Nejde prúd do čerpadla Y17DT

Moderátori: bukelo, buci_vectra

1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Sep 2009, 10:49
Auto: Iná značka

Nejde prúd do čerpadla Y17DT

Príspevok od používateľa 1micra »

Caute, dal som spraviť repas RJ čerpadla, výmena SPV ventilu a čerpadla po krutom vypnutí auta v 130km/h a vypísanej chybe P2501 čerpadla /SPV ventilu a Rj čerpadla, auto naskočilo pár krát na chvíľku a potom už nič, len točí ale nenaskočí, nedáva naftu do vstrekov, všetka nafta sa vracia do prepadu a nejde prúd do čerpadla/ SPV. Nevie niekto poradiť čo to je a ako to odstrániť lebo som bezradný a nepojazdný. Záhada je, že na diagnostike nepíše nič a auto nejde naštartovať... :cry: :?:
Opel Astra G 1,7DTi 16V 55kw, rv. 2000 predané a teraz Renault Fluence 1,6 16v 82kw, rv. 2012
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

ak to nie je problem s imobilizerom, tak nemohlo by byt cerpadlo vadne ?
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Skúsil som vymeniť aj čerpadlo čo je mechanické a bolo by rozomleté ale nie je takže som ho vylúčil, tak isto aj SPV ventil a snímač tlaku paliva TCA a budem musieť skúsiť dať premerať či nie je niektorý kábel vadný alebo čo by to ešte mohlo byť??? Som bezradný a neviem už čoho sa chytiť a čakám ešte na Teovu radu....
Opel Astra G 1,7DTi 16V 55kw, rv. 2000 predané a teraz Renault Fluence 1,6 16v 82kw, rv. 2012
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 30 Júl 2010, 07:25
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kenny608 »

A ta riadiaca jednotka cerpadla je dobra? Sice si ju mal na repase, ale mohla zdochnut znova.
Inak raz sa mi stalo, ze na dialnici mi zdochlo auto pocas jazdy. Vypisalo mi tu istu chybu co tebe, nastastie sa mi len uvolnil konektor v riadiacej jednotky cerpadla.
Ak mas tu riadiacu ok, tak si urcite skontroluj tie kabliky co do nej vedu.
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Idem ešte to skúsiť ale musím nájsť dobrého autoelektrikára lebo môže byť problém, že sa nájdu vadné žily čo som už mal a dám skontrolovať aj všetky piny či nie je niekde povytiahnutý a to sa týka aj všetkých konektorov ako motorová RJ tak aj čerpadla a ventilov a dám vedieť a keby ešte niekoho niečo napadlo v tejto súvislosti dajte vedieť P0251 RJ po repase, výmena TCA a SPV ventilu a čerpadla mnoo problém nafta ide všetká do prepadu a nejde prúd do čerpadla, tým pádom neotvorí a nedá naftu do vstrekov....
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

nejaky snimac otacok to moze tiez vyradit z funkcie ?
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Snimac otacok kluk hriadela to urcite nemoze vyradit.
Mal som ho nakomplet vyhoreny a auto chodilo (samozrejme cely cas v nudzovom rezime). Potom som ho mal aj poloodpojeny a auto tiez chodilo.
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Caute snímač otáčiek to určite nie je aj ten som pred časom menil lebo raz išiel a potom nešiel a motor dáva v takomto prípade do núdzového režimu ale auto ide mnoo moje nejde vôbec naštartovať.. je tu istá možnosť ale pre mňa nereálna skúsiť nahodiť druhú RJ čerpadla ale nepoznám v mojom okolí nikoho s týmto motorom.
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

No tu RJ by bolo najlepsie odskusat. Kto ti ju repasoval?
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Tu RJ som dal repasovať v GB u človeka čo má dobré recenzie a skúsenosti na podnet od známeho čo mu robili RJ do Mazdy Premacy a do Opla Meriva 1,7 DTi po nehode ju rozpredal a mám s nej čerpadlo s SPV ventilom a TCA ventilom lebo RJ predal skôr ako som sa stihol ozvať čo mu je lebo ma viedli smerom ku SPV ventilu a čerpadlu, ktoré je OK len SPV podľa premeranie je asi OK ale na 100% to nevie nik pokiaľ ho nenakopnem, lebo už predtým mi to hovoril v Opli mechanik, že sa mu ten SPV ventil nepozdáva a RJ s čerpadlom sú OK....len nemám nikoho na blízku od koho by som mohol požičiať RJčku.
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"