signalizacia prehriatia motora-astra h
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Marin
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Júl 2012, 16:02
- Auto: Astra J
signalizacia prehriatia motora-astra h
Zdravím,
som majiteľom Astra H 1,7 CDTi (74 kW), r.v. 2009, 155 tis. km bez palubného počítača. Auto zatiaľ nemalo žiadnu poruchu. Kolega s rovnakým autom aj km mal nasledovný problém:
Pri rýchlosti 60 km/h mu zhasol motor. Pri kontrole zistil, že nemá chladiacu kvapalinu, auto už nenaštartoval. Opel servis diagnostikoval prasknutú hadicu pod motorom, rýchly únik vody a zadretý motor. Údajne mal cítiť pokles výkonu, ale pri 60 km/h nebolo cítiť nič.
Výmena motora - 12000€. Generálna oprava - 6000€.
Ako predísť takémuto poškodeniu, keď kontrolka teploty chlad. kvapaliny a poruchy motora nič nesignalizovali?
som majiteľom Astra H 1,7 CDTi (74 kW), r.v. 2009, 155 tis. km bez palubného počítača. Auto zatiaľ nemalo žiadnu poruchu. Kolega s rovnakým autom aj km mal nasledovný problém:
Pri rýchlosti 60 km/h mu zhasol motor. Pri kontrole zistil, že nemá chladiacu kvapalinu, auto už nenaštartoval. Opel servis diagnostikoval prasknutú hadicu pod motorom, rýchly únik vody a zadretý motor. Údajne mal cítiť pokles výkonu, ale pri 60 km/h nebolo cítiť nič.
Výmena motora - 12000€. Generálna oprava - 6000€.
Ako predísť takémuto poškodeniu, keď kontrolka teploty chlad. kvapaliny a poruchy motora nič nesignalizovali?
- kimino
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 15:47
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Kebyže ti praskne hadica, tak ani tá kontrolka teploty ti asi nijak nezasignalizuje, že sa niečo stalo.
No keď praskla hadica, tak musela byť nejako poškodená. Takže z malej časti by tomu napomohlo možno pravidelné navštevovanie servisu. Ale počas toho 1 roku ti niečo môže tu hadicu načať. Nemá chladiací systém kontrolku poklesu hladiny prípadne tlaku?
Uzavrel by som to asi tak, že sa tomu predísť nedá.
Nedá sa to spraviť z havarijnej poistky ak ju má? Myslím, že by sa to dalo zhodiť na prehryzenú hadicu. Preto si myslím, že havarijná poistka sa oplatí.
No keď praskla hadica, tak musela byť nejako poškodená. Takže z malej časti by tomu napomohlo možno pravidelné navštevovanie servisu. Ale počas toho 1 roku ti niečo môže tu hadicu načať. Nemá chladiací systém kontrolku poklesu hladiny prípadne tlaku?
Uzavrel by som to asi tak, že sa tomu predísť nedá.
Nedá sa to spraviť z havarijnej poistky ak ju má? Myslím, že by sa to dalo zhodiť na prehryzenú hadicu. Preto si myslím, že havarijná poistka sa oplatí.
-
Marin
- Pravidelný užívateľ

Auto bolo par dni po prehliadke po 150000km v Opel servise.
Na žiadnu hadicu neupozornili. Pokles stavu chladiacej kvapaliny mu nesignalizuje, lebo je to verzia bez palubného počítača. Auto je firemne, vo vlastnictve leasingovej spolocnosti ( operativny leasing ), bez havarijnej poistky. Snaha leasingovky je škodu hodit na firmu,čiže na kolegu.
Nechápem, ako mohol Opel, systém kontroly chladenia motora takto ležerne zabezpečiť.
Na žiadnu hadicu neupozornili. Pokles stavu chladiacej kvapaliny mu nesignalizuje, lebo je to verzia bez palubného počítača. Auto je firemne, vo vlastnictve leasingovej spolocnosti ( operativny leasing ), bez havarijnej poistky. Snaha leasingovky je škodu hodit na firmu,čiže na kolegu.
Nechápem, ako mohol Opel, systém kontroly chladenia motora takto ležerne zabezpečiť.
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
- kimino
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 15:47
- Kontaktovať používateľa:
Tak to je samozrejme, že leasingovka si to nezobere na seba, ale je veľmi zaujímavé, že auto na leasing nemá havarijnú.
Astra nemá teplomer, myslím, že teplota sa dá len nejak cez palubný pc zobraziť.
Marin, jediné čo môžeš spraviť, je skontrolovať si hadice. Napr. nám hadicu chladiaceho systému rozožrala kvapkajúca nafta z čerpadla.
Človek si ani neuvedomí, ako taký ukazovateľ teploty motora dokáže pomôcť. Len je otázne, či by obyčajný smrteľník dokázal tak bleskovo riešiť danú situáciu ako Miro.
Astra nemá teplomer, myslím, že teplota sa dá len nejak cez palubný pc zobraziť.
Marin, jediné čo môžeš spraviť, je skontrolovať si hadice. Napr. nám hadicu chladiaceho systému rozožrala kvapkajúca nafta z čerpadla.
Človek si ani neuvedomí, ako taký ukazovateľ teploty motora dokáže pomôcť. Len je otázne, či by obyčajný smrteľník dokázal tak bleskovo riešiť danú situáciu ako Miro.
-
Marin
- Pravidelný užívateľ

Ďakujem za reakcie, zopakujem že Astra H nema teplomer, a verzia bez palubneho počítača nezobrazuje hladinu chladiacej kvapaliny.
Čiže ostava len kontrolka teploty a poruchy motora. Mne skor išlo o to,či niekdo nemal skúsenosť s prehriatim motora u tohto typu,a ako mu to signalizovalo, predpokladam, že takéto fatálne nasledky asi nie sú až take časté.
Moja obava je preto, lebo s kolegom mame tieto auta od sameho zaciatku, s tym rozdielom, že ja som minuly tyždeň auto odkupil a on v tom tyždni zadrel motor .
Nerad, by som ho nasledoval.
Čiže ostava len kontrolka teploty a poruchy motora. Mne skor išlo o to,či niekdo nemal skúsenosť s prehriatim motora u tohto typu,a ako mu to signalizovalo, predpokladam, že takéto fatálne nasledky asi nie sú až take časté.
Moja obava je preto, lebo s kolegom mame tieto auta od sameho zaciatku, s tym rozdielom, že ja som minuly tyždeň auto odkupil a on v tom tyždni zadrel motor .
Nerad, by som ho nasledoval.
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Ako majú v servise Opel vedieť,že sa na zákazníkovom vozidle praskne po prehliadke vodná hadica?
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
Marin
- Pravidelný užívateľ

Ale ja vobec neobviňujem Opel servis. Predpisane úkony boli vykonané.
Ja len chcem vedieť, či je možné takejto situacii predísť.
Ani nehovorím, že by to bola typicka vlastnosť týchto motorov. Takisto som spomínal, že takéto fatálne nasledky nie su určite časté.
Opakujem, chcel som len vediet, či je možné, že by kontrolky teploty a poruchy motora nič nesignalizovali.
Ja len chcem vedieť, či je možné takejto situacii predísť.
Ani nehovorím, že by to bola typicka vlastnosť týchto motorov. Takisto som spomínal, že takéto fatálne nasledky nie su určite časté.
Opakujem, chcel som len vediet, či je možné, že by kontrolky teploty a poruchy motora nič nesignalizovali.
- RB
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Okt 2008, 10:57
- Auto: Insignia
Kúp si jednoktku MKJ od Pepasa a bude ti zobrazovať všetko aj čo nechceš (alebo čo si nastavíš).
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =14&t=1304" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale nepíšeš aký máš diplej, TID, BID ti to nezobrazia, podporuje to iba GID alebo CID.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =14&t=1304" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale nepíšeš aký máš diplej, TID, BID ti to nezobrazia, podporuje to iba GID alebo CID.
Insignia 2.0T 4x4, OPC paket
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
- texno_lover
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Mar 2010, 14:00
zapni radio, skus podržať na dlho tlačitko BC až by ti mal zapipať zvuk v reprakoch, pokial ti nieco zapipa tak stlačaj myslim že tlačitko settings ? sa mi zdá a mal by si sa postupne preklikať aj na teplotu motora, no možno ti to nepôjde môže to byť blokované
Opel Vectra B caravan , 2.0 Dti , 1997
Opel Zafira B, 1.9 CDTI, 2006, DPF OFF
OP-COM diagnostika
Opel Zafira B, 1.9 CDTI, 2006, DPF OFF
OP-COM diagnostika
- RB
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Okt 2008, 10:57
- Auto: Insignia
Áno, dá sa zameniť. TID je úplne základný displej, tu sa nedá aktivovať ani BC. Kúp a vymeň si za GID a budeš mať oveľa komfortnejšie zobrazenie. Potom si daj tuná od niektorého člena aktivovať BC, od Pepasa MKJ a budeš mať zobrazovaných toľko údajov, že nebudeš vedieť na čo skôr pozerať.Marin napísal:3-fuknčný, vonk. teplota, hodiny a radio.
Da sa zameniť TID za GID ?
A keď si osadíš čidlo snímania hladiny do nádržky chladiacej kvapaliny a potom aktivuješ funkciu check control, zobrazí ti na displeji veľkým upozornenie na coolant level.
Insignia 2.0T 4x4, OPC paket
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Bydlisko alt: Sološnica
V prípade záujmu mám 1 GID na predaj viac cez súkromnú správuMarin napísal:GID display, s cidlom hladiny chl.kvapaliny, aktivacia BC, MKJ ?
Aká je cca výsledna suma tejto dodatočnej úpravy aj s prácou ?
MKJ som pozeral cca 2500Kč. A ostatok ?
Mám Opel
- Rasto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
Pred tým ako sa do toho pustíš, over si či Tvoja UEC podporuje funkciu check control. Mrkni či máš urobenú predprípravu (konektor k čidlu výšky hladiny chl. kvapaliny a ostrekovačov). MKJ zatiaľ nepotrebuješ, môžeš ju dokúpiť neskôr.
Ak do toho nechceš veľa investovať, tak daj len nádržku s čidlom a zapoj si na to nejakú kontrolku.
Ak do toho nechceš veľa investovať, tak daj len nádržku s čidlom a zapoj si na to nejakú kontrolku.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL