skrutka z olejovej vane
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Júl 2009, 20:13
- Auto: Vectra B
- Kontaktovať používateľa:
skrutka z olejovej vane
Caute
potrebujem vediet mozno zbytocnu ale pre mna dolezitu vec, neviete aky druh skrutky a vrchol stupania zavytu je na olejovej vypustacej vani?? VeBe 96, 1.6 16V 74kW
dakujem za dvolezitu odpoved :roll:
potrebujem vediet mozno zbytocnu ale pre mna dolezitu vec, neviete aky druh skrutky a vrchol stupania zavytu je na olejovej vypustacej vani?? VeBe 96, 1.6 16V 74kW
dakujem za dvolezitu odpoved :roll:
- Lubec
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
- Auto: Iná značka
Kua zas nejaky mudrc prorokoval? Ci co?
Po 10 rokoch a nepravidelnych alebo aj pravydelnych vymenach sa ti v kazdej vani narobia usadeniny. Je jedno co to je. Samozrejme zalezi aj od olejov pouzivanych v aute.
Horsie su na tom auta, ktorych vypustacia skrutka je vyssie, ako samotne dno. To uz je len ina inteligentna pohroma od vyrobcov.
Takze co si pocul? Zabudol som otazku.
Po 10 rokoch a nepravidelnych alebo aj pravydelnych vymenach sa ti v kazdej vani narobia usadeniny. Je jedno co to je. Samozrejme zalezi aj od olejov pouzivanych v aute.
Horsie su na tom auta, ktorych vypustacia skrutka je vyssie, ako samotne dno. To uz je len ina inteligentna pohroma od vyrobcov.
Takze co si pocul? Zabudol som otazku.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
- Lubec
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
V prvom prispevku si sa takto nepytal.rikchardo napísal:Dnes máš asi zlí deň chcel som len vedieť či by bolo dobre vaňu vyčistiť :-)
Vanu je dobre vycistit vzdy, ked je nejaky dovod na jej demontaz.
Preventivne sa to nerobi. Ale zakazane to nieje. Neuskodi to.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
- lubo.rix
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Aug 2012, 13:57
ja som po roku menil olej a zacalo mi kvapat z vane,
tak vcera mi menili tesnenie (do vane som nepozeral, lebo ma svoj kryt len s otvorom pre sitko, ale myslim, ze moc usadenin nie je ked vypustaci otvor je dost nizko),... kvapalo dalej,
dnes v servise mi podotahoval decentne skrutky, precistil vanu z vonku aby sme videli keby nieco.
Po prevezeni stale kvapalo dalej, ale to bolo len natecene v priestore medzi prevodovkou a vanou, po vystriekani a vycisteni som sa bol previezt a ostalo cisto, tak dnes po praci uvidim co a ako.
PS: inač preco chces dlhsiu skrutku alebo rezat zavit? dlhsia skrutka ti bude len trčat vo vnutri vane, zavit pevnejsi s tym nebude. Ak ti tecie cez vypustaci otvor skus vymenit skrutku aj stym medenym kruzkom.
http://www.e-cat.cz/p-1230318/opel/vect ... 78_3993181
tak vcera mi menili tesnenie (do vane som nepozeral, lebo ma svoj kryt len s otvorom pre sitko, ale myslim, ze moc usadenin nie je ked vypustaci otvor je dost nizko),... kvapalo dalej,
dnes v servise mi podotahoval decentne skrutky, precistil vanu z vonku aby sme videli keby nieco.
Po prevezeni stale kvapalo dalej, ale to bolo len natecene v priestore medzi prevodovkou a vanou, po vystriekani a vycisteni som sa bol previezt a ostalo cisto, tak dnes po praci uvidim co a ako.
PS: inač preco chces dlhsiu skrutku alebo rezat zavit? dlhsia skrutka ti bude len trčat vo vnutri vane, zavit pevnejsi s tym nebude. Ak ti tecie cez vypustaci otvor skus vymenit skrutku aj stym medenym kruzkom.
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Júl 2009, 20:13
- Auto: Vectra B
dakujem za radulubo.rix napísal:ja som po roku menil olej a zacalo mi kvapat z vane,
totisto mam strhnuty zavyt na vani, povodna skrutka tam nedrzi a bojim sa ze by ju tlak vyrazil.. ale vo vani na vnutornom zavyte je este par zavytov dobrých tak som rozmyslal o dlhšej skrutke..
- 147dusan
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 17:36
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
SKRUTKA OLEJOVEJ VANE
JASOM MAL STRHNUTI ZAVIT NA OLEJOVEJ VANI JE TAM ZAVIT M14X1,5 JA SOM KUPIL SADU VCOIL M14X1,5 VYVRTAL NAREZAL ZAVIT DAL VLOZKU V COIL NOVU SRUBU A HOTOVO BEZ DERMONTAZE VANE Z MOTORA
- Peter Kuľha
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Dec 2010, 09:02
Slziť môže aj od semeringov na kľukovke a nielen od vane 

VW Passat B4 Variant 1,8 66kw (90hp)
Vectra B X18XE1 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=37110
Vectra B X25XE Steinmetz
e-mail: peterkulha7@gmail.com
tel. : 0944393951
Vectra B X18XE1 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=37110