prehriatie motora Astra G r.v.2002

Moderátori: bukelo, buci_vectra

petof
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 08:22
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

prehriatie motora Astra G r.v.2002

Príspevok od používateľa petof »

Zdravim Oplaci ..

Potreboval by som poradit . v prvom rade by som sa chcel ospravedlnit ak je tu uz taka tema , ale pozrel som temy 3 strany do zadu a takyto problem tu rozpisany nebol.. :-/

Idem k veci. Dnes asi okolo pol noci som isiel smer SNV asi 5 km pred vyjazdom z dialnice poprad vychod mi ručička na teplote motora vystupala do červeneho... okamžite som dal auto do pruhu pre pomale vozidla a otvoril kapotu.....v nadrzke pre chl.kvapalinu to doslova vrelo. vypol som motor a cakal co sa bude diat. Ako to všetko chladlo tak sa kvapalina ustalila a troska kvapaliny pokleslo a pod autom natečene. v okoli motorovej casti boli hadicky mokre a natečene okolo nadržky.

Po dakych 15 minutach statia som sa pomohol , presiel som 500m a opat s teploty 90stup.. opat do cerveneho.. Možno prešla hodina kym som zisiel z vyjazdu na prvu benzinku v PP. tam boli dvaja ochotny pani a pozreli sa mi na auto a podla priznakov usudili ze mi uzavrelo termostat a chladenie islo iba cez maly okruh.

POvedali , kup si destilku nevytacaj motor , a maximalne do 2000 otacok motor. a naspat domov.Takze destilka a aj chladiaca kvapalina a reku ze idem naspat domov. po viac ako 20 minutach na benzinke sa motor ochladil . Po 1,5 km opat teplota vystupala do červeneho a povedal som si že to sa takto neda ist 40 km domov. Prave koleso ofrkane od kvapaliny a vsade natecene. ( ale iba na pravej strane v motore ) . napadlo ma že vodna pumpa. ale vobec nebolo s tej strany nic mokre ....

Je možne že uzavrelo termostat a cez ten maly okruh nestihalo chladit motor a tak vznikal pretlak v tej nadrzke vrelo to tam a vytlacalo kvapalinu cez hadicky ? Podla chlapov z benzinky usudili ze kebyze nemam vobec vodu tak je diera v nadrzke alebo chybna hadica. V tejto veci som bohovsky laik a :roll:

Napadlo ma ze ci rozvody , ale chlap pozeral rozvody pred 2 tyzdnami remene napnute nepopraskane povedal ze mozem kludne este behat 10 tisic km.

uvediem trosku cisla : 101870 km boli menene komplet rozvody aj pumpa. Mam Astru 1.4 , 16V , 66kW. ako som sa docital v niektorych temach tak vymenny interval pre motory Z14XE je 160 tisic km preventivny alebo odporucany vyrobcom ? , kedze teraz mam najazdenych 155 tisic km. Moze byt chyba vo vodnej pumpe ?

dokoncenie ako to cele dnes dopadlo: po tom ako som o 00:15 zistil problem priblizne o 01:15 a zvazeni vsetkych situacii som zavolal na Mondial Assistance a vyziadal si assistencne sluzby a odtiahnutie vozidla.. kedze 70 eur mi hradi poistovna tak dakych 25 eur som doplatil odtahovke za 41 km rovno pred bytovku .

Preto prosim ak sa stretol dakto s podobnym problemov pripadne je zbehly a vie poradit napiste sem dake podnety aby som vedel od coho sa odrazit...

dakujem.
Opel Astra G 1.4/16V , r.v 2002 ,http://www.publicons.de/images/trans.gif
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

V prípade tvojho motora sa rozvody menia každé 4 roky, alebo každých 60000km. Čo nastane skôr.
Nie 160000!!! :!:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
petof
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

dakujem , zle som sa vyjadril. myslel som to tak že možno pri 60 000 lebo moja vymena bola robena 10/2008 , 101 820 (dake drobne )

tym padom 4 roky budu za 3 mesiace a tych 161 820 cca za 6 tisic km. ale chcem sa opytat ten interval 60tiic a 4 roky je maximum ?

Len teraz si myslim ze porucha co sa stala nemala nic spolocne s rozvodomi... myslite ze chyba moze byt v termostate ?

este raz dakujem.
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

Mozes ho skusit vytiahnut a dat "uvarit" ... tam zistis ci ho otvara alebo nie a minimalne opticky zistis ci je OK.

Rozvody menit podla predpisov, nestoji to vela a potom to moze byt po pretrhnuti zbytocne drahe.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
petof
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

takže som termostat ,,uvaril,, a nebolo to tym... jednucho stale sa motor prehrieva... skusal som s mechanikom zalozit len tu konstrukciu kovovu bez termostatu aby bola priama cirkulacia kvapaliny ale aj tak sa prehrieva..

zahadou mi je že ta hadica 20 cm co je za termostatom je nieje horuca..

dalsia vec ktora sa skusala bolo ze :

z nadrzky sa stiahla voda odmontoval sa termostat a ostalo to otvorene ... do nadrzky sa naliala voda a jedine cirkulaciou ju potlacilo... ale nasledne ked sa nastartovalo tak nic voda stala.. ako keby ju netlacilo.. dalsia vec co idem menit je vodna pumpa...

otazka na vas oplaci. ak prasklo tesnenie pod hlavou ako to zistim da sa to dako zistit volnym okom ?

dakujem

Peter
Používateľov profilový obrázok
langdon2
Admin - Opelclub VIP člen
Admin - Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa langdon2 »

Vodnu pumpu mas v pecku, ihned vymenit!!!!!! a s nou aj komplet rozvody.. ta pumpa asi pri poslednej vymene menena nebola..ci? Lebo vzdy ked som ju menil po 60000km bola este ako nova.. cize ta tvoja musi mat uz viacej.
ako zistis tesnenie pod hlavou, asi by som dal zmerat kompresiu.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"