vectra B 1.8 16V (85kW) (RIP)
Vectra B 1.8 16V caravan (85kW) (RIP)
Astra F 1.6 8V (55kW)
Vectra B 1.8 16V caravan (85kW) (RIP)
Astra F 1.6 8V (55kW)
-
- Strieborný užívateľ
na diag mi neukazuje ziadne chyby ohladne snimacov vackovky alebo klukovky tak myslim ze tym by to nemalo byt. skor sa priklanam k senzoru teploty.
skusim este pri zohriatom motore napojit diag a pozriet aku teploty vysiela senzor do RJ.
alebo je RJ mierne zdecimovana a treba novy soft :/
skusim este pri zohriatom motore napojit diag a pozriet aku teploty vysiela senzor do RJ.
alebo je RJ mierne zdecimovana a treba novy soft :/
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Dec 2011, 01:25
Môj problém s teplým štartom je nasledovný: točí asi 1-2 sekundy potom na okamih prestane točit asi tak pol sekundy ale stále mám klúč otočený a potom ešte raz pretočí a už chytí. Nechápem tomu prečo, niekedy chytí normálne. Môže to byť štartérom? Inak celkovo ked je asi tak 5 stupnov vonku tak auto mi štartuje lepšie ako v lete, nabrnk natočí. Bude to tým že viac žhaví a dáva väčšiu štartovaciu dávku?
Opel Vectra C 1,9 cdti, z19dt, /2007/
-
- Strieborný užívateľ
Lukec:
serus. ja mam benz a docital som sa ze ak snimac teploty chaldiacej kvap nedava dobry signal RJ tak RJ nedavkuje spravne mnozstvo bezninu na nastartovanie. v tvojom pripade to moze byt asi dlzka zhavenia a mnozstvo paliva. ale to je len moj predpoklad. skus to dat tiez na diag a pozriet aku teplotu dava snimac RJ pri zohriatom motore.
no a mozno by som mrkol aj starter a ocistil kontakty.
serus. ja mam benz a docital som sa ze ak snimac teploty chaldiacej kvap nedava dobry signal RJ tak RJ nedavkuje spravne mnozstvo bezninu na nastartovanie. v tvojom pripade to moze byt asi dlzka zhavenia a mnozstvo paliva. ale to je len moj predpoklad. skus to dat tiez na diag a pozriet aku teplotu dava snimac RJ pri zohriatom motore.
no a mozno by som mrkol aj starter a ocistil kontakty.